Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Sâmbătă, 25 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
INGINER în Argeş? Răspund doamnele din mediul privat
Articole - Actualitate
Vineri, 07 Iulie 2017 07:09

-     Intrebarea este adresata de Facultatea de Mecanica si Tehnologie Pitesti

 

Facultatea de Mecanică şi Tehnologie (FMT) - Universitatea din Piteşti şi-a propus să transmită un mesaj studenţilor săi şi elevilor de liceu, privitor la şansele de absorbţie şi de integrare ale unui absolvent de inginerie pe piața muncii. În acest sens, FMT a urmărit să obţină un feedback din partea unor angajatori - agenţi economici, care au în nomenclatorul lor intern de posturi şi pe cea de inginer. Astfel, au fost contactaţi o serie de angajatori, cărora li s-a propus să participe la acest demers, prin completarea unui chestionar cu 3 seturi de întrebări concrete. Răspunsuri au venit din partea următorilor 5 angajatori, care printre altele sunt şi parteneri ai FMT, pe diverse proiecte: DRÄXLMAIER Group, LEONI Wiring Systems Pitesti, NOBEL Automotive România, SEGULA TECHNOLOGIES, RONERA.

 

Intrebare: Cum vedeți profesia de inginer? Actualmente, este ea suficient de prezentă pe piața muncii? Altfel spus, ce șanse de absorbție pe piața muncii din România dați unui absolvent de inginerie? În măsura posibilului, ne-am bucura dacă ați oferi exemple, utilizând experiențele dumneavoastră de recrutor.

 

Raspunsuri:

Steliana Filip, Recruiting România la DRÄXLMAIER Group:În condiţiile unui boom de dezvoltare în materie de noi tehnologii (Automobilul smart/al viitorului, Industry 4.0 sau Industry 5.0), ingineria este o profesie tot mai căutată şi de actualitate. Pe piaţa muncii, este tot mai prezentă, iar cerinţele în materie de competenţe de inginerie, de cercetare/dezvoltare tot mai variate. Astfel, un absolvent de inginerie are şanse mari să se angajeze destul de repede, în comparaţie cu alţi absolvenţi care termină alte specializări. Sfat: Tinerii absolvenţi să fie atenţi la cerinţele pieţei de muncă, la competenţele necesare, să citească profilurile joburilor publicate, să se documenteze despre tehnologiile/aptitudinile cerute în descrierea posturilor”.

Mirela CEAPOTA (OPREA), HR Department BPRN, LEONI Wiring Systems Piteşti: „Profesia de inginer este o profesie de viitor, iar piaţa muncii are nevoie de ingineri pregătiţi. Dacă ne raportăm la judeţul nostru, suntem norocoşi să avem atât de mulţi producători de automobile care pot angaja cu uşurinţă inginerii pregătiţi de Universitatea din Piteşti şi nu numai”.

Andreea PETCU, Analist Resurse Umane / HR Analist, Nobel Automotive România S.R.L.:Profesia de inginer, după părerea noastră, este una foarte interactivă, interesantă şi de viitor. Este destul de prezentă pe piaţa muncii, consider că este nevoie de mai mulţi absolvenţi în acest domeniu în ceea ce priveşte piaţa muncii. În momentul de faţă, noi dorim să atragem cât mai mulţi proaspăt absolvenţi în compania noastră, deci şansele sunt destul de multe”.

Alina POPESCU, Recruiter, SEGULA TECHNOLOGIES ROMANIA:Profesia de inginer necesită bune cunoştinţe tehnice, dar şi o înclinaţie câtre o astfel de specializare. De asemenea, învăţarea este una continuă, ce începe în facultate (uneori chiar în liceu) şi se continuă pe tot parcursul activităţii profesionale, întrucât ingineria este în continuă schimbare şi avansare din punct de vedere al tehnologiilor folosite. Gradul de absorbţie al inginerilor pe piaţa muncii din România este unul destul de ridicat, pe unele meserii specifice existând chiar o nevoie mai mare decât ceea ce oferă sistemul de învăţământ. De exemplu, compania Segula Technologies are un sistem de formare şi integrare pentru studenţi pe diferite proiecte, care este atât unul general, cat şi unul particularizat, specific, ţinând cont atât de profilul candidatului, cât şi de specificul meseriei pe care o va desfăşura”.

