Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Sâmbătă, 25 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Miliardarul de la DOLO Trans, în scandal pentru hectarele Flotei pe care le deţine la Bradu
Articole - Actualitate
Joi, 06 Iulie 2017 19:33

Situaţie problematică pentru miliardarul de la Dolo Trans Olimpic, Cristian Dolofan, care deţine la Bradu- Geamăna o suprafaţă de circa două hectare pe care şi-a construit sediul firmei, platformele pentru flota Mercedes şi service-ul camioanelor.

O parte din acest teren este revendicat de trei argeşeni, pe numele lor Elena Vlad, George Oprea şi Vlad Maria. Revendicarea face obiectul unui dosar al Judecătoriei Piteşti, încă din anul 2013 şi nici până astăzi magistraţii nu au putut desluşi iţele încurcate ale terenurilor din Geamăna-Bradu. Cei trei argeşeni s-au îndreptat în 2013 împotriva proprietarului de atunci, firma Petroconstruct dar şi o anume Avnes Logistic Parks, susţinând că deţin documente care atestă proprietatea lor asupra unei suprafeţe de 4200 de metri pătraţi (din cele circa două hectare) şi că pentru a fi identificată şi recuperată trebuie măsurată la faţa locului. Reclamanţii au uitat însă să anunţe la Cartea Funciară de existenţa acestui litigiu, iar doi ani mai târziu după startul procesului, adică în 2015, Petroconstruct a avut ocazia de a-şi vinde proprietatea mai departe celui care căuta să-şi extindă afacerea de transport, respectiv Cristian Dolofan, nepotul miliardarului de la Peugeot.

# Bulf: “Cum ar fi cumpărat Dolo Trans terenul dacă nu era liber de sarcini ???”

Cele aproximativ două hectare pe care le deţine Cristian Dolofan la Geamăna Bradu, pe numele Dolo Trans Olimpic, urmează să fie măsurate, în baza unei expertize tehnice, anunţată recent de judecătorii piteşteni. Cum s-a ajuns în această situaţie? În anul 2002, firma Petroconstruct SA deţinută la acea dată de Cătălin Bulf şi administrată de Asimis Christos, a cumpărat de la famillia I. Mihăilescu din Piteşti o suprafaţă de 17.500 de mp (la un preţ de 2,2 miliarde de lei vechi) în zona Geamăna Bradu, mai precis exact lângă reprezentanţa Peugeot a lui Gheorghe Dolofan.Voiam să fac acolo un Peco, am cumpărat practic un teren agricol. Dar nu am apucat să construiesc  nimic”- spune Cătălin Bulf. Ani mai târziu, acesta a ieşit din acţionariatul Petroconstruct, după divorţul şi partajul cu soţia, rămânând ca afacerea să fie deţinută de fosta doamnă Bulf şi administrată de Asimis Christos. În anul 2013, când cei trei argeşeni au deschis procesul pentru recuperarea unei suprafeţe de 4200 de mp din această proprietate, Petroconstruct a depus în instanţă absolut toate documentele- de la contractul de vânzare-cumpărare până la cartea funciară etc, pentru a-şi apăra dreptul de proprietate. Ce s-a întâmplat însă doi ani mai târziu? “În anul 2015, m-a sunat administratorul să-mi spună că l-au căutat nişte rude ale lui Gheorghe Dolofan, care sunt interesate să dea drumul unei afaceri exact lângă reprezentanţa Peugeot. Se referea la Dolo Trans. Administratorul voia să ştie dacă poate vinde terenul. Şi, fireşte că l-a putut vinde, pentru că era liber de sarcini. Dacă cei care revendică această suprafaţă deţineau orice acte doveditoare, de ce nu au notificat Cartea Funciară ?!? Cum s-ar fi putut vinde acest teren, dacă ar fi existat notificări la instituţiile statului? Nu mai trăieşte domnul Asimis Christos, Dumnezeu să-l ierte, că v-ar fi dat el toate detaliile. Cum ar fi cumpărat Dolo Trans terenul dacă nu era liber de sarcini ???” - ne-a declarat Cătălin Bulf.

