Subprefectul Gabriel Stoian, PE TELEFON cu Simona Bratulescu: CE-MI FACETI? VENITI SI MA LOVITI MISELESTE?

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

# Motivele DEMITERII de AZI: SCANDALUL DESEURILOR DE LA STEFANESTI SI FACEBOOK-UL!

 Astazi, ziarul Gherila s-a aflat in biroul subprefectului de Arges (acum fost subprefect), Gabriel Stoian, care a aflat din presă ca a fost demis din functie. Stoian isi facea bagajele si a fost de acord sa ne ofere un interviu pe aceasta tema. In timpul interviului, a fost sunat de presedinta ALDE Arges, Simona Bratulescu, (si vicepresedinta a Consiliului Judetean Arges) iar Stoian a fost de acord sa nu intrerupem inregistrarea, pe motiv ca nu are nimic de ascuns. Stoian sustine ca fost demis din cauza directoarei Agentiei de Mediu Arges, Cristina Surdu. Mai spune ca Simona Bratulescu i-a confirmat faptul ca directoarea de la Mediu s-a vaitat la ministra Gratiela Gavrilescu (sosita recent la Pitesti) cum ca Gabriel Stoian ar fi criticat-o în legătură cu scandalului deşeurilor de la Ştefăneşti. Reproducem cele mai importante pasaje din discutia telefonica. Din motive lesne de înţeles, nu vom publica replicile, explicatiile sau întrebările Simonei Brătulescu din această conversaţie, asa cum s-au facut auzite in discutia cu Gabriel Stoian>

Simona Brătulescu: ………………..

Subprefect: Imi fac bagajul.

Simona Bratulescu: ……………………

Subprefect: Simona, asta trebuia sa faci inainte de a ma destitui.

Simona Bratulescu:…………………

Subprefect: Da. Ai reactionat suficient. Cred ca reactia ta este suficienta. Ce poti sa-mi faci mai mult? Sa ma trimiti in afara tarii sau ce? Ti-a iesit, m-ai destituit.

Simona Bratulescu:…………….

Subprefect: M-a deranjat modalitatea marsava prin care m-ati destituit!!!

Simona Bratulescu:……………..

Subprefect: Prieteneste? Simona, nu prieteneste trebuia sa vorbim inainte? Noi doi trebuia sa avem discutia asta inainte de data de ieri, cand a aparut destituirea mea. Daca noi doi vorbeam ca niste prieteni, ca niste colegi, si asa mi se parea firesc, puteam discuta orice. Acum, nu stiu ce mai putem repara, iar chestia ca eu, vezi Doamne, am vorbit, am criticat-o intr-o conferinta de presa pe Surdu (Cristina Surdu, directoarea Agentiei de Mediu Arges) si ca Surdu este prietena cu doamna Gavrilescu si ca doamna Gavarilescu s-a suparat si a luat aceasta masura, este total falsa.

Simona Bratulescu:……………….

Subprefect: Eu cu Surdu am facut aceste discutii unde?

Simona Bratulescu:……………….

Subprefect: Hai sa spun ca eu, in calitatea mea de subprefect, m-am luat de Cristina pentru ca a eliberat niste autorizatii in mod eronat (n.r. este vorba de autorizaţiile verificate de subprefect la firmele din Ştefăneşti, după apariţia scandalului deşeurilor). Cristina trebuia sa vina fuga fuga la doamna ministru Gavrilescu pentru asta?

Simona Bratulescu:………………..

Subprefect: Si pentru ca Surdu i-a spus Gratielei ca eu am certat-o, pentru ca am considerat ca ea a facut niste erori si ca i-am cerut niste situatii, doamna Gratiela a luat masura destiturii unui subprefect? Am vorbit cu Robert (n.r.Tudorache), mi-a spus ca nu stie nimic, am vorbit cu Gerea, mi-a spus acelasi lucru. Erau toti oripiliati de masura luata si mi-au spus ca nu stiu nimic. Si i-am intrebat, atunci cine stie? Mi-au spus ca Simona. Ai fost singura persoana nominalizata ca ai cunoaste acest lucru. Eu ce sa inteleg?

Simona Bratulescu:…………………..

Subprefect: Sa stam de vorba, Simona? La ce imi foloseste? Am vorbit cu toti, cu prefectul, cu toti, am vrut sa aflu si eu de unde mi se trage. M-am intrebat daca in sedinta se poate introduce o solicitare de guvern, fara sa stiti dumneavoastra sau cei cu care am vorbit? Ei mi-au spus mie ca tu ai fost  cea care a dirijat acest lucru. Nu credeti ca meritam si eu o discutie prealabila cu voi? Chiar daca am suparat-o pe doamna Surdu. Nu am stiut ca este atat de sensibila si ca are atata trecere la doamna Gavrilescu, incat doamna Gravrilescu….cred ca daca faceam mai multe ma expulza.

Simona Bratulescu:…………………..

Subprefect: Cum sa n-o bag pe Gratiela? Pai de unde vine demiterea? De la ea sau de la tine?

Simona Bratulescu:…………………..

