Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Vineri, 24 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Ei sunt băieţii deştepţi de la ARA Software. El este directorul de la Consiliul Judeţean, în chefuri mari cu directoarea ARA Software (!!!)
Articole - Dosare
Joi, 20 Iulie 2017 08:28

01-arasoftware_mic.jpg# Paranghelie public-privată, în care au intrat procurorii DNA # Primul băiat deştept este Dan Ştefan Ciobanu: CIBERNETICĂ, SERVICII SECRETE, ACTUAL MILIARDAR # Al doilea băiat deştept este George Cristian Toader: IMOBILIARE, SERVICII SECRETE, ACTUAL MILIARDAR # Al treilea băiat deştept este... Nicuşor Dumitru: ŞEF IT CONSILIUL JUDEŢEAN ARGEŞ, CARE SE DISTREAZĂ CU DIRECTOAREA GENERALĂ DE LA ARA SOFTWARE ŞI CU TOŢI ANGAJAŢII EI (ALBUM FOTO)

Societatea ARA Software deţine cel mai mare monopol (din câte se mai poate accepta într-o piaţă cu adevărat concurenţială) asupra afacerilor publice argeşene din domeniul IT. În vara acestui an, patronii de la ARA şi-au luat un Land Rover nou-nouţ, adică fabricat în acest an, după ce au mai achiziţionat în anii anteriori alte Range Rover-uri, Mercedes ML 350, Chevrolet Cruze ş.a.m.d. Nu, maşinile de lux nu au fost plătite cu bani cash, cel puţin nu acestea, pentru că patronii şi-au permis leasing-uri. Aşa cum şi-au permis să contracteze şi să garanteze credite bancare masive, în baza afacerii-gigant de la Consiliul Judeţean Argeş, semnată pe două decenii- respectiv cea a dezvoltării unui sistem de telecomunicaţii integrat în domeniul administraţiei publice judeţene.
Aflată astăzi la un apogeu greu de imaginat, ARA Software trage totuşi cu dinţii să nu-şi piardă contractul cu administraţia judeţeană semnat în anul 2004, pe cale de consecinţă cu primăriile partenere. În baza acestui contract, internetul şi telecomunicaţiile au ajuns până şi în localităţile argeşene în care angajaţii statului de-abia prididesc să deschidă calculatorul şi să se conecteze. Dar nu despre datul pe brazdă al oamenilor din mediul rural în materie de internet este scopul acestui material, ci despre cine sunt patronii de la ARA Software, necunoscuţi chiar şi pentru edilii Argeşului, care virează de 20 de ani bani către ei, pentru a se integra în sistemul informaţional modern. Colac peste pupăză, cel mai siropos dintre personajele acestor dezvăluiri este nimeni altul decât directorul IT din cadrul CJ Argeş, Dumitru Nicuşor, nelipsit de la chefurile… ARA Software Group, pe care îl veţi vedea desfăşurându-se în ritm de dans chiar cu directoarea generală ARA sau la un pahar cu alţi angajaţi ai aceleiaşi firme de băieţi deştepţi. Căci, vorba aceea, aşa îi şade bine unui parteneriat public-privat marca AG (!!!)

