Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Sâmbătă, 23 Februarie 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Florin Frătică, acuzat că și-ar fi controlat afaceri puternice de tip suveică prin firmele ARAL Eco și ARAL Company
Articole - Dosare
Luni, 16 Februarie 2015 11:43

Mandatele de arestare emise pe numele primarului Florin Frătică, dar și pe cel al lui Ovidiu Marian Ilinca, alias Marinuș, considerat a fi omul său de casă, redeschid povești de mult uitate, dar bine păstrate doar in “seifele” și cotloanele hotelului Grande Veneția. Florin Frătică este acuzat de procurori că nu ar fi încetat, contrar statului de primar, să controleze direct și indirect business-ul care de fapt l-a propulsat pe fostul cumnat al tenismenei Ruxandra Dragomir, în topul primelor afaceri petroliere din județul Argeș.

# Inginerii cu bitum: Aral Company a lui Frătică flancată de HCF Prodcom și Aral Eco Product administrată de Marinuș și Sile

Acuzațiile în cazul lui Florin Frătică deschid o cutie a Pandorei, care reamintesc de un om de afaceri extrem de vigilent, devenit însă vulnerabil în fața legilor de ales local. Conform datelor pe care le deținem, procurorii ar fi pornit de la investigarea afacerii HCF Prodcom Intermed, societate axată pe afaceri grele cu bitum și deținută de Florin Frătică și asociatul său Gabriel Haiducu. HCF Prodcom este firma care a înghițit prin fuziune celebrul business al primarului de la Bradu, respectiv Aral Company Oil Product, societate deținută și administrată sută la sută de către Florin Frătică. Mergând pe firul firmei HCF, anchetatorii ar fi identificat însă și alte societăți cu profil asemănător, care, surprinzător, poartă numele tot de ARAL, doar că erau deținute de către partenerii de business și de partid ai lui Florin Frătică. Este vorba de ARAL Eco Product Mineral Oil, societatea vizată la acest moment că ar fi fost direcționată către afaceri subterane prin și doar cu acordul edilului de Bradu. Conform unor date avizate, Aral Eco Product Mineral Oil ar fi la acest moment miza întregului dosar penal în care a fost arestat Florin Frătică. În octombrie 2007, Florin Frătică își reprezenta fratele (pe Anton Frătică – asociatul de drept al acestei societăți) în fața notarului, să semneze pentru introducerea în societate a lui Ion Vasile, zis și Sile, nimeni altul decât șoferul său și servitorul său de drept. Cu HCF Prodcom Intermed în față, prin care erau derulate contracte cu statul, și acestea destul de controversate, prin prisma atribuțiilor  PDL din Vâlcea, și cu ARAL Eco Product în afaceri mai absconse, Florin Frătică ar fi fost prins într-un iureș nefast al eludării taxelor către stat.

# Fără număr de la Frătică pentru Sile: firma ARAL Eco Product

Ani de zile, Aral Eco Product i-a avut ca acționari pe Anton Frătică (martor în megadosarul LUCKOIL, prin care au fost condamnați cu executare Săndel Alexandrescu, Anghelina Florina dar și Alin Popescu, zis Jepilă etc), pe Daniel Cătălin Ungureanu (care ar fi fost implicat în 2012 într-un dosar DIICOT de evaziune tot cu produse petroliere) și pe Ovidiu Marian Ovidiu, alias Marinuș. Cu câteva luni înainte ca Florin Frătică să ajungă primar, firma ARAL Eco Product Mineral Oil era administrată de către Sile și Marinuș, din 2008 încoace, aceștia răzpunzând, potrivit datelor noastre, și mai abitir în fața edilului de Bradu.  Procurorii ar acuza în primul rând eludarea TVA-ului la tranzacții cu bitum aranjate prin societatea ARAL Eco, firma pentru care inclusiv Marinuș dă cu subsemnatul în fața anchetatorilor. Deși se vorbește de o influență puternică a lui Frătică în afacerile ARAL, în perioada în care acesta își exercita și mandatul de primar, nu-I putem subestima nici pe Marinuș, dar nici pe Sile. Aceștia sunt în fapt foști mici petroliști, care au putut ieși din anonimatul aurului negru, datorită ambiției în afaceri a lui Florin Frătică. Șoferul Sile a făcut bani din afacerea Ilis Ecoserv, undeva pe meleagurile Dâmboviței, înainte de a fi luat sub aripa protectoare a lui Frătică. Marinuș, aidoma, a făcut și el ceva afaceri prin societatea Denisa Agregate Star, buzunarul său devenind tot mai încăpător, odată cu flerul Contelui de Bradu în afaceri, cu care în timp și-a împărțit până și terenurile.

# Primarul ar fi uitat să iasă din Aral Company Oil

Procurorii ar fi investigat un număr de trei firme argeșene, toate înființate sub sigla ARAL și toate conectate la numele lui Florin Frătică. Societatea mamă care l-a și propulsat pe primarul de la Bradu în mediul de vârf al petroliștilor argeșeni este ARAL Național Company, preluată cu totul în 2003 de la moștenitoarele unui om de afaceri decedat (Marian Duță) într-un accident. Ulterior, a apărut pe “frontispiciul” Hotelului Veneția societatea ARAL Company Oil Product, mascată apoi de HCF Prodcom și din care Frătică ar fi uitat să iasă ca administrator. Procurorii au acuzat că în circuitul afacerilor derulate sub sigla ARAL au fost identificate operațiuni de tip-fantomă, iar prejudiciul ar atinge cote alarmante, găurind bugetul de stat vreme de cinci ani. (I.M.)

Hits: 2129
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com