# O tranzacţie de 14 miliarde de lei

Cristian Dolofan a cumpărat în luna ianuarie 2015 toată suprafaţa deţinută de Petroconstruct lângă Peugeot, respectiv 17.500 de metri pătraţi, contra unei sume de 14 miliarde de lei vechi (1.395.000 Ron). După această tranzacţie, reclamanţii din proces au făcut o plângere penală împotriva Petroconstruct, acuzând că nu ar fi avut voie să vândă proprietatea, pentru că se afla în litigiul procesului de revendicare. Procesul penal s-a încheiat fără începerea urmăririi penale, procurorii neputând demonstra ilegalitatea. Reclamanţii au uitat să notifice Cartea Funciară, astfel încât proprietatea Petroconstruct să nu poată fi vândută. „Dacă ar fi avut acte în regulă, poate ar fi notificat Cartea Funciară, dar nu cred că au avut! Dacă erau probleme, nu aş fi putut vinde.”- a mai completat Cătălin Bulf.

# Dolo Trans: „Situaţia este jenantă. Ne apărăm dreptul de proprietate!”

Consilierul juridic al Dolo Trans Olimpic, Petre Neagu, susţine că aceasta este o situaţie jenantă şi că, la rândul lor, au făcut o plângere penală împotriva Petroconstruct, pentru fals şi uz de fals, întrucât reprezentanţii firmei ar fi declarat sub proprie semnătură că terenul nu face obiectul unor litigii, lucru care s-a dovedit nereal, în opinia lor. „Ne-am trezit chemaţi în judecată. Noi am verificat în mod expres toate actele care au stat la baza tranzacţiei cu Petroconstruct. Acum este o situaţie jenantă, iar noi suntem cumpărători de bună credinţă, trebuie să ne apărăm drepturile de proprietate. Poate că expertiza nu va găsi niciun metru pătrat din ce spun respectivii reclamanţi sau poate vor găsi. Nu ştim. Urmează să fie făcute aceste expertize şi vom vedea. Am înaintat o plângere penală împotriva Petroconstruct pentru fals şi uz de fals” -  a declarat Petre Neagu pentru Gherila. Acesta a mai susţinut că Petroconstruct a venit către Dolo Trans pentru a propune vânzarea terenului şi nu invers, după cum a susţinut Cătălin Bulf.  Întrebat ce părere are despre plângerea penală îndreptată împotriva Petroconstruct, Cătălin Bulf a declarat: „Pentru ce anume au făcut plângere penală? Vânzarea este perfect legală, făcută chiar la notarul lor. Am cumpărat terenul la a treia mână. Ca şi ei, şi noi am fost cumpărători de bună credinţă! Adică au venit la noi să cumpere, au verificat toate actele şi au văzut că sunt în regulă, iar acum fac plângere penală? Acum aud de acest lucru. Gestul lor mă face să cred că este posibil ca Dolo Trans să fi făcut o înţelegere cu proprietarii imaginari, pentru le cumpăra la jumătate de preţ cei 4000 şi ceva de metri pătraţi pe care îi revendică. Este posibil să urmărească să le dau banii înapoi, iar ei să răscumpere această parte din teren pe bani mai puţini. Altfel nu înţeleg motivul. Dacă vor banii înapoi, să dărâme tot ce au construit acolo şi nu este nicio problemă!”- a spus Bulf.

# Terenuri-rămăşiţe ale afacerilor imobiliare din 2000

În încercarea de a înţelege acest litigiu, Cătălin Bulf a mai venit şi cu alte explicaţii:  “Este vorba de terenuri din zona Auchan – Aerodromul Geamăna vândute în perioada fostului primar Zamfir. Ceea ce revendică oamenii este posibil să fie rămăşiţe al unor tranzacţii din perioada 2000. Cred că trebuie căutat mai degrabă în zonele din vecinătatea familiei Prodănel (reprezentanţa BMW) şi a americanului care a cumpărat foarte mult în zonă, dar a falimentat între timp (n.r. Alexander Etienne Hergan). Cât am cumpărat în 2002 atât s-a vândut 2015. Nimeni nu a anunţat Cartea Funciară de niciun litigiu!” – a conchis Bulf.

