Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Sâmbătă, 23 Februarie 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Dobre de la Zeus, acuzat de şpagă pentru afacerea Podului Icoana din Olt
Articole - Dosare
Luni, 04 Martie 2013 09:44

 

# Omul de afaceri este cel mai controversat investitor din comuna Icoana, unde deţine o moşie impresionantă şi derulează cele mai scumpe business-uri pe bani publici

Puţini sunt cei care ştiu faptul că patronul de la Zeus a mai fost implicat într-o anchetă a DNA, de această dată privind nu podul de la Căteasca, ci un cu totul alt pod, pe numele lui- “Icoana” din judeţul Olt. DNA-Serviciul Teritorial Craiova a fost se pare mult mai “vrednic” decât a demonstrat că este cel de la Piteşti, trântind, încă din anul 2006 un dosar pe numele primarului PSD al comunei Icoana, Gheorghe Perieţeanu, pe care l-a acuzