Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Sâmbătă, 25 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Auditul staţiunii de la Arefu este unul PUBLIC, doar dacă DOREŞTE Consiliul Judeţean, via ADI Molivişu
Articole - Actualitate
Luni, 05 Iunie 2017 17:17

Publicaţia Gherila îi oferă preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, textul de lege care îi poate poferi posibilitatea de a face public ultimul raport de audit al Staţiunii Ghiţu-Molivişu, plătit cu un milliard de lei vechi din bani publici. Dan Manu a refuzat în dese rânduri să publice acest document, invocând faptul că una dintre concluziile auditului a condus la întocmirea unui dosar penal pentru defrişarea a 9000 de mp de vegetaţie forestieră, dar şi că acest audit mai este secret, pentru că aşa a cerut auditorul Otilia Băra. Deşi Otilia Băra a declarat Gherilei a ridicat clauza de confidenţialitate, raportul rămâne la fel de secret ca şi până acum. Consilierul judeţean PMP, Cătălin Bulf (cel care a solicitat în scris publicarea actului), a afirmat săptămâna trecută că l-a dat în judecată pe preşedintele CJ Argeş, pe motiv de secretizare a acestui document. Gherila vine cu textul de lege, care poate desecretiza auditul de la Molivişu:

 Ce spune Consiliul Judeţean despre confidenţialitatea raportului de audit de la Molivişu, la solicitarea consilierului judeţan Cătălin Bulf de a i se pune la dispoziţie raportul de audit?

Răspuns:  “Având în vedere faptul că ANGAJAMENTUL auditorului autorizat de realizare a raportului este în concordanţă cu Standardul Internaţional privind serviciile conexe (…), emis de Federaţia Internaţională a Contabililor (IFAC), adoptat de către CAFR şi codul etic emis de IFAC, raportul este elaborat exclusiv pentru utilizarea confidenţială, aşa cum a fost prins în contractul de prestări servicii. În consecinţă, vă facem cunoscut că nu putem furniza raportul întocmit de auditorul autorizat, încălcând astfel prevederile contractului de servicii, precum şi codul etic emis de către IFAC. Concluziile raportului auditorului vor fi stipulate în plângerea penală înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoriei Curtea de Argeş şi vor fi publice în momentul începerii procesului. Cu stimă, preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu (adresă răspuns 22.03.2017)”

# Iată ce spune articolul de lege, care poate fi invocat de Consiliul Judeţean, pentru a desecretiza un raport financiar făcut pe bani publici

Întrebat de Gherila care este legislaţia care interzice practic publicarea acestui document, preşedintele Dan Manu nu a ştiut însă să mai menţioneze, rezumându-se la a invoca legea în general, în esenţă fiind vorba de codul IFAC din adresa oficială de mai sus.  Dar ce spune IFAC despre confidenţialitate?

Răspuns: “Federaţia Internaţională a Contabililor (IFAC) serveşte interesul public, contribuind la dezvoltarea unor organizaţii, pieţe şi economii puternice şi sustenabile.”  Citim mai departe despre secretul serviciului. care este unul absolut normal, atâta vreme cât se află în sarcina unui…auditor/contabil/expert/evaluator:

 Articolul 140, Confidenţialitatea IFAC

“Principiul confidenţialităţii impune tuturor profesioniștilor contabili obligaţia de a se abţine de la:

- Dezvăluirea de informaţii confidenţiale în afara firmei sau organizaţiei angajatoare ca urmare a unei relaţii profesionale sau de afaceri, în lipsa unei autorizări corespunzătoare şi specifice sau cu excepţia cazului în care există o obligaţie sau o sarcină legală sau profesională de a face publice acele informaţii; şi folosirea, în avantajul lor personal sau în avantajul unor părţi terţe, a informaţiilor confidenţiale dobândite ca urmare a relaţiilor profesionale sau de afaceri.” (etc) Ce spune însă articolul 7 din aceeaşi secţiune?

 Articolul 140, litera 7: În ce împrejurări informaţiile secrete devin publice:

IFAC: “Următoarele împrejurări constituie circumstanţe în care profesioniștilor contabili le este sau le poate fi solicitată prezentarea de informaţii confidenţiale sau în care prezentarea acestora poate fi adecvată:

# Art. 140, litera 7, aliniat a: Prezentarea este permisă prin lege şi este autorizată de către client sau angajator (în cazul de faţă Consiliul Judeţean Argeş, via ADI Molivişu)

# Altele: Prezentarea este cerută prin lege, de exemplu: Pentru a furniza documente sau alte probe în cursul unor proceduri judiciare; sau pentru a prezenta autorităţilor publice adecvate eventualele încălcări ale legii care au apărut; şi în cazul în care există o obligaţie profesională sau un drept de a le prezenta şi nu este interzisă prin lege. (în cazul de faţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş) s.a.m.d.

Cu alte cuvinte, auditoarea Otilia Băra nu a minţit în declaraţiile oferite Gherilei, spunând că analiza făcută la Molivişu poate deveni publică, doar la decizia autorităţii angajatoare, respectiv Consiliul Judeţean, ADI Molivişu. Nădăjduim că preşedintelui CJ Argeş îi va folosi acest articol de lege, în demersurile sale de a transparentiza actul administrativ judeţean, ştirbit în ultima perioadă de o opacitate de neînţeles.


          CITITI SI: CINE ESTE AUDITORUL STATIUNII GHITU-MOLIVISU?


(Graţiela Bâzoi)Hits: 3535
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com