Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Joi, 25 Aprilie 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Scandal în PMP Argeş, pentru donaţiile campaniei din 2014
Articole - Actualitate
Joi, 23 Martie 2017 05:44

# Teodor Cărămizaru şi-a cerut în instanţă drepturile salariale neachitate de PMP, dar s-a trezit cu obligarea la plata unor daune de circa 30.000 lei # Daunele provin din mai multe donaţii, pe care Autoritatea Electorală Permanentă le-a confiscat din contul PMP Argeş, pe motiv că nu au fost declarate

Unul dintre litigiile sensibile, care au avut loc în politica argeşeană în ultimii ani, îi are drept protagonişti pe Teodor Cărămizaru, mai cunoscut prin prisma reclamaţiilor din megabusiness-ul Publitrans, şi Partidul Mişcarea Populară Argeş. Scandalul dintre aceştia se consumă în instanţe de nu mai puţin de trei ani, după ce Teodor Cărămizaru a chemat partidul în judecată, pentru că a refuzat să-i plătească salariul. Salariul are legătură cu prestaţiile de mandatar financiar, funcţie pe care Cărămizaru a ocupat-o în campania electorală privind alegerile parţiale pentru şefia Consiliului Judeţean.

# Un contract de muncă-problemă

Theodor Cărămizaru a decis să devină membru oficial al PMP, pe fondul opiniilor refractare faţă de PSD, dar mai ales pe fondul dezvăluirilor care au stat la baza formării dosarului de corupţie în care este vizat fostul primar Tudor Pendiuc, în afacerea transportului public. Daniel Dragomir l-a angajat pe Cărămizaru ca mandatar financiar, în baza unui contract care avea să nu fie recunoscut de către viitoarea conducere a PMP Argeş, respectiv de Cătălin Bulf. Plecat din PMP înainte de vreme, Cărămizaru şi-a cerut în instanţă drepturile salariale, calculate cu penalităţi cu tot, dar în timpul procesului a avut parte de o surpriză chiar neaşteptată: PMP i-a cerut lui Cărămizaru plata unei sume de circa 24.000  de lei, care provenea dintr-o serie de donaţii nedeclarate de Cărămizaru la Autoritatea Electorală Permanentă.

# Controlul AEP la PMP Argeş: amendă de 5000, plus confiscare de donaţii

În aprilie 2014, Partidul Mişcarea Populară Argeş, condusă atunci de Daniel Dragomir i-a încheiat un contract de muncă lui Teodor Cărămizaru, pentru ca acesta să presteze servicii contabile ca mandatar financiar, la alegerile parţiale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş. PMP Argeş a promis că îi va asigura lui Cărămizaru o plată de 4000 de lei, pentru prestările din campania electorală. La finalul campaniei, relaţiile dintre Cărămizaru şi PMP Argeş, care îl avea ca vicepreşedinte pe Cătălin Bulf, nu mai erau unele cordiale, între timp apărând numeroase discuţii interne de partid. Cărămizaru a apucat totuşi să depună la Autoritatea Permanentă Electorală raportul detaliat cu veniturile şi cheltuielile electorale ale formaţiunii politice, actul fiind înregistrat în iunie 2014. AEP i-a luat şi o notă de relaţii lui Cărămizaru, privind sursele de finanţare ale PMP, în timpul campaniei electorale. Două luni mai târziu, mai précis în august 2014, AEP a întocmit un raport de control privind verificarea raportului PMP Argeş, care vizau banii pentru campania aferentă alegerilor parţiale locale pentru preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. Cel care a candidat pentru această funcţie din partea PMP era pilotul Lucian Cioacă, PSD avându-l drept competitor pe Florin Tecău. AEP a reţinut, în timpul controlului, că PMP Argeş a primit donaţii, iar o parte din acestea, a căror valoare se ridica la 23.800 lei, nu fuseseră declarate, în termenul legal de cinci zile de la primirea lor în contul partidului. În acest sens, Autoritatea a sancţionat PMP Argeş cu o amendă de 5000 de lei, hotărând să confişte şi banii din donaţiile respective.

