Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Sâmbătă, 25 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Procurori ţinuţi cu forţa la DNA Piteşti
Articole - Actualitate
Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 16:19

 

Procurorii Angelica Paraschivescu şi Bogdan Catrinescu şi-au depus anul trecut cererile de a pleca din structura DNA Piteşti, pentru a se angaja ca judecători în instanţele din Argeş. Potrivit CSM, aceştia au invocat motive de ordin profesional, şi nu personale, aşa cum se întâmplă de obicei. Avizul a fost însă unul negativ, un număr de 17 magistraţi superiori votând împotriva cererilor.

# CSM a avut în vedere criza de procurori DNA şi dosarele grele de corupţie

Angelica Paraschivescu a cerut CSM eliberarea din funcţia de procuror şi numirea ca judecător la Judecătoria Piteşti ori la Judecătoria Curtea de Argeş, ori la Judecătoria Costeşti, ori la Judecătoria Slatina, ori la Judecătoria Răcari. Paraschivescu are o vechime de 10 ani şi patru luni ca procuror, perioada pe care şi-a petrecut-o la DNA Piteşti fiind de un an şi 11 luni. Secţia de Judecători din cadrul CSM a analizat cererea procuroarei şi a propus CSM să o respingă. Plenul CSM s-a întrunit pe acest subiect la finele lunii octombrie. Primul lucru avut în vedere a fost acela de a verifica numărul locurilor de muncă disponibile în cadrul DNA, dar şi la instanţele la care procuroarea şi-a cerut numirea. Conform Consiliului, DNA se confruntă cu o lipsă acută de procurori, la nivel central fiind înregistrate 42 de posturi de conducere, dintr-un total de 195 cât prevede organigrama şi doar 134 de posturi de execuţie, dintr-un total de 153. CSM a mai spus că la DNA Piteşti, au fost înregistrate 53 de dosare per procuror în primul semestru al anului 2017.

# 17 voturi contra

Comparativ cu posturile din DNA, CSM a menţionat că, spre exemplu, la Judecătoria Piteşti, din 40 de posturi de judecători, sunt ocupate 37, situaţie considerată mult mai optimistă faţă de cea constatată în structura DNA. Asta deşi, tot la Judecătoria Piteşti, au fost înregistrate 865 de dosare per judecător, cu 124 mai multe faţă de media naţională. DNA a comunicat, totuşi, un punct de vedere favorabil pentru ca procuroarea Angelica Paraschivescu să poată părăsi sistemul anticorupţie. Curtea de Apel Piteşti nu a fost însă de acord cu această numire, iar Judecătoria Slatina, o altă instanţă la care procuroarea a cerut să lucreze la judecător, a spus că angajarea anchetatoarei nu este… oportună. Pentru a fi luată o decizie finală, CSM a mai avut în vedere că la acest moment nu se doreşte reducerea numărului de procurori DNA, dată fiind complexitatea deosebită a dosarelor aflate în lucru. Aceasta se pare că a fost motivarea care a înclinat balanţa pentru respingerea cererii procuroarei, cu 17 voturi. Un singur magistrat superior al CSM a fost de acord cu numirea procuroarei în funcţia de… judecător.

# Intervievaţi pe tema renunţării la funcţia de procuror DNA

Bogdan Catrinescu, şi el procuror al DNA Piteşti, a primit acelaşi răspuns negativ din partea CSM. Şi Catrinescu a invocat motive de ordin profesional, cerând să fie numit judecător în cadrul Judecătoriei Piteşti. Procurorul Catrinescu are o carieră de 8 ani şi 11 luni ca simplu procuror. 7 ani şi două luni a lucrat ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar din luna iunie a anului 2016 a fost delegat la DNA Piteşti. CSM a invocat şi în cazul său criza numărului de anchetatori din cadrul DNA, complexitatea dosarelor de corupţie şi necesitatea ca acesta să rămână în structura Anticorupţiei. CSM a mai avut în vedere că un număr de trei procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, doresc, la rândul lor, să devină judecători. Aceste cereri de reconversie profesională au fost în defavoarea procurorului Catrinescu, neexistând nicio şansă ca acesta să ajungă judecător. El rămâne astfel procuror delegat la DNA Piteşti, din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. CSM a respins cererea lui Catrinescu tot cu 17 voturi.  Şi Paraschivescu şi Catrinescu au fost intervievaţi de CSM, privind dorinţa lor de a pleca din DNA, dar argumentele lor nu ar fi fost destul de puternice, pentru a convinge. Cei doi rămân la DNA Piteşti, mandatele lor fiind prelungite chiar în luna decembrie, pentru o perioadă de şase luni. Ei vor face parte din aceeaşi echipă cu procuroarea-şefă Daniela Lupu, al cărei mandat a fost prelungit până în mai 2018.

# Procuroarea Constantinescu, de la Parchetul judeţean, la DNA Bucureşti

CSM îi primeşte însă cu braţele deschise pe procurori, pentru exercitarea meseriei de anchetatori DNA. Este cazul procuroarei Simona Ştefania Constantinescu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, care a plecat la DNA Bucureşti, fiind luată în echipa de anchetatori aflată sub directa coordonare a Laurei Kovesi. Constantinescu va ancheta dosare grele, în baza unui mandat care va expira la începutul lunii martie. Tânăra anchetatoare a lucrat o perioadă şi cu procuroarea-şefă a DNA Piteşti, Daniela Lupu. Plecarea la DNA, Structura centrală, ar avea la bază soluţionarea cu brio a unor dosare complexe.

 

 

Hits: 8757
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com