Dosare | Aida Petronela Catană: “Cu deputatul Mircea Drăghici am avut relații doar în privat. Nu înțeleg acuzațiile DNA (!!!)”
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Duminică, 19 August 2018

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  • 7 zile

  • 30 zile

TRAFIC
Aida Petronela Catană: “Cu deputatul Mircea Drăghici am avut relații doar în privat. Nu înțeleg acuzațiile DNA (!!!)”
Articole - Dosare
Miercuri, 09 Septembrie 2015 06:20

 aida catana

  În ciuda interceptărilor și a altor probe pe care DNA le-ar deține în dosarele numite Consultanța 1, Consultanța 2 etc, câteva dintre personajele implicate se țin tare pe poziție, infirmând orice relație și interes obscure pe care le-ar fi avut în afacerile cu banii publici ai unui număr de peste 40 primării argeșene. Aida Petronela Catană, una dintre fostele partenere de afaceri ale deputatului Mircea Drăghici, cofondatoare de altfel într-unul din business-urile profilate pe consultanță europeană, alături de parlamentar, a oferit mai multe declarații publicației Gherila, cu privire la celebrul dosar Consultanța. Potrivit acesteia, afacerea European Project Consulting, care face obiectul mai multor dosare de corupție la DNA Pitești, ar fi fost, în opinia ei, un business absolut legal, care și-a atins țelul: peste 90% dintre proiectele realizate în Argeș devenind eligibile pentru finanțare, în planul de întocmire a strategiilor de dezvoltare rurală, după cum susține aceasta.  Aida Petronela Catană- o expertă în materie de legislație la momentul preaderării și după aderarea europeană, evită însă, pe cât putință, după cum veți vedea, să-și lege numele de cel al deputatului Mircea Drăghici. Exagerările acesteia este posibil să dea cu minus în anchetele aflate încă în desfășurare, întrucât Aida Petronela Catană a fost, totuși, prezentă chiar în echipa de înființare a societății care avea să fie luată sub lupă de câtre DNA.

# Când suspecții și procurorii se joacă de-a…alba-neagra durează cel puțin șase ani

DNA încearcă să dezlege și astăzi, după circa șase ani de anchetă, misterul care planează asupra legăturilor dintre Constantin Nicolescu-Mircea Drăghici și societatea European Project Consulting, patronată și administrată de oameni apropiați lui Victor Ponta. Miza dosarului Consultanța, din care au fost disjunse alte și alte spețe, este aceea potrivit căreia DNA vrea să demonstreze un prejudiciu cu foarte multe zerouri, rezultat dintr-un așa-zis abuz în serviciu al fostului șef al CJ. În teorie, DNA stă foarte bine: peste 40 de primari din Argeș ar fi fost obligați de Constantin Nicolescu să semneze contracte de consultanță pentru fonduri europene, cu societatea European Project Consulting din București, pentru care Mircea Drăghici ar fi lucrat, off-the-record, ca și colaborator sau ca intermediar. La rândul său, Mircea Drăghici deținea o societate omonimă- European Project Consulting Management Pitești, rezultată, zice-se, tot din strategiile de business public ale apropiaților lui Victor Ponta: omul de afaceri Ilie Drăgan, arestat la un moment dat de DNA în acest an, Aida Petronela Catană- fostă angajată a Liviu Dragnea la Consiliul Județean Teleorman, dar și Onela Oana Carmen- o altă apropiată a lui Liviu Dragnea, prin prisma directoratului pe care l-a ocupat în trecut la EuroTeleorman- o asociație cu și despre mari proiecte de consultanță europeană, parteneră a aceluiași Consiliu Județean Teleorman. DNA ar depune eforturi să adune mai multe probe, care să-l învinuiască și pe Mircea Drăghici, cel din cauza căruia, s-a spus, Constantin Nicolescu ar fi direcționat bani publici către societatea din capitală. Până la noi probe, în cazul în care vor mai apărea, Mircea Drăghici s-a distanțat de orice implicare publică în afacerea Consultanța, aspect care rezultă din propriile sale declarații. Același lucru l-a făcut și fosta lui parteneră- Aida Petronela Catană- care îl aruncă pe parlamentar doar în sectorul privat al consultanței, ca și când pe acesta nu l-a interesat niciodată banul public. Astfel, putem admite că Dosarul Consultanța este unic prin modul în care suspecții și procurorii se joacă de-a alba-neagra.

