Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Sâmbătă, 23 Februarie 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Valentin Vișoiu: drepturi litigioase pentru 19 hectare, plus alte 4 hectare în Capitală
Articole - Dosare
Miercuri, 25 Februarie 2015 09:31

# Citiți și mărturia completă a lui Vișoiu, dată în dosarul de corupție a Alinei Bica, fostă șefă DIICOT

Apar informații noi despre afacerile imobiliare ale lui Valentin Vișoiu, implicat în dosarul ANRP al fostei șefe DIICOT, Alina Bica. Conform unor surse avizate, printre marile despăgubiri pe care magnatul (arestat la domiciliu, în dosarul de corupție al primarului Tudor Pendiuc) le-ar fi obținut într-un mod suspect, s-ar număra și cele încasate pentru peste 20 de hectare cumpărate de la diverși cetățeni din Capitală.

# Drepturi cumpărate la pachet cu fiul lui Gheorghe Manole de la Arpechim sau afaceriști precum Marian catinca sau Bogdan Marinescu

Numele lui Valentin Vișoiu este încă prezent în anchetele DNA, procurorii încercând să descurce ițele despăgubirilor de miliarde obținute de acesta și partenerii săi de afaceri. Mai nou, s-a spus că, dincolo de afacerile făcute cu ginerele lui Traian Băsescu, Vișoiu ar urma să dea explicații cu privire la modul în care ar fi intrat în posesia unor alte terenuri din capitală, decât cele știute. Sursele noastre vorbesc despre despăgubiri masive pentru circa 19 hectare, asupra cărora Vișoiu ar fi devenit proprietar în proporție de 50%, după ce ar fi cumpărat drepturile litigioase de la soții Luminița și Gabriel Muraru. Terenul se află în București, localitatea Pantelimon. O altă afacere discutabilă țintește tot în afacerile imobiliare ale patronului de la Conarg.  Terenul care ar fi vizat se află de această dată în localitatea Dudești-Ciupea din strada Burniței, Sector 3, având o suprafață de patru hectare. Conform datelor noastre, terenul ar fi fost achiziționat de Vișoiu în proporție de 69%, alături de fiul fostului director al Arpechim, George Manole (6%) și afaceriștii Gheorghe Marian Catinca (12,5%) și Bogdan Marinescu (12,5%). Valentin Vișoiu a reapărut în declarațiile recente ale Alinei Bica, arestată încă în dosarul ANRP. Aceasta a declarat, prin intermediul avocaților, că a vrut să afle mai multe detalii despre cine sunt oamenii de afaceri Valentin Vișoiu, Gheorghe Stelian sau Adrian Andrici, care s-au arătat interesați de despăgubiri în anul 2011, primindu-le, de altfel, cu vârf și îndesat. Bica a afirmat că, deși a cerut informații Serviciului Român de Informații, instituția a refuzat să dea detalii despre cei menționați. Valentin Vișoiu a șocat însă și prin sinceritatea declarațiilor sale, date în dosarul de corupție al Alinei Bica. Iată afirmațiile acestuia vizavi de legăturile avute cu Stelian, Andrici sau Alin Cocoș, care aveau să marcheze tunurile ulterioare de la ANRP. Vișoiu a mers personal cu ei la avocați, dar și la sediul ANRP, după ce își scosese din conturi avansul cerut de omul de afaceri Gheorghe Stelian.


# Visoiu: Am negociat in 3 transe

Declarația lui Vișoiu din dosarul ANRP:  “Gheorghe Gabriel mi-a spus că urma să cumpăr aceste drepturi de la Gheorghe Stelian, pe care îl ştiam doar din vedere de la meciurile echipei de fotbal Dinamo. Mi-a spus, în mare, despre ce este vorba şi cum urma să facem afacerea, respectiv să plătim un avans şi restul la emiterea acţiunilor. Am acceptat să merg la discuţia cu Gheorghe Stelian împreună cu Gheorghe Gabriel pe strada Polonă, dar nu pot preciza dacă la această întâlnire a participat şi Adrian Andrici. În momentul în care am ajuns la sediul firmei lui Gheorghe Stelian, în biroul acestuia mai era şi Alin Cocoş, pe care nu-l cunoşteam. Atunci l-am cunoscut. Cu această ocazie, Gheorghe Stelian mi-a relatat faptul că este posesorul unor drepturi litigioase în valoare de 377 milioane lei şi că intenţiona să cesioneze o parte din acestea, întrucât are nevoie de bani, în jur de 20-25%. Am negociat modalităţile de plată, preţul care trebuie plătit şi am stabilit că vom plăti în 3 tranşe: 5% la semnarea contractului , până la 50% după emiterea deciziei individuale de către ANRP şi ultima tranşă să fie plătită după 10 zile de la emiterea acţiunilor. Nu-mi aduc aminte dacă în negocierea dintre mine şi Gheorghe Stelian a intervenit Alin Cocoş,  dar mi-a lăsat impresia că se cunosc şi sunt apropiaţi.“

# “Am plătit restul, după ce am ridicat titlurile de reconversie”

“Pe 07.02.2011, eu, Gheorghe Stelian, Gheorghe Gabriel, Alin Cocoş şi Andrei Andrici ne-am deplasat la sediul biroului avocaţilor mei pentru perfectarea contractului. Nu pot explica prezenţa lui Alin Cocoş la încheierea şi semnarea contractului, eu apreciindu-l ca pe un prieten sau chiar partener al lui Gheorghe Stelian. După încheierea contractului, am făcut prima plată de 456.728 euro (1.947.120 lei) din contul meu în contul lui Gheorghe Stelian, iar ulterior am plătit restul sumelor după ce am ridicat titlurile de conversie, respectiv acţiunile. Menţionez că ultimele două plăţi, la solicitarea lui Gheorghe Stelian, le-am făcut, în urma unei adrese în alt cont. Pentru obţinerea titlurilor şi deciziei, m-am deplasat la sediul ANRP, unde am fost însoţit de Gabriel Gheorghe. Menţionez că Gheorghe Stelian mi-a lăsat impresia că poate rezolva acest dosar, fără a-mi da explicaţii.” (G.B.)


visoiu
Hits: 1978
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com