Primul băiat deştept: Dan Ştefan Ciobanu

Dan Ştefan Ciobanu este absolvent al Academiei de Studii de Economice şi Cibernetică. Presa l-a creditat ca fiind fiul unui fost şef al Serviciului Român de Informaţii. În anul 2001 a pus bazele societăţii ARA Software, un business aproape inexistent vreme de doi-trei ani în domeniul IT sau mai precis în lumea lui Sebastian Ghiţă, cel care contracta mai toate afacerile cu instituţiile publice în materie de soft şi telecomunicaţii. În momentul în care a sosit la Consiliul Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu şi-a arătat o disponibilitate greu de priceput până şi astăzi. Acela de a semna un contract pe 20 de ani cu Dan Ştefan Ciobanu ori cu firma concurentă care a participat la licitaţie. A câştigat Ciobanu.  Dar ce spunea Ciobanu cu un an înainte, adică în 2003? „Deocamdată, această piaţă este de câteva milioane de dolari, dar în câţiva ani va creşte cererea”. Deşi nu cântărea pe piaţa industriei IT, Ciobanu estima la acea dată pentru ARA Sofware o cifră de afaceri de circa 600.000 euro, pentru că intrase în domeniul vânzărilor de soft pentru Asigurări şi BCR. Cu un portofoliu destul de slăbuţ în comparaţie cu alţi grei şi fără contracte publice, Dan Ciobanu a dat lovitura în iarna anului 2004, negociind la Consiliul Judeţean Argeş un aşa-zis parteneriat public privat. Afacerea de la Argeş avea să fie pentru ARA garantul succesului pe mai departe. Ciobanu ajunge să ia parte la numeroase conferinţe din domeniu, în care şi-a prezentat noul portofoliu, de această dată cu o afacere foarte publică, Consiliul Judeţean propulsându-l în primii jucători ai sistematizării informaţionale cu instituţiile statului. Ce spune Ciobanu un an mai târziu de la acest business, adică în 2005? “În ceea ce priveşte domeniul informatizarii administratiei publice, Ara Software Group a fost o constantă notabilă prin proiectul demarat încă din 2004 în judeţul Argeş. În prezent, soluţia integrată dezvoltată de compania noastră este în plin proces de implementare la nivelul administraţiei publice din judeţul Argeş. Participarea la conferinţă ne-a oferit prilejul de a arăta succesul de care se bucură produsul nostru“, spunea Dan Ciobanu- director general ARA Software, în 2005, cu ocazia unei conferinţe în domeniu. Dan Ciobanu iese din Ara Software în anul 2007. Trei ani mai târziu (2010) îl regăsim ca proprietar al Essential Systems- jucător şi câştigător în licitaţiile IT pentru crearea unei baze de date naţionale cu toţi proprietarii de locuinţe din România. Pe lângă societăţile puternice pe care le-a controlat sau le patronează (I-Claims Services, Essential Technologies etc), Dan Ciobanu mai deţine un business în asociere cu cetăţeni turci: Cloud Research Studio (Mehmet Nazid Edin, Ogrendil Utku, Mehmed Nazif) companie specializată în consultanţă, management şi tehnologie informaţională de vârf.

Al doilea băiat deştept: George Cristian Toader

Şi neamurile tânărului George Cristian Toader au fost atribuite serviciilor secrete, de această dată celor legate de Informaţii Externe, ca rampă “genealogică” ce ar fi contribuit cum trebuie la asigurarea unui succes în business-urile deştepte: imobiliare şi IT. George Toader a pornit la drum cu Dan Ciobanu, venind din lumea imobiliarelor din Bucureşti, mai precis de la Bavaria Complex. Conform presei de investigaţii, în acţionariatul Bavaria a intrat în 2013 societatea miliardarului Marian Iancu (Balkan Petroleum) condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul RAFO. Administratorul afacerii Bavaria a fost Cătălin Nicolae, un alt  nume legat de serviciile secrete externe. Cătălin Nicolae a ajuns administrator şi la ARA Software Group în anul 2007, unde a rămas până în anul 2015. George Toader patronează şi în prezent afacerea ARA Software. Inclusiv soţia sa, Sidonia Toader, a făcut parte din acţionariatul ARA. ARA Software a contractat credite bancare de milioane de euro şi alte miliarde vechi. În acest moment,Toader controlează ARA Software, ARA Solutions Consulting, Lions Beat, Quantim Music, firmele având aceeaşi adresă în capitală. Băieţii deştepţi din 2004 au ajuns şi mai deştepţi în ultimii ani, reuşind să contracteze serviciile de tehnologie informatizată  pe care se bazează...DIICOT România.

