Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Sâmbătă, 25 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Firma care a calculat supraevaluările din dosarele ANRP este din Piteşti
Articole - Investigatii politice
Joi, 06 Iulie 2017 19:27

Potrivit informaţiilor oficiale care apar într-unul dintre dosarele în care este judecat fostul vicepreşedinte al ANRP (dosar ANRP II), fost deputat Theodor Nicolescu, societatea care a reevaluat imobilele ce au făcut obiectul despăgubirilor în perioada 2009-2011 este Mondoplus Piteşti, condusă de experta Cornelia Stanciu. Aceasta este singura firmă de profil care s-a ocupat de reevaluarea de imobile în dosarele care au ridicat mari controverse, privind despăgubirile prin Fondul Proprietatea şi care a detonat bomba la Direcţia Naţională Anticorupţie, în urma căreia au fost reţinuţi, arestaţi, anchetaţi şi trimişi în judecată zeci de foşti şefi ai ANRP, evaluatori, dar şi oameni de afaceri.

# Ce spun magostratii Anticoruptie

“În baza deciziei Curţii de Conturi a României şi în urma reevaluării de către societatea Mondoplus Piteşti a unui număr de 452 de dosare s-a constatat că într-un număr de 94 de dosare, valoarea stabilită iniţial a fost cu peste 20% mai mare decât cea stabilită de evaluatorul nou desemnat. În conţinutul sesizării, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a arătat că prin Decizia nr. 10 din 10.10.2013 a Curţii de Conturi a României s-a dispus Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi reevaluarea dosarelor în care s-au acordat despăgubiri în perioada 2009-2011 privind un număr de 1.812 de dosare. În aceste condiţii, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea declanşării cercetărilor pentru stabilirea şi recuperarea prejudiciului produs bugetului de stat, prin supraevaluarea unor imobile pentru care s-au acordat despăgubiri, datele existente conducând la concluzia unor supraevaluări în detrimentul statului român.” Judecătorii menţionează societatea Mondoplus în dosarul în care sunt analizate faptele lui Theodor Nicolescu, Ingrid Zaarour, Remus Baciu, Horia Georgescu şi alte opt persoane, dosar care vizează despăgubirile pentru un număr de trei imobile din (Bucureşti strada Olteniţei, Bucureşti strada Apeductului şi din Cernica- ultimul dintre acestea, având legătură cu Valentin Vişoiu, George Manole şi Florin Şerban Barbu).

# Reevaluări şi diferenţe uluitoare


Experta Cornelia Stanciu din Piteşti este cea care a reevaluat imobilul din strada Olteniţei Bucureşti, unul imobilele verificate în dosarul ANRP II: “Prin raportul de evaluare din 29.03.2013, SC Mondoplus Piteşti, prin expertul evaluator  Cornelia Stanciu, s-a stabilit că valoarea de piaţă a imobilului în suprafaţă de 55.390 metri pătraţi, situat în Bucureşti, şos. Olteniţei nr. 290 este  de 77.771.210 lei, echivalentul a 21.093.930 euro (data de referinţă a evaluării fiind 23.10.2008), faţă de… 84.546.000 lei, echivalentul a 22.931.460 euro, cât stabilise evaluatorul ANRP Neculai Nistor”. Mondoplus Piteşti este practic firma care a sesizat diferenţa de 1.837.530 euro, echivalentul a 6.774.790 lei, dintre evaluarea ANRP şi cea făcută de expert Cornelia Stanciu.


# Procurorii DNA nemulţumiţi de unele dintre evaluările Corneliei Stanciu


Deşi evaluatorii ANRP care sunt judecaţi în acest dosar au recunoscut în instanţă că rapoartele Corneliei Stanciu sunt corecte, procurorii nu s-au declarat satisfăcuţi, în unele cazuri, de expertizele de la Mondoplus Piteşti: “S-a reţinut că imobilul din strada Apeductului nr. 17, Bucureşti (n.r. al doilea imobil verificat), compus din teren în suprafaţă de 1.535 mp şi construcţie demolată avea o valoare de piaţă de 7.354.140 lei, echivalentul a 2.002.110 euro. Se reţine că şi de această dată au fost utilizate informaţii nereale şi neverificate, iar comparabilele folosite la evaluarea terenului nu au fost verificate, în ceea ce priveşte corectitudinea lor. În susţinerea acestui punct de vedere, în Raportul de constatare al specialiştilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, s-a arătat că dacă evaluatorul Cornelia Stanciu ar fi verificat la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sector 6, ar fi observat că terenul în suprafaţă de 316 mp din acte şi 313 mp din măsurători a fost cumpărat de S.C. Arkadia Ideal Construct în data de 10.06.2001, pentru suma de 84.000 euro (265 euro/mp) ori oferta de pe internet era de 284.000 euro. În cazul terenului de pe Valea Lungă, în urma verificărilor în baza de date a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, s-a constatat că există un teren de 347 mp, care a fost tranzacţionat în data de 23.01.2009 cu suma de 258.762 lei, echivalentul a 58.185 euro (167 euro/mp). De asemenea, cu prilejul verificării comparabilei din strada Virtuţii nr. 14-16, specialistul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a constatat că la adresa respectivă există blocuri de locuinţe şi nu teren, ceea ce i-a permis să concluzioneze că expertul evaluator a folosit o comparabilă…fictivă. În aceste condiţii, valoarea de piaţă estimată a imobilului de către S.C. Mondoplus Piteşti se apreciază ca fiind una… nereală… supraevaluată.”, mai spun magistraţii.

(I.M.)
Hits: 4520
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com