# Cărămizaru: “Am depus apel, voi merge şi la mediator. Dacă nu se rezolvă, voi face o plângere penală!”

Văzând că Teodor Cărămizaru îşi cere drepturile salariale în baza unui contract de muncă pe care nu l-a recunoscut, Cătălin Bulf a făcut în numele partidului o cerere în acelaşi dosar. El a solicitat obligarea lui Cărămizaru la plata de daune, respectiv suma donaţiilor confiscate de AEP. De aici, a ieşit un talmeş-balmeş, care s-a lăsat cu chemarea în garanţie a lui Daniel Dragomir, cel care îl angajase pe Teodor Cărămizaru la partid. Dosarul s-a plimbat circa trei ani în instanţă, judecătorii aruncând competenţa procesului de la Judecătoria Piteşti la Curtea de Apel Piteşti şi înapoi. Într-un final neaşteptat, Judecătoria Piteşti a ajuns să se pronunţe în luna mai 2016, iar decizia doar pare să fi mulţumit părţile. Conform hotărârii care pare să împece şi varza şi capra, PMP Argeş, prin Cătălin Bulf, a fost obligat să-i achite lui Cărămizaru suma de 4000 de lei, iar Cărămizaru a fost obligat să achite către PMP Argeş valoarea donaţiilor, adică 23.800 lei, la pachet cu amenda de 5000 lei aplicată de AEP. Judecătoria Piteşti a respins chemarea în garanţie a lui Daniel Dragomir, deşi se pare că acesta ar fi putut descurca mai bine scandalul Cărămizaru versus PMP Argeş. Fostul mandatar financiar, respectiv Teodor Cărămizaru, nu a renunţat însă să meargă mai departe, el considerând că nu a fost responsabil de nedeclararea donaţiilor. Drept urmare a făcut apel la această decizie, urmând ca Tribunalul Argeş să fixexe un prim termen în luna aprilie. Cătălin Bulf nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere, despre acest litigiu.

# Cătălin Bulf: Nu am nimic personal cu dl Cărămizaru, dar nici nu-l iubesc!

Despre acest scandal care durează în instanţă de circa trei ani, liderul PMP Argeş, Cătălin Bulf a declarat: „La acea dată, Daniel Dragomir era cel care l-a angajat pe Teodor Cărămizaru. La partid, nu am avut nici măcat o copie după contractul său de muncă. Noi am văzut o copie tocmai la dosarul din instanţă. Daniel Dragomir ar fi trebuit să-l plătească, din banii din campanie nu din altceva. Nu am nimic personal cu domnul  Cărămizaru, dar nici nu pot spune că îl iubesc.”Iată ce spune şi Teodor Cărămizaru: “Donaţiile despre care face vorbire AEP sunt sume au intrat în contul partidului şi care au fost cheltuiţi înainte de a primi avizul favorabil al Autorităţii. Eu nu am acceptat să achit tot şi voi merge mai departe. Dacă eu sunt responsabil, atunci trebuie să fie şi PMP. Am depus deja apelul şi am încercat să rezolv acest litigiu pe cale amiabilă, dar nu s-a putut. De trei ori am vorbit cu reprezentanţi ai PMP Argeş, dar nu s-au arătat interesaţi să închidem această poveste. Eu i-am dat în judecată pentru drepturile mele salariale, iar în acelaşi dosar au apărut pretenţiile din campanie, care nu au nicio legătură cu mine. Voi merge la mediator, pentru a găsi o soluţie de stingere a acestui conflict. Dacă nu se va putea nici aşa, voi depune o plângere penală la Parchet. Nu vreau să spun mai multe. – ne-a declarat Teodor Cărămizaru. 


Hits: 5767
Comments (1)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com