Avem şi o femeie deşteaptă

Rodica Lazăr Rapisca i-a luat locul administratorului Cătălin Nicolae, fiind astăzi director general ARA. Ca orice femeie deşteaptă, ea vorbeşte despre afacerea de la Consiliul Judeţean ca fiind un pas important în primul rând pentru... Argeş: “Ne considerăm deschizători de drumuri în ceea ce privește dezvoltarea tehnică și informațională în sectorul public. Implementarea soluției DAVA în cadrul Administrației Publice Argeș este un real succes, pentru care contractăm resurse și noi module în fiecare an.” Rodica Lazăr a făcut declaraţii în presa vremii despre cât de mulţumiţi ar trebui să fie cetăţenii judeţului, pentru că beneficiază de o astfel de informatizare. Poate că cetăţenii sunt destul de mulţumiţi am putea spune, în special cei din mediul rural (?!?). Problema este că o serie de primari au fost cei care au ridicat tot felul de probleme, analizând în fiecare an oportunitatea de a mai prelungi sau nu contractul cu ARA Software, care este valabil până în 2024. Ridicând anumite semne de întrebare, afacerea de la CJ a trebuit întărită prin alocarea mai multor contracte adiţionale la contractul de bază, începând se pare cu anul 2009. Adiţionalele ar cuprinde diverse negocieri, care ar sări cu mult de limitele licitaţiei organizate de administraţia judeţeană în anul 2004. După mai multe tatonări, DNA Piteşti a dechis un dosar, în care sunt urmărite exact aceste acte adiţionale. În teren, reprezentanţii ARA duc multă muncă de lămurire cu edilii, pentru a-i determina să meargă mai departe pe contract. După cum veţi observa (vedeţi stenogramă), un reprezentant al firmei a anunţat chiar în acest an că ARA Software va presta şi alte servicii, dar complet gratuite, pentru a face posibilă onorarea afacerii. În fond, este vorba despre afacerea care a adus succesul băieţilor deştepţi Ciobanu şi Toader, cu rude prin servicii.

Băiatul deştept de la Consiliul Judeţean: Nicuşor Dumitru, în chef de chef. Nu la Consiliul Judeţean. La partenerii privați!  

Business-ul ARA nu şi-ar fi îndeplinit misiunea în mod complet, dacă legătura cu administraţia judeţeană nu ar fi fost asigurată de Nicuşor Dumitru. Nu de puţine ori s-a crezut că acesta s-a angajat la ARA şi a plecat de la Consiliul Judeţean. Nicuşor Ciobanu este băiatul deştept de la CJ, chiar din inima serviciilor IT. În susţinerea acestor afirmaţii, vă oferim stenograme şi un album savuros: Nicuşor Dumitru nu s-a angajat la ARA Software, dar ultimele trei Crăciunuri le-a petrecut cu tot staff-ul acestei companii.

STENOGRAME. NEGOCIERI ÎNTRE PRIMĂRIA SCHITU-GOLEŞTI ŞI REGII pe 20 de ani AI SERVICIILOR DE INTERNET şi TELECOMUNICAŢII

Şeful IT-iştilor din Consiliul Judeţean Argeş, Nicuşor Dumitru, susţine cauza miliardarilor de la ARA Software

Nicuşor Dumitru este şeful Biroului IT din cadrul Consiliului Judeţean Argeş, dar, după cum vedem şi din fotografia ataşată, acesta participă la chefurile şi galele ARA Software. Dumitru este cel care susţine de ani de zile cauza Ara Software în şedinţele primăriilor, explicând că serviciile miliardarilor ARA sunt peste oricare alte servicii. Cazul de mai jos dovedeşte apropierea specialistului IT (plătit din bani publici) faţă de firma ARA. Veţi înţelege din această stenogramă că primăriile trebuie să ţină cont că…cităm din Nicuşor Dumitru…merele nu sunt ca perele. Şedinţa este din martie 2015, la Consiliul Local Schitu Goleşti, o localitate în care ARA Software şi Consiliul Judeţean Argeş încearcă să impună modernismul prin sistemele informatice, în condiţiile în care reprezentanţii înşişi ai localităţii sunt încă nostalgicii stiloului cu cerneală:

# Dumitru Nicuşor (șef Birou IT Consiliul Judeţean Argeş): Întâlnirea de astăzi nu este o licitaţie. Este un parteneriat public-privat, o asociere, reprezentanţii Ara Software ar trebui să se retragă.
# Preşedinte de şedinţă: Îi invit pe reprezentanţii Ara Software să nu renunţe la participarea la discuţii.
# Primar Palaghiu Marcel: Discuţiile cu privire la serviciile informatice au pornit de la faptul ca sumele de plată către Ara Software nu mai sunt asigurate de Consiliul Judeţean şi trebuiesc acoperite din bugetul local. Pe piaţă au apărut şi alte firme, spre exemplu Sobis care oferă servicii mai ieftine. Până anul trecut, primaria plătea 5400 lei/ lună pentru serviciile informatice. În acest an, Ara Software propune o reducere a tarifului cu 30 %. În acest an, prin Legea bugetului de stat, bugetul  comunei Schitu Golesti este mai sărac cu 7 miliarde lei vechi. O parte din comune au făcut contract cu Sobis. De asemenea, conform contractului de asociere, actele adiţionale privind preţul serviciilor, după aprobarea bugetelor, trebuie aprobate de consiliile locale.
# Consilier Balca Constantin întreabă pe reprezentanţii Sobis cu ce primării din Argeş lucrează.
# Reprezentantul Sobis: Valea Danului, Valea Mare Pravăţ, Costeşti…
# Secretarul comunei întreabă cu ce primărie lucrează Sobis pe programul de stare civilă.
# Reprezentantul Sobis: Cu Piteştiul!
# Secretarul comunei: Piteştiul este singura localitate care trimite menţiuni de stare civila scrise de mână, acestea nefiind generate automat din program aşa cum se întâmplă în restul localităţilor care utilizează modulul de stare civilă al firmei Ara Software.
# Consilier Solomon lon întreabă care care este opinia reprezentantilor societăţii Ara Software.
# (Răspunde angajatul Consiliului Judeţean Argeş - şef IT) Dumitru Nicusor: Parteneriatul public-privat a început în anul 2004, în baza contractului încheiat între Consiliul judetean Arges şi Ara Software. Localităţile din Argeş au încheiat cu Consiliul judeţean contracte de asociere, pe termen de 20 ani, obiectul contractului fiind implementarea Sistemului informatic integrat în toate localităţile din judetul Arges. Nu are nimic împotriva celor de la Sobis dar nu se poate compara mere cu pere. Serviciile oferite de Ara Software sunt mai mult complexe, implică componenta Telekom, serverul central, poşta electronică, etc.
# Reprezentanta Ara Software: În acest an, datorită noii conjuncturi economico-bugetare, pentru fiecare localitate s-a propus o reducere tarifară de 30%, cu menţinerea calităţii serviciilor.
# Consilier Duţă lulian: Nu se poate să se mai umble puţin la reducere spre 40-50%?
# Reprezentanta Ara Software: Reducerea de 30 % este unitară în tot judeţul.
# Consilier Costea Stelian: Dacă este un contract cu judeţul atunci cine i-a mai invitat în sedinţă pe domnii de la Sobis?
# Consilier Solomon lon: Contractul de asociere trebuie respectat, însă problema este preţul acestuia.
# Consilier Duţă lulian: Sunt şi primării în incapacitate de plată.  Acolo cum se procedează?
# Dumitru Nicuşor, Consiliul Judeţean Argeş: Se pot face contracte şi pe termen de 6 luni.
# Consilier Sipoteanu Cristian cere o detaliere a calculului serviciilor pentru Primăria Schitu Goleşti.
# Consilier Manole lon nu inţelege de ce au venit cei de la Sobis.
# Consilier Solomon lon propune încheierea actului adiţional pentru 50 % din valoarea anului trecut sau rezilierea contractului.
# Consilier Costea Stelian: Starea civilă se făcea de vechii secretari, inclusiv de tatăl actualului secretar, cu stiloul cu cerneala neagră.
# Secretarul comunei: Varianta electronică ar exclude posibilitatea comiterii unor greşeli.
# Consilier Solomon Ion – La banii solicitaţi de Ara Software, s-ar putea merge şi pe jos, lunar la Piteşti.
# Consilier Oprescu Dorinel - Firma Sobis nu asigură mentenanţă şi dacă ar asigura, preţul ar fi comparabil cu cel al Ara Software.
# Consilier Duţă lulian propune întocmirea actului adiţional cu Ara Software pentru 40.000 lei pe an.
# Primarul Palaghiu propune întocmirea actului adiţional pe termen de 6 luni, cu 20.000 lei şi dotarea stării civile cu o imprimantă.
(discuţii şedinţă consiliu local Schitu Goleşti 06. 03. 2015, contract ARA Software)