Subprefect: Cum??? M-ati laudat acum in presa? M-ati laudat pana m-ati destituit! Simona, este un nonsens ce spui. Ti se pare, mai, normal? Haide, pune-te tu in situatia mea. Nu vi se pare ca va bateti joc de un om care a slujit aceasta functie???? Nu vi se pare ca chiar m-ati lovit sub centura????

Simona Bratulescu:…………………….

Subprefect: Nu ti se pare ca nu meritam treaba asta? Sunt la o varsta, am un numar de ani de activitate, m-am implicat atat de mult si pentru orgoliul meu profesional si pentru voi, cei care m-ati sustinut. Si acum, ce-mi faceti? Veniti miseleste si ma loviti. Credeti ca meritam, Simona?

Simona Bratulescu:……………………..

Subprefect: Cum? Pe ce lume traim, Simona? Eu sunt destituit. Sa aflu de la presa ca m-ati dat afara? Ati stat de vorba cu mine sa-mi spuneti, bai, Stoiane, uite care e problema…tu in ultimul timp ai inceput sa calci pe bec, ai inceput sa superi membri ALDE…

Simona Bratulescu:……………………..

Subprefect: Si daca sunt apolitic, ma dati afara? De ce, voi, politicul, ma dati afara daca sunt apolitic?

Simona Bratulescu:……………………..

Subprefect: Cum? Discutia de acum sapte luni? Pai si ma destituiti dupa sapte luni? Sa inteleg ca daca nu venea Gavrilescu, nu ma destituiati?

Simona Bratulescu:……………………..

Subprefect: Pai nu sunt intrebari retorice. Atunci si discutia mea cu tine este tot retorica!

(…)

Simona Brătulescu…………………………….

Subprefect: Simona, v-aţi şters pe picioare cu munca mea.

Simona Brătulescu………………………………………….

Subprefect: Ba da. Ăsta e singurul paradox. Ziceţi că aţi avut încredere în mine şi după un an de zile, mă destituiţi fără să-mi spuneţi.

Simona Brătulescu:……………………………………

Subprefect: Păi, nu am putut să ţi le satisfac. Păi nu am putut să o angajez pe femeia aia. A stat cinci ani în Italia. (…)

Simina Brătulescu…………………………

Subprefect: Poftim? Pentru că nu mi-am făcut facebook? Băi, ce legătură are facebook-ul cu…Păi nu avem noi grupul nostru pe BTI? Aţi mai făcut unul cu delicatesuri şi nu ştiu ce. Nu avem două grupuri? Eu nu mi-am făcut facebook, pentru că nu îmi place ce se discută pe facebook. Deci nu se poate, mă destituiţi că nu mi-am făcut facebook?

(….)

Situaţia actuala a scandalului de la Stefanesti este prezentata in cateva cuvinte de Gabi Stoian, cel care se pare ca s-a implicat prea mult in clarificarea autorizatiilor de mediu, neavand colaborare din partea directoarei Cristina Surdu de la Mediu: “Luni a fost Garda de Mediu in control, marti am vorbit eu cu cu cei de la Garda si mi-au spus ca din cele trei firme cu probleme din Stefanesti, doua nu au reusit sa-si remedieze deficientele. Se stabilise sa fie definitivate pana pe 23 aprilie. Am intrebat: in ce consta deficientele astea? Ei suspendasera activitatea firmelor in ce sens…. Firmele din Stefanesti nu mai aveau voie sa primeasca gunoaie, dar aveau voie sa le lucreze. Surprinzator, acum, deficienta gasita la aceste doua firme a fost ca aveau o cantitate de gunoaie mult mai mare decat capacitatea de depozitare. Aveau o cantitate cam tripla, fata de momentul controlului. Am sunat la agentia de Mediu. I-am intrebat ce vor face intr-o astfel de situatie. Ce ii obliga legea sa faca? Mi-au spus cei de la Mediu ca firmele or sa vina sa ceara autorizatie pentru o cantitate…tripla. Si zic: pai trecem de la 10 tone la 30 de tone de gunoaie? Si o sa le dati autorizatie pentru 30 de tone? Da, au spus, ca daca isi fac magazie etc. Pai stai asa, am zis. Ca sa nu mai spun ca daca aceste cantitati cresc, ceva nu este in regula. Daca ele cresc si avem 23 de firme pe Stefanesti, ce se intampla? De unde atatea gunoaie? Le-am spus sa nu le dea autorizatie pur si simplu si sa se duca la Consiliul Local Stefanesti si sa ii intrebe pe aia ce presupune toata treaba asta, sa nu mai dea ei autorizatii din birou sau pe unde se duc. Le-am spus sa ceara acordul consilierilor de la Stefanesti ca ei stiu ce este acolo. Am spus sa dea autorizatia firmelor de gunoaie, doar dupa ce obtin avizul de la Stefanesti. Ce sa va spun, ca am fost si amenintat(…)”

Interviul cu Gabriel Stoian si alte detalii naucitoare despre cum scandalul deseurilor a demis un subprefect, in saptamanalul Gherila de miercuri ori in aceste zile pe site.

Stoian a fost sustinut de ALDE, pentru functia de subprefect. Maine dimineata, va fi numit oficial noul subprefect de Arges, Adrian Bughiu, tot ALDE.






Write A Comment