Carmen DUMITRESCU, Director Resurse Umane, RONERA: „Profesia de inginer este din ce în ce mai căutată pe piaţa muncii locale, având în vedere numeroasele companii de producţie naţionale şi multinaţionale. Absorbţia pe piaţa muncii depinde foarte mult de calitatea actului de învăţământ, coroborat cu nevoile companiilor, existând o diferenţă destul de mare, încă, între formarea universitară şi nevoile companiilor”.

 

 

 

Intrebare:

Ce sfaturi ați oferi dumneavoastră absolvenților de inginerie ? Dar elevilor de liceu aflați în căutarea unui răspuns privitor la viitorul lor profesional

 

 

Raspunsuri: Steliana Filip, Recruiting Romania la DRÄXLMAIER Group:Tinerii (fie că sunt elevi/studenţi sau viitori absolvenţi,) ar trebui să-şi canalizeze din timp orientarea în carieră. Acum sunt foarte multe posibilităţi de dezvoltare profesională, au o mare deschidere spre tehnologii noi, spre tot ceea ce înseamnă informaţie, vehiculată mai ales pe diverse canale media şi de socializare. Le recomand să se uite la piaţa locurilor de muncă, pentru că la momentul acesta au de unde alege, să frecventeze mediul universitar, să aibă o atitudine proactivă şi participativă la evenimentele organizate în cadrul Facultăţii de Mecanică și Tehnologie şi să realizeze proiecte cu aspect practic”.

Mirela CEAPOTA (OPREA), HR Department BPRN, LEONI Wiring Systems Piteşti:Să lupte pentru a obţine un job potrivit studiilor - pentru că piaţa muncii le oferă această şansă - acesta este sfatul meu pentru absolventul de inginerie. Pe elevul de liceu, îl sfătuiesc să îşi stabilească de la început un plan clar de carieră pe care să-l urmeze, deoarece doar atunci când cunoşti destinaţia, îţi poţi alege corect drumul pentru a ajunge la ea”.

Andreea PETCU, Analist Resurse Umane / HR Analist, Nobel Automotive România S.R.L.:Sfatul pentru studenţii de inginerie este de a încerca pe cât de mult să se perfecţioneze în acest domeniu, pentru că este foarte căutat, iar beneficiile vor creşte odată cu experienţa şi formarea profesională. Bineînţeles, contează foarte mult seriozitatea cu care tratează fiecare job”.

 

Alina POPESCU, Recruiter, SEGULA TECHNOLOGIES ROMANIA: „Sfatul nostru pentru absolvenţii de inginerie este acela de a se implica în activităţile extracuriculare, de a realiza stagii de practică/voluntariat ideale în domeniul de activitate al studiilor, însă dacă nu este posibil, orice activitate în afara cursurilor le dezvoltă o serie de abilităţi şi competente. De asemenea, cunoaşterea unei limbi străine este esenţială pentru dezvoltarea lor profesională, uneori fiind la fel de importantă ca şi cunoştinţele tehnice. În ceea ce priveşte un elev de liceu, sfatul este acela de a alege o facultate pe care să o urmeze cu plăcere, întrucât acest lucru influenţează gradul de implicare. În plus, aceştia pot apela chiar la consilierii şcolari, pentru a realiza chestionarele de orientare în carieră şi a observa câtre ce domeniu au inclinaţie”.

Carmen DUMITRESCU, Director Resurse Umane, RONERA: Absolvenţilor de inginerie le-aş recomanda să aplice pentru stagii/ burse în organizaţii încă din anul 2 de studii, să-şi însuşească foarte bine programele de proiectare, 2 limbi străine şi utilizarea PC – pachetul Office”.

 

Aşadar, toate aceste feedbackuri venite din partea unor persoane ce ocupă funcţii de conducere în departamentele de resurse umane ale unor importante companii din mediul economic, implicate direct în procesul de selecţie şi de angajare, au demonstrat convingător că şansele de integrare ale unui absolvent de inginerie sunt deosebit de ridicate, iar gradul de absorbţie al inginerilor pe piaţa muncii din România este de asemenea ridicat, existând chiar o nevoie mai mare decât ceea ce oferă sistemul de învăţământ la ora actuală.

-       Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești mulțumește companiilor care au contribuit la realizarea acestui studiu util studenților și elevilor de licee.


(Adrian Clenci, Ancuța Bălteanu, Monica Iordache, Alin Rizea)

 

Hits: 4715
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com