# Ce vor face experţii pe actuala proprietate a Dolo Trans Olimpic

Conform deciziei magistraţilor de la Judecătoria Piteşti, specialistul Tiberiu Căpăţână va trebui să facă o expertiză tehnică topografică foarte complexă, comparând toate actele de proprietate cu ceea ce se află în teren. Iată decizia magistraţilor, după patru ani de la startul acestui proces:


- să se transpună în teren actele de proprietate invocate atât de către reclamanţi cât şi de către pârâta şi chemata în garanţie SC PETROCONSTRUCT SA, precum şi actele de proprietate care au stat la baza contractelor de vânzare- cumpărare.

- să se identifice actele de vânzare - cumpărare prin care SC PETROCONSTRUCT SA a dobândit suprafaţa de teren pe care ulterior a înstrăinat-o, dar şi titlurile de proprietate care au stat la baza acestor contracte de vânzare-cumpărare

- să transpună pe teren titlul reclamanţilor de proprietate pentru suprafaţa de 4200 m.p. situat în tarlaua 32, parcela 190, ca şi titlurile de proprietate ale pârâtelor şi ale antecesorilor lor

- să întocmească schiţe de plan separate şi să stabilească dacă amplasamentul actual a suprafeţelor de teren deţinute în fapt de pârâte corespunde şi respectă succesiunea şi dimensiunile suprafeţelor menţionate în planul parcelar pentru antecesorii lor;

- pe baza cercetărilor şi măsurătorilor efectuate în teren să întocmească o schiţă de plan în care să transpună titlurile tuturor părţilor şi să stabilească liniile de hotar dintre terenul proprietatea reclamanţilor şi terenurile pârâtelor situate pe laturile de Est şi de Vest ale acestuia;

- prin compararea titlurilor şi stabilirea liniilor de hotar dintre terenul reclamanţilor şi terenurile pârâtelor, să stabilească dacă acestea deţin în prezent vreo suprafaţă din terenul proprietatea reclamanţilor şi să le evidenţieze pe schiţa de plan ce va fi întocmită;

- să transpună în teren planul parcelar întocmit pentru tarlaua 32, parcela 190 şi să stabilească ce anume a determinat diminuarea suprafeţei de teren atribuită autorului reclamanţilor.

- să se transpună în teren actele de proprietate invocate atât de către reclamanţi cât şi de către pârâta şi chemata în garanţie SC PETROCONSTRUCT SA, precum şi actele de proprietate care au stat la baza contractelor de vânzare-cumpărare.

- să se stabilească dacă actele de proprietate ale părţilor se suprapun, şi dacă există suprapunere, să precizeze pe ce suprafaţă şi cărui fapt se datorează acest fapt.

- să se identifice terenul în litigiu transpunând într-o schiţă de plan cu precizarea vecinătăţilor

- să se identifice şi să se transpună în schiţe separate şi schiţele cadastrale care au stat la baza acestor acte şi numai după aceea să se concluzioneze şi să se precizeze cu privire la terenul în litigiu, dacă pârâţii ocupă din terenul revendicat de reclamanţi, dacă terenurile din actele de proprietate, care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, corespund documentaţiilor cadastrale sau nu;

- să se stabilească linia de hotar.

- se stabileşte onorariul provizoriu de expertiză în cuantum de 2000 lei, care va fi achitat în următoarea modalitate: -500 lei în sarcina reclamanţilor, -500 lei în sarcina pârâtei şi chematei în garanţie SC PETROCONSTRUCT SA -500 lei în sarcina pârâtei SC AVNES LOGISTIC PARKS SRL -500 lei în sarcina pârâtei SC Dolo Trans Olimpic SRL.


Hits: 7904
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com