Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Sâmbătă, 25 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Cel mai puternic om de afaceri al Argeşului, Gheorghe Badea-“Să se facă ÎNTÂI o reducere a personalului ineficient şi APOI să măreşti salariile!”
Articole - Opinii
Duminică, 20 August 2017 14:58

Gheorghe Badea nu mai necesită niciun atribut, fiind arhicunoscut faptul că este cel mai mare întreprinzător al judeţului Argeş. Subiectul majorărilor salariale, în baza unei noi legi aşa-zis unitare incită din ce în ce mai mult opinia publică, de la social media, la cel mai mic şi nou întreprinzător. Angajaţi ai societăţilor private îşi regândesc priorităţile, încercând să-şi refacă CV-uri, gândindu-se serios la o reorientare profesională către mediul instituţional. Salariile oferite nu sunt atractive, ci uimitor de motivante. Dar cât de accesibile sunt oare posturile vacantate de stat, pentru a primi în rândurile lor oameni din privat ?!? Aceasta este întrebarea generală care răzbate din rândul multor salariaţi, angajaţi ai agenţilor economici, oameni cu posturi destul de sigure şi specialişti de ani buni ai unei profesii necesare. I-am adresat omului de afaceri Gheorghe Badea întrebări pe care oricare dintre dumneavoastră şi le pune de ceva timp încoace, pentru ca noi să putem înţelege şi mai bine cum vede un angajator de talia acestuia salturile fără precedent ale unor salarii, care aparţin exclusiv bugetarilor. Vor provoca aceste majorări şi mediul privat? Dacă da, în ce fel? Există resurse private pentru o aplicare similară a acestor dublări, triplări de salarii şi pentru angajaţii agenţilor economici mici sau mari? Deşi cunoaşteţi răspunsurile mai mult sau mai puţin, vă expunem mai jos opinia celui mai puternic angajator din judeţ, Gheorghe Badea. O opinie foarte incisivă:

# Gheorghe Badea: Orice creştere care depăşeşte 10%, cu atât mai mult 20%, intră în domeniul absurdului!

“Aici nu este vorba nici despre poezie, nici despre utopie, nici despre un perpetuum mobile, nici despre alchimie. O economie civilizată care tinde spre dezvoltare are nevoie de acţiuni carteziene bine gândite, cu respectarea legilor economice şi bineînţeles a structurilor sociale. Eu întotdeauna am fost flexibil şi mobil în gândire, dar această situaţie mă obligă să NU POT percepe nişte creşteri salariale cu două cifre. Nu cunosc ţări civilizate şi dezvoltate în care salariile din administraţie să fie de două ori mai mari decât cele din mediul privat. Nu cunosc ca în alte ţări un inginer din administraţie să aibă salariul dublu faţă de unul din privat, fie el IT-ist, fie el inginer în economie. Orice creştere care depăşeşte 10%, cu atât mai mult 20%, intră în domeniul absurdului. Orice exagerare, în orice domeniu, fie el cel al culturii, al artei, cu atât mai mult al economiei, nu este compatibilă cu realitatea actuală a acţiunilor  faptice, atât din microeconomie cât şi din macroeconomie. Cel mai neplăcut lucru, în acest context, este că industria şi sectorul privat care este până la urmă sprijinul economiei sociale, sunt sugrumate!”, spune Gheorghe Badea.

# Gheorghe Badea: “Cel puţin 30% din salariaţii sistemului public sunt de prisos!”

Badea consideră că majorările salariilor din instituţiile publice nu reprezintă nicidecum un fel de provocare pentru segmentul privat: “Adică mediul privat este atât de puturos încât aşteaptă majorările salariale din administraţie, pentru a se mişca şi el ?!? Este absurd. O gestionare corectă a sistemului ar fi implementarea unor normative foarte clare în privinţa locurilor de muncă din cadrul companiilor de stat până la cele mai mici administraţii locale.”- este de părere Gheorghe Badea. Acesta punctează realele probleme cu care se confruntă sistemul de stat, criticând acceptarea ineficienţei unui bun segment al forţei de muncă şi vorbind despre flagelul încă destul de pregnant în instituţiile publice: birocraţia. “Vă asigur că la acest moment, la cea mai mică verificare privind competenţele şi responsabilităţile care ţin de bugetari, cel puţin 30% din salariaţii sistemului public sunt de prisos. La orice oră se poate demonstra acest lucru. Să se facă întâi o reducere a personalului ineficient şi tocmai apoi să măreşti salariile. Doar în aceste condiţii vor fi înregistrate rezultatele eficiente. Birocraţia românească este menţinută de numărul mare de angajaţi ai statului. Calculatorul, sistemul electronic atât de necesar în instituţia publică, nu mai are cum să-şi găsească locul, din cauza numărului mare de salariaţi ai statului. Nu se ştie că primăriile şi-au dublat numărul de angajaţi? La fel şi marile regii ale statului ? Se ştie. Un economist de la stat are un salariu mai mare decât un director executiv în mediul privat. Comparând aceste salarii bugetare cu alte profesiuni sociale, ele sunt absurde. Aceasta este opinia mea. Şi asta nu înseamnă că nu respect întrutotul toate actele legislative care reglementează statul român!”- mai declară Gheorghe Badea, L-am mai întrebat pe cel mai puternic om de afaceri din judeţul Argeş dacă nu cumva mărirea salariilor va da la o parte temerile multora dintre funcţionarii publici de a-şi pune semnăturile pe acte oficiale. Este cunoscută frica unor bugetari instaurată ulterior valului de reţineri ale DNA în judeţul Argeş, de a-şi asuma parafarea multora dintre deciziile administrative. Iată răspunsul omului de afaceri: „Acestea sunt rămăşiţe ale unui sistem corupt, continuarea unui sistem de corupţie, care va trebui să dispară definitiv la un moment dat. Dacă eşti pregătit şi responsabil, pentru ce anume să-ţi fie teamă să semnezi sau nu?!?” – a conchis Gheorghe Badea.

# Dan Manu: „Creșterea salariilor bugetarilor va avea efecte și asupra mediului privat, care va trebui să plătească salarii mai mari ca să își păstreze și să-și motiveze angajații”

Demne de menţionat în acest context declarativ vizavi de dublarea sau triplarea salariilor la stat sunt şi explicaţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, Dan Manu, trimise oficial către mass-media în urmă cu circa două săptămâni, pe tema noilor câştiguri lunare, recalculate pentru angajaţii celei mai mari instituţii administrative din judeţ: „Prin aplicarea Legii unice a salarizării, lucrurile se pot schimba spre beneficiul tuturor angajaților, fie ei din mediul public sau privat: 1. Creșterea salariilor bugetarilor va avea efecte și asupra mediului privat, care va trebui să plătească salarii mai mari ca să își păstreze și să-și motiveze angajații. 2. Legea salarizării unitare are efecte și asupra creșterii economice. Venituri mai mari înseamnă cerere de bunuri mai mare, care înseamnă producție mai mare, deci dezvoltarea investițiilor.” – Dan Manu, şeful CJ Argeş.

 

Hits: 2357
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com