# Aida Petronela Catană: “Plecarea mea din firmă nu are legătură cu anchetele DNA”

Iată ce spune fosta angajată a lui Liviu Dragnea, despre acuzațiile aduse și despre relațiile sale cu Mircea Drăghici: “După cum am aflat, în acest dosar prejudiciul este considerabil. Eu am depus în două rânduri toate actele pe care mi le-a cerut DNA-ul: expertize, toate contractele de consultanță. Le-am depus chiar și în format electronic, procese verbale, facturi etc. Nu înțeleg de unde vin toate acuzațiile și de ce se dă atâta importanță unei afaceri absolut legale. Eu, oricum, eram acționar minoritar în societatea European Project Consulting și nu eu eram cea care lua deciziile importante. Dar, revenind, vă pot spune că eu mi-am făcut treaba. Absolut toate contractele cu primăriile din Argeș au fost încheiate de societatea din București, și nu de cea a domnului Mircea Drăghici, așa cum greșit s-a înțeles. Mircea Drăghici nu era deputat, după cum îmi amintesc, la momentul în care eu și asociații mei am făcut contractele de consultanță în Argeș. Organizam evenimente publice, alături de asociații mei (n.r. alături de Ilie Drăgan- partener în alte firme cu Iulian Herțanu- cumnatul premierului Victor Ponta) și era totul la vedere. În anul 2009, eu am ieșit din firma European Project Consulting, pentru că au apărut mai multe neînțelegeri între mine și partenerii mei. Da, pare a fi o coincidență, având în vedere că și DNA-ul întocmea primele acte materiale în acest dosar, dar vă spun că plecarea mea din firmă nu are nicio legătură cu anchetele procurorilor. Cu Mircea Drăghici nu aveam legătură în aceste contracte. Îl cunosc, într-adevăr, de mai mult timp, dar am avut legături cu dumnealui doar pe sectorul privat, și nu pe cel public. Mircea Drăghici nu avea nicio calitate, iar toate contractele cu primăriile erau semnate de administratorul și directorul general de la București. Lucram în echipe, care erau formate numai din specialiști în preaderare europeană.”

# Mircea Drăghici spune că nu s-a atins de banii primăriilor

Firește, declarațiile fostei angajate a lui Liviu Dragnea se pupă perfect cu cele ale lui Mircea Drăghici: “Am fost angajat sau chiar că am condus firma European Project Consulting SRL București, vreau să subliniez că eu am înființat împreună cu Aida Catană Petronela, Onela Oană, Drăgan Ilie Florin, la Pitești, firma SC European Project Consulting Management, care era total diferită de cea de la București. Această firmă, așa cum atestă și o adresă a ANAF, nu a avut niciodată contracte cu statul, cu primăriile, având adresabilitatea de piață, exclusiv privată. Singurele relații pe care firma pe care am înființat-o (SC European Project Consulting Management) le-a avut cu firma de la București (European Project Consulting SRL București), au fost strict de domeniul privat, comerciale și cercetare, lucru probat prin documentele depuse", a susţinut Drăghici. El a explicat că, şi în aceste condiţii, "după cum se poate vedea și din documentele postate pe site-urile Autorităților de Management și Organismelor Intermediare unde primăriile sau Consiliul Județean Argeș au depus cereri de finanțare în toate domeniile sub consultanța European Project Consulting SRL București, toate aceste cereri au fost admise la finanțare, însumând peste 50 de milioane de euro. Singura excepție, unde cererile au fost lăsate pe lista de așteptare sunt cele legate de celebra Măsură 3.2.2, unde repartiția financiară a fost făcută, conform unui raport comandat de Comisia Europeană, pe bază de carnet de partid. Pot admite că există interceptări pe telefonul dl. Constantin Nicolescu, în discuții cu o parte din primarii din Argeș, discuții la care am participat însă din calitatea de consilier ADR- Sud Muntenia, pe care o dețineam. În această calitate, după cum reiese și din fișa postului, îi ajutam pe primari  la ce au de făcut pentru diseminarea informațiilor cu privire la strategiile de dezvoltare. Menționez că ceea ce am făcut era cu atât mai normal, cu cât dl. Constantin Nicolescu era în perioada respectivă președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională. Consider, din această perspectivă, că dacă a existat o percepție a primarilor cum că ar urma să semneze contractele cu Mircea Drăghici, această percepție a fost una eronată. La vremea respectivă, nu am considerat că este necesar să le explic primarilor că eu nu am nicio legătură cu firma de consultanță de la București, în condițiile în care în obligațiile mele de serviciu era să îi consiliez pe președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională și pe primari cum trebuie să își construiască documentele programatice pentru a putea obține ulterior fonduri europene în baza acestor proiecte.”


# Dosarul “Consultanța”: Locul al 10-lea în topul celor mai mari prejudicii calculate de DNA, în ultimii ani


De unde provine prejudiciul calculate de DNA? Valoarea totală a celor 105 contractelor de prestări servicii încheiate între SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București (societate în spatele căreia s-ar fi aflat deputatul Mircea Drăghici) și mai multe primării ale județului, este de cca. 3.786.804,5 lei, din care au fost efectuate plăți de cca. 3.140.687,5 lei. Prejudiciul avut în vedere depășește astfel 3.000.000 lei. Cazul are unicitatea sa, prin prisma implicării a peste jumătate din primarii Argeșului, iar ancheta este încă în desfășurare, fiind extrem de stufoasă.


Hits: 5110
Comments (1)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com