Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Joi, 25 Aprilie 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Filaj acasă la magnatul Gigi Văsâi
Articole - Dosare
Luni, 15 August 2011 20:42

5_gherila.jpg# Caracatiţa mafiei gunoaielor de la GROAPA GLINA se apropie de GROAPA DE GUNOI ALBOTA # DIICOT, procurori italieni şi şeful INTERPOL avansează în ancheta amplă care vizează spălarea de 300 de milioane de euro prin afaceri cu şi din gunoaie # Controversatul om de afaceri Victor Dombrovschi, unul dintre acţionarii business-ului de la GLINA, „fratele de sânge” al senatorului PDL Mircea Andrei, apare în rapoartele Gărzii Financiare # Serviciul Român de Informaţii a ajuns să monitorizeze casa magnatului Gheorghe Văsâi, câştigător neîncoronat încă al licitaţiei privind administrarea Gropii de Gunoi de la Albota, după implicarea lui Victor Dombrovschi şi în Argeş # Senatorul PDL Mircea Andrei a fost supravegheat în timpul vizitelor sale acasă la magnatul de la Girexim.

Presa italiană dar şi cea românească oferă dezvăluiri din ce în ce mai interesante despre cum mafia italiană s-a lipit de afacerile profitabile cu gunoaie MADE IN ROMANIA. DIICOT, şeful Interpolului, procurori italieni şi reprezentanţi ai societăţii civile atât din Italia cât şi din ţara noastră şi-au dat mâna pentru depistarea business-urilor oneroase puse în cârca fiului unui cap de mafiot din Palermo, bănuit că ar controla, din umbră, cele mai vaste depozite de gunoi din ţara noastră, din care acesta s-ar înfrupta copios dar pe lângă lege. În întregul circuit al anchetelor, procurorii au intrat puternic în contabilităţile unor societăţi de renume din judeţul Prahova şi din Capitală, fiind pronunţate nume precum cel al controversatului om de afaceri Victor Dombrovschi, prieten la cataramă, după cum se ştie, cu liderul PDL de Argeş- Mircea Andrei.
Mizele care se joacă la masa negocierilor care adună miliardari din gunoaiele româneşti sunt, se pare, peste aşteptările oricărui anchetator. Afacerile care se referă la colectarea, depozitarea şi reciclarea gunoaielor care produc energie şi gaz se află la acest moment în topul celor mai puternice interese de business la nivel macroeconomic. În cele ce urmează, vă vom cita informaţii făcute deja publice în ţări precum Italia- punct incipient şi turn de control al acestor afaceri, dar şi în România, întrucât personajele vizate se află, prin prisma anchetei Interpol, pe un butoi de pulbere.
Cu ocazia acestei retrospective care, după cum veţi vedea, vă oferă detalii extrem de picante asupra celor implicaţi în respectiva caracatiţă, veţi constata reiterarea numelui unuia dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din România. Este vorba de Victor Dombrovschi, cel cu care senatorul Mircea Andrei şi-a împărţit, pe jumătate, terenurile achiziţionate în judeţele ţării. Acelaşi Victor Dombrovschi reapare, de această dată în afacerea Gropii de Gunoi de la Albota, administrată de Consiliul Judeţean Argeş.    

Cine se află în spatele profiturilor de miliarde spălate în gunoaie

4-01.jpgVito Calogero Ciancimino (1924-2002, a fost primarul creştin-democrat al oraşului Palermo la începutul anilor '70. În anii '90 a fost arestat din cauza legăturilor sale cu Cosa Nostra, fiind considerat omul din umbră al temuţilor capi Salvatore Riina şi Bernardo Provenzano. Acesta era considerat consilierul politico-financiar al mafiei siciliene. Don Vito a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru asociere de tip mafiot şi la confiscarea averii şi a murit în 2002, la 78 de ani, în urma unui infarct. Massimo Ciancimino (48 de ani), fiul lui Don Vito, a continuat afacerile tatălui său. Procurorii italieni au informaţii că gestionează fonduri masive ascunse de Vito Ciancimino. Acesta şi-a „externalizat" afacerile, fiind vânat pentru spălări masive de bani în România. În martie 2007 a fost condamnat la cinci ani închisoare pentru spălare de bani. Este vorba chiar de fondurile moştenite în secret de la tatăl său. Pentru că a colaborat cu anchetatorii, oferind unele informaţii despre Cosa Nostra, lui Massimo i s-a redus pedeapsa la trei ani şi patru luni şi i s-a oferit statutul de martor protejat. Însă, în urmă cu o săptămână, mai precis de data de 21 aprilie, a fost din nou arestat, sub acuzaţia că a încercat să-i intoxice pe procurori prin livrarea unui document falsificat prin care încerca să-l incrimineze pe un fost şef al poliţiei, Giani De Gennaro.