ARA vine cu preţuri de dumping pentru a nu pierde afacerea cu primăriile

Un an mai târziu, adică în martie 2016, Primăria Schitu Goleşti prelungeşte din nou, vrând-nevrând, contractul cu Ara Software, de această dată în schimbul unei valori de 51.150 de lei. Un an mai târziu, luna februarie a acestui an, Primăria Schitu Goleşti o are ca invitată în şedinţă pe reprezentanta Ara Software- Mihaela Gheorghe. Iată ce spune aceasta: “Referitor la discuţiile de natură financiară, acestea au fost purtate după ce s-au analizat şi comparat tarifele practicate atât la nivel local (judeţul Arges) cât şi la nivel naţional pentru servicii similare (care au fost verificate în sistemul SEAP), din care a rezultat că tarifele propuse şi practicate de către societatea noastră în cadrul proiectului de parteneriat public privat, rămân sub preţurile medii practicate de alte companii în domeniu. Referitor la obiective de natură tehnică, ARA Group îşi propune ca în anul 2017 să implementeze următoarele aplicaţii:
- de plată online a taxelor şi impozitelor locale,  fără a genera costuri suplimentare;
- asigurarea de suport suplimentar pentru implementarea modulului DAVA - Patrimoniu;
- asigurarea de suport suplimentar pentru implementarea modulului DAVA - Achiziţii şi Contracte;
- sistemul de control managerial intern.

Drept urmare a celor expuse mai sus, reprezentanţii Asociaţiei Comunelor  din România - filiala Argeş, reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş şi ARA Software Group SRL au convenit la menţinerea tarifelor oferite cu aplicarea discounturilor din anul 2016 şi cu reactualizarea cotei TVA şi a cursului euro, respectiv:
a. tarif lunar servicii asistenţă tehnică - 4.245 lei TVA inclus la care se aplică un discount de 20 %, rezultând suma de 3.396 lei / lună, TVA inclus.
b. tarif lunar servicii comunicaţii - 1.071 lei TVA inclus la care se aplică un discount de 30 %, rezultând suma de 750 lei / lună, TVA inclus.”- spune Mihaela Gheorghe de la ARA Software la începutul acestui an, prezentare care a anunţat parafarea prelungirii contractului cu Primăria Schitu Goleşti.

Conform specialiştilor, alte societăţi de profil îşi rulează afacerea fix din serviciile oferite acum gratuit de ARA Software. Din păcate pentru acestea, ele nu au loc de licitare a portofoliilor lor până în anul 2024. Nici la Consiliul Judeţean şi nici la primăriile partenere în această afacere a băieţilor deştepţi de la ARA.
Directorul din cadrul CJ Argeș, Nicușor Dumitru, a chefuit de Craciun cu echipa ARA Software în ultimii trei ani. Oare va mai gusta din tortul lor și în acest an?
(G.U)

Click AICI pentru mai multe fotografii de la petrecerile Ara Software

Hits: 7262
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com