Dosare | Grigore Dobre de la Zeus, AFARĂ din afacerile publice!!!
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Duminică, 19 August 2018

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  • 7 zile

  • 30 zile

TRAFIC
Grigore Dobre de la Zeus, AFARĂ din afacerile publice!!!
Articole - Dosare
Luni, 14 Ianuarie 2013 10:28

O cer oamenii din camarila generalului SPP, Lucian Pahonţu

 

 

# Băieţii deştepţi marca PDL, care patronează un adevărat „cocktail molotov”, ce include societăţi comerciale abonate la banul guvernamental şi european au aterizat în judeţul nostru, după ce au mirosit că-i rost de miliarde bune în comuna Lereşti. Asocierea firmelor Viacor Engineering- Ramb Infrastructură şi Ramb Sistem, toate controlate de fostul politician PDL- Corvin Nedelcu, fost angajat al şefului SPP, Lucian Pahonţu (născut în Lereşti) şi susţinut puternic de fostul ministru Vasile Blaga, vrea să taie în carne vie o parte a mediului privat argeşean. Pentru că au pierdut o licitaţie de 85 de miliarde de lei vechi, la cât se ridică pachetul de lucrări pe măsura 322, pus la bătaie de Primăria Lereşti, firmele ofiţerului SPP Corvin Nedelcu s-au apucat puternic de treabă. După ce au reclamat la CNSC tot ce au putut, acuzând în stânga şi-n dreapta firmele concurente că nu merită un astfel de pot, băieţii lui Nedelcu au mers şi la Curtea de Apel Piteşti, contestând primăria din Lereşti, dar şi firme precum ZEUS, ARGECOM, CORNEA CONSTRUCT, VALAH CONSTRUCT, SILVER TRADING ş.a.m.d, că îndrăznesc să râvnească nişte lucrări care nu li s-ar cuveni.

# S-au documentat de pe google şi www.pna.ro

La începutul lunii decembrie, „cocktailul molotov” Viacor a mers foarte departe, hotărând cu de la băieţi putere că omul de afaceri Grigore Dobre de la Zeus ar fi primul care trebuie eliminat din cursa pentru lucrările pe măsura 322 din comuna natală a influentului şef SPP- Lucian Pahonţu. Astfel, asocierea VIACOR a dat mai multe „search-uri” pe google, în căutarea patronului de la Zeus, pentru a vedea dacă nu cumva cazierul acestuia a fost vreodată sau este pătat cu vreo infracţiune. Mare le-a fost mirarea să constate cum magnatul de la Zeus este implicat în dosarul DNA, privind podul de la Căteasca. Băieţii de la Viacor şi Ramb la puterea a doua au trecut la altă treabă, dând print-uri la materialele găsite pe google, intrând pe site-ul www.pna.ro (adică al DNA-ului) şi documentându-se de pe întregul net, cu privire la un singur mare şi lat concurent, în persoana lui Dobre de la Zeus. Singura lor problemă de aici încolo a fost cum să facă să-l scoată definitiv pe Dobre din licitaţia contestată de la Lereşti. Revelaţia a fost una mare cât o conductă de canalizare. Deştepţii lui Nedelcu au considerat că Grigore Dobre va face ce va face şi va influenţa Curtea de Apel Piteşti, pentru ca judecătorii să-i dea doar lui câştig de cauză.

# Au bănuiala că Dobre va da şpagă ori va face trafic de influenţă la Curtea de Apel Piteşti

„Există bănuiala legitimă că (…) firma Zeus va interveni asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Piteşti, astfel că imparţialitatea judecătorilor ar putea fi ştirbită.”, se arată într-unul din fragmentele cererii de strămutare a litigiului „Lereşti” de la Curtea de Apel Piteşti la orice altă instanţă din ţară, formulată în disperare de cauză de către băieţii lui Corvin Nedelcu. Aceştia mai acuză faptul că Zeus „caută, pe orice căi, să câştige contracte de achiziţie publică”, blamând inclusiv CNSC că i-ar face pe plac patronului Grigore Dobre. Mai mult, respectiva asociere Viacor s-a aruncat în acuzaţii dure la adresa lui Dobre, dând de înţeles faptul că acesta este susţinut atât de autorităţi centrale şi locale, pentru a câştiga afaceri publice în Argeş. Oamenii generalului Lucian Pahonţu nu ţin însă cont de faptul că, cel puţin până la această oră, instanţele argeşene nu s-au pronunţat în dosarul DNA, în care Dobre este judecat pentru construirea celebrului pod de la Căteasca, dând cu parul în toate afacerile acestuia şi acuzându-l mai voalat, mai pe faţă, de cât de corupt ar putea fi el în legătură cu magistraţii Curţii de Apel Piteşti şi cât de corupţi ar putea fi judecătorii în legătură cu magnatul de la Zeus. De la un capăt la altul al cererii de strămutare, băieţii de la Viacor pun o anatemă foarte periculoasă asupra Curţii de Apel Piteşti, fără să ţină cont de faptul că niciunul din personajele acuzate că asupra lor ar plana bănuiala de corupţie nu este şi nici nu a fost condamnat pentru vreo faptă de trafic de influenţă, luare sau dare de şpagă. Rămâne astfel să vedem dacă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie vor decide strămutarea dosarului „Lereşti” de la Curtea de Apel Piteşti, pe motiv de influenţă a lui Dobre aici. După cum se anunţă, motivarea ICCJ va şoca, oricum, mediul privat argeşean.

