Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Vineri, 24 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
“Campania #Fără penali în funcţii publice a fost un succes în Argeş!”
Articole - Actualitate
Luni, 20 August 2018 05:39

Deputatul USR de Argeş, Ionuţ Moşteanu, vorbeşte despre cum s-a derulat campania de strângere a semnăturilor pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, ce se doreşte adoptată în textul constituţiei României. Parlamentarul ne spune şi până când crede că vor mai dura protestele din judeţul Argeş şi din ţară. Argeşul se află la mijlocul clasamentului cu judeţele semnatare ale iniţiativei #farapenali, înregistrând peste 20.000 de semnături.

# Care ar fi concluzia dumneavoastră, privind strângerea semnăturilor din județul Argeș pentru Campania “Fără penali în funcţii publice”?

 - Campania ”Fără penali în funcţii publice” a fost un succes în Argeş, deşi mulţi ne-au zis la început că nu avem şanse să facem 20.000 de semnături în acest judet ”roşu”. A pornit mai greu și la început voluntarii au fost timoraţi de agresivitatea anumitor cetăţeni. Ni s-au băgat beţe în roatele acestei campanii şi nu s-a permis amplasarea cortului “Fără Penali” decât în prima lună. Cu toate acestea, cu eforturi şi cu insistenţă, campania a început să ia viteză în iulie. Au venit către noi mai mulţi voluntari disponibili să renunţe la confort şi să stea în stradă câteva ore după serviciu. Personal, am fost în stradă multe zile în timpul campaniei, iar în ultimele 3 săptămâni am fost alături de colegi şi de voluntari zi de zi.

# Cum comentați numărul redus de protestatari în centrul Piteştiului?

- Oamenii din Piteşti nu sunt obişnuiţi cu protestele. Li se pare ceva exotic. Au învăţat să tacă, să înghită şi să renunţe la speranţă. Însă iată că sunt oameni care s-au trezit şi vor să-şi facă vocea auzită. Este un lucru bun.

# Cum a luat ființă Asociaţia ActivAG?

- Nu ştiu exact detaliile. Eu i-am cunoscut în timpul protestelor de la OUG 13 din februarie 2017 si de atunci am rămas în contact. Sunt oameni hotărâţi, nemulţumiţi de ofensiva PSD/ALDE împotriva justiţiei şi a statului de drept. Cunosc mai bine pe câţiva dintre ei, oameni de ispravă.

# Cum comentați personal atitudinea jandarmilor din 10 august şi mai ales declarațiile publice ale șefului jandarmeriei?

- În seara de 10 august, jandarmii au atacat deliberat şi nejustificat mulţimea de protestatari din Piaţa Victoriei. Sute de persoane au fost rănite şi spitalizate şi nimeni nu răspunde pentru violenţa statului împotriva cetăţenilor săi.
Mai grav, Jandarmeria română s-a transformat în ultimele zile într-o agenție de fake news: • Jandarmerița Ștefania ar putea rămâne paralizată/ Ministrul Pintea a dezmințit • Operațiunea a fost supravegheată de un procuror militar / Parchetul militar a dezmințit • Jurnaliștii au părăsit zona de siguranță și nu aveau legitimațiile la vedere / Dezmințite de imaginile video din presă și de reporterii din teren • Jandarmeria a atenționat mulțimea cu mesaje sonore și luminoase / Dezmințit de mărturiile celor prezenți • Jandarmii nu au putut să extragă instigatorii pentru că lumea nu îi izola • Jandarmeria a acționat gradual și proporțional/ Din transmisiunile directe se observă că se intervine brusc • Jandarmii nu și-au abandonat camarazii / Nu s-a lămurit cum au rămas cei doi jandarmi în mijlocul mulțimii. Au fost gazați si bătuți oameni care țineau mâinile ridicate! A trecut o săptămână de la mitingul diasporei si nu avem niciun responsabil pentru violenţele din Piaţa Victoriei. În orice ţară cu oameni responsabili la conducere, am fi avut cel puţin o demisie.


# Până când vor continua protestele ?
- Oamenii vor fi în stradă până când actuala guvernare va începe să guverneze România. Până acum, PSD/ALDE foloseşte majoritatea parlamentară şi justiţia pentru a-l scăpa pe Dragnea şi pe alţii ca el de puşcărie.  

# Cât a investit USR în susţinerea inițiativei “Fără penali în funcţii publice”? Referitor la resurse financiare si umane.
- Nu am o sumă exactă. O să facem o socoteală la final. Am tipărit materiale, tricouri, steaguri. În rest, nu au fost mari cheltuieli. Au fost si donaţii ale oamenilor care cred într-o Românie condusă de oameni curaţi. USR si-a asumat de la început sprijinirea acestei iniţiative cetăţeneşti. Resursele umane au fost cheia acestei campanii - au fost membri USR, voluntari, membri ai organizaţiilor civice care au renunţat la confortul zilnic şi au stat în piaţă. Ei sunt eroii aceste campanii.

# Câți membri are USR Argeș în acest moment?

- În jur de 60 de membri. Cu siguranţă vom fi mai mulţi după această campanie. Important este să fie implicaţi şi dedicaţi schimbării României. Orice om curat care vrea să se implice e binevenit alături de noi.

# Aţi purtat discuții cu partidele de dreapta pentru o inițiativă comună, privind acțiunea “Fără penali în funcţii publice?”

- Iniţiativa #farapenali este o initiativă civică. Orice organizaţie, politică sau nu, o putea susţine. E drept că mă aşteptam să o susţină mai multe partide şi unele organizaţii să o susţină de la început, nu doar în momentul în care reuşita era clară. Noi am crezut în ea. USR vrea o ţară condusă de oameni care sunt un model pentru societate.

 # Ce părere aveţi despre primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş? Implicat într-un dosar de corupţie şi, totuşi, a semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”.

 -  Părerea mea este că acest primar votat în timp ce era în puşcărie a dat dovadă de o ipocrizie şi de un oportunism fără margini. După ce şi-a trimis jandarmii la conferinţa de presă pe care o susţineam în Baia Mare pentru această iniţiativă, a ales să semneze pentru campania noastră. Ce aş putea spune? Poate semna şi Liviu Dragnea pentru #farapenaliinfunctiipublice!


(interviul integral in saptamanalul Gherila, de astazi pana vineri la toate chioscurile de presa din Arges)

mosteanu.jpg


Hits: 12812
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com