Ancheta

4_gherila.jpgProcurorii italieni specialişti anti-mafia au indicii că Massimo Ciancimino ascunde în România fonduri de peste 300 de milioane de euro. Fiul fostei eminenţe cenuşii a organizaţiei Cosa Nostra, Don Vito Ciancimino, a spălat, spun procurorii, fonduri fabuloase prin investiţiile în gropile de gunoi din ţara noastră. Nici judeţul Prahova nu este ocolit. Numele unor oameni de afaceri italieni care şi-au făcut veacul şi în Prahova apar în dosarele instrumentate de procurorii italieni. O notă a judecătorilor din cadrul Tribunalului din  Palermo privind activităţile mafiote ale clanului Ciancimino din „Cosa Nostra", publicată  de cotidianul naţional italian „Corriere della Sera" arată că majoritatea averii liderului mafiot Massimo Ciancimino (48 de ani), aproximată la peste 300 de milioane de euro,  s-ar afla ascunsă în România. Potrivit „Corriere della Sera", până acum s-a identificat o mică parte din bani în Italia, dar sunt indicii conform cărora grosul fondurilor s-ar afla ascuns în afaceri de depozitare a deşeurilor din România. „Un volum enorm de afaceri (ale lui Massimo Ciancimino) se pare că a fost derulat de firma Agenda 21 SA, societate de drept român, rezultat din activităţi din domeniul reciclării deşeurilor: de la depozitele de deşeuri, inclusiv una considerată printre cele mai mari din Europa (respectiv Glina), până la societăţile de selectare şi transformare şi eliminare a nămolurilor toxice", se arată în raportul judecătorilor italieni din Palermo, Sicilia. Potrivit aceluiaşi document, în prezent, în România se află un specialist financiar italian însărcinat să descopere tezaurul mafiei italiene. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Agenda 21 SA, cu sediul în sectorul 2 din Bucureşti, este controlată în prezent de fraţii Sergio şi Giuseppe Pileri, locotenenţi ai lui Massimo Ciancimino, membru de frunte al Cosa Nostra, condamnat pentru activităţi mafiote.

Documente DIICOT

În 2004, Agenda 21 a cumpărat 82% din acţiunile societăţii Ecorec SA, firmă care azi administrează groapa de gunoi de la Glina. Groapa de gunoi de la Glina este una dintre cele mai mari din Europa, având o suprafaţă de 150 de hectare şi o adâncime de 40 de metri. În anul 2004, firma Agenda 21, controlată de italieni, a intrat în business-ul Glina, cu o cifră de afaceri zero şi datorii de 42 de milioane de lei (10 milioane de euro). Potrivit unei ordonanţe a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), activităţile economice ale clanului mafiot Ciancimino în România erau în atenţia procurorilor încă din 2006. În document se arăta că banii murdari ai mafiotului Vito Ciancimino, decedat în 2002, erau rulaţi în România de către fiul său Massimo (48 de ani), prin intermediul locotenentului său, Gianni Lapis. „Autorităţile italiene judiciare au ajuns la concluzia că disponibilităţile imense de origine ilegală puse la dispoziţie de Vito Ciancimino au fost pe parcursul anilor manevrate şi investite în activităţi economice şi financiare astfel încât să se facă dificilă identificarea originii lor", se arată în ordonanţa DIICOT. Încă din 2006, procurorii români, la cererea colegilor italieni, au pus sechestru pe toate acţiunile deţinute de firma italiană Sirco Spa în cadrul societăţii Agenda 21 SA, unde italienii investiseră 9 milioane de euro.

Fraţii Pileri se înfruptă din banii statului

Prin firmele lor, fraţii Pileri au reuşit să se asocieze cu mai multe primării şi consilii locale din ţară pentru a construi rampe ecologice de reciclare a gunoaielor sau pentru a asigura salubrizarea localităţilor. Principalele lor firme prin care acţionează în acest domeniu sunt Agenda 21, Ecorec, Salub şi Ecologica SA. Potrivit cotidianului Adevărul, în anul 2004, Agenda 21 a cumpărat 82% din acţiunile societăţii Ecorec SA, firmă care azi administrează groapa de gunoi de la Glina. Societatea fusese iniţial controlată de o serie de oameni de afaceri români, printre care şi actualul senator PDL Mircea Andrei (cu 7%), împreună cu partenerul său de încredere, Victor Dombrovschi. Intrarea mafiei italiene la Glina a coincis cu ieşirea lui Mircea Andrei din societate. A rămas în schimb omul său de încredere, Victor Dombrovschi, care deţine şi astăzi 15% din Ecorec SA. Conform unor date publicate de ziarul online promptmedia.ro, Piergiorgio Morosini este magistratul din Palermo care judecă dosarul în care naşul sicilian Massimo Ciancimino este judecat pentru spălarea unor fabuloase sume de bani transferate din Italia  în România. Alte prezenţe notabile la acest congres antimafiaau fost Mario Portanova, ziarist la săptămânalul L’Espresso, publicaţie care a dezvăluit în mai multe rânduri implicarea mafiei italiene în firma Ecorec, al cărei administrator este Victor Dombrovschi, nu doar partener de afaceri, dar şi o prezenţă constantă în declaraţia de avere a senatorului PDL Mircea Andrei.  Paolo Sartori, directorul Interpol pe România şi Europa de Est, alături de mai mulţi magistraţi, universitari italieni şi reprezentanţi ai societăţii civile din Italia se implică serios în investigaţiile care vizează afacerile cu gunoaie de la Glina, controată de Massimo Ciancimino prin fraţii Pileri. Săptămâna trecută, ziarul italian „Il Sole” a venit cu încă o dezvăluire, şi anume că procuratura din Palermo a extins comisia rogatorie prin care justiţia italiană cercetează firmele pe care le-a înfiinţat naşul Massimo Ciancimino şi Cosa Nostra în România, ca să spele sute de milioane de euro.  Aceştia au anunţat deja punerea sub sechestru a unui un patrimoniu în valoare de 300 milioane de euro, doar o mică parte pe care anchetatorii îi suspectează ca fiind spălaţi în România, prin metodele italianului mafiot. Cu această ocazie, sunt, din nou, vizate societăţile Agenda 21 SA, Alzalea dar mai ales firma care administrează groapa de gunoi Glina, Ecorec, administrată de Victor Dombrovschi, amicul liderului PDL de Argeş, Mircea Andrei. Magistraţii cred, de pildă, că au fost facturaţi circa 238 de milioane de euro rezultaţi din diferenţa de preţ de 5 euro pe tona de gunoi pe care o percepe Glina şi 70 de euro necesari pentru aceeaşi cantitate în Italia. Cele trei firme din România erau controlate din Italia de Sirco SPA cu sediul în Palermo, dar aflată deja sub supravegherea magistraţilor italieni. Printr-o serie de „inginerii”, în timpul în care Ciancimino Jr. făcea declaraţii spectaculoase despre implicarea mafiei în aparatul de stat, Sirco a fost „golită” de o parte din patrimoniul din România. Acest fapt reiese dintr-un raport al Gărzii Financiare  în care apare şi numele lui Victor Dombrovschi, director general şi acţionar al Ecorec.

Ecorec, pe plaiuri argeşene

5_gherila01.jpgPresa argeşeană a publicat nu de puţine ori interesele care se ascund în spatele celebrei licitaţii de adjudecare a afacerii publice de la groapa de gunoi Albota. Statul, BERD-ul şi Consiliul Judeţean Argeş (actual administrator al gropii ecologizate) oferă poturi grase pentru firma care va urma să se ocupe de depozitarea gunoaielor din tot judeţul la Albota. Societatea Ecorec (n.r. printre ai cărei acţionari se numără şi mogulul Silviu Prigoană- un alt împătimit al gunoaielor - fost asociat şi amic cu Gigi Văsâi), controlată îndeaproape de Victor Dombrovschi, sosit în Argeş, după ce prietenul său Mircea Andrei a fost numit oficial lider al PDL, a contestat un caiet de sarcini care i-a întors pe dos pe mai toţi pretedenţii la acest caşcaval, mai puţin pe miliardarul Gheorghe Văsâi de la Girexim. Fost sponsor al PSD, Gigi Văsâi a schimbat macazul, fiind deseori observat în compania liderului democrat-liberalilor din Argeş. Şi mai interesant este însă faptul că, după cum ne-au informat surse speciale, însuşi senatorul Mircea Andrei a fost văzut în vizită acasă la Gigi Văsâi, cel mai probabil în perioada în care la nivel administrativ se disputau licitaţiile pentru Groapa de Gunoi de la Albota. Serviciile secrete au supravegheat aceste călătorii ale senatorului pe strada Trivale, luând probabil aminte şi la contextul oferit de o aşa miză importantă. Noi nu spunem că şeful PDL s-ar fi împrietenit cu Gheorghe Văsâi pentru propunerea vreunei combinaţii cu bătaie lungă pentru buzunarul său sau pentru cel al amicului său - Victor Dombrovschi. Cert este însă că Văsâi, cu toată experienţa sa acumulată la Financiar Urban în zona aceloraşi gunoaie nu-l poate ajunge nici la degetul mic pe miliardarul Dombrovschi, de la care poate învăţa, spre exemplu, cum se extrage gazul metan din deşeuri. Pe postul „National Geographic” de pildă, reporteri speciali prezintă în detaliu descoperirile proprii ale „cercetătorului” Dombrovschi prin gunoaiele României. Potrivit N.G., acesta şi-a importat de prin ţări străine utilaje-mamut care transformă gunoiul în gaz, unice pe plaiuri româneşti. Credem că afaceristului i s-a făcut un dor nebun de prima sa dragoste - GAZ SUD, în care conclucra cu oameni ai serviciilor secrete dar mai ales cu prietentul său - Mircea Andrei. În paralel, pe site-ul youtube, jurnalişti italieni, în colaborare cu anchetatorii de aici, prezintă dezvăluiri în premieră despre urmele lăsate de mafia italiană la GLINA, care, din câte se anunţă, se apropie din ce în ce mai vertiginos de groapa de gunoi de la Albota, întinsă pe o suprafaţă de circa patru hectare! G.U


Hits: 8463
Comments (1)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com