# De ce sunt puternici cei de la VIACOR

Până în 2009, Viacor Engineering se afla în proprietatea lui Corvin Nedelcu, politician PDL. Fost cadru militar până în 1991, Corvin Nedelcu a activat vreme de 10 ani, în Serviciul de Protecţie şi Pază. Ulterior, a urmat cursurile Facultăţii de Drept, ale Colegiului Naţional de Apărare şi Institutului Naţional de Adminisitraţie. A fost consilier juridic la Upetrom 1 Mai Ploieşti în perioada în care  era membru în consiliul de administraţie era şi fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu. Liviu Luca a fost cel care a influenţat privatizarea Upetrom în favoarea societăţii Aquafor Internaţional, deţinută de firma Foserco SA, controlată de FSLI Petrom şi de un offshore al lui Gabriel Comănescu, prieten apropiat al lui Nedelcu. Comănescu a fost director la PetromService până în 2005. Pe de altă parte, Corvin Nedelcu a fost, în 2007, cavalerul de onoare la cununia lui Vlad Stolojan, fiul lui Theodor Stolojan. După activitatea în mediul privat, Corvin Nedelcu a ajuns în administraţie.

# Influenţe din Dâmboviţa

În 2009, trei persoane influente ar fi pus o vorbă bună la Vasile Blaga pentru ca Nedelcu să fie angajat în Ministerul Dezvoltării. Florin Popescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, dar şi fostul senator şi preşedinte al PDL Argeş, Mircea Andrei şi mai ales şeful SPP, generalul Lucian Pahonţu l-au sprijinit pe Corvin Nedelcu, pentru a ajunge consilier la cabinetul lui Blaga. După câteva luni,  Nedelcu a ajuns consilier clasa I la ANOFM, iar pe 16 decembrie a preluat, temporar, funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, funcţie deţinută până în ianuarie 2010. Pe 16 martie 2010, acesta a fost numit secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. În momentul de față, proprietarii firmei Viacor sunt Răzvan Gabriel Bâgiu și Stanciu Andrei. Potrivit unor date neoficiale, tatăl lui Răzvan Gabriel Bâgiu, Răzvan Bâgiu este un apropiat al Aristotel Câncescu, președinte liberal CJ Brașov. Înainte de alegeri, Consiliul Judeţean Braşov a reparat 80 metri de drum, costul reparațiilor fiind de 1.441.592 RON (315 mii euro). Viacor Engineering este societatea care a câștigat contractul. Tot Viacor Engineering a efectuat lucrări de reparații la o porțiune de 7 km de drum (Tarlungeni-Prejmer-Lunca Calnicului), care s-a stricat după 3 luni. Un alt contract extrem de valoros al băieţilor deştepţi de la Viacor, a fost o lucrare de peste 3 milioane de euro, constând în efectuarea de piste pentru biciclişti şi staţii tip „self service”. Răzvan Gabriel Bâgiu, asociatul lui Corvin Nedelcu din Viacor Engineering,  mai deţine în totalitate firma CS Vision SRL. Societatea a primit recent de la Ministerul Educaţiei un contract de 1,2 milioane lei pentru livrarea a opt laboratoare multitouch (32 mese interactive tip multitouch, 8 table interactive, 8 laptopuri, 8 videoproiectoare, 8 servere, 8 echipamente cablare, servicii de punere în funcţiune, instalare, configurare, testare, instruire, suport tehnic şi de întreţinere) în cadrul Proiectului „Proces Educaţional Optimizat în Viziunea Societăţii Cunoaşterii”. Acelaşi Răzvan Gabriel Bâgiu patronează şi societatea RAMB Infrastructură, alături de tatăl său, în directă asociere cu RAMB SISTEM, patronată de alţi membri ai familiei Bâgiu, firme care s-au asociat pentru a câştiga lucrările pe măsura 322 din comuna natală a lui Lucian Pahonţu. (Ioana Marian)

Hits: 7264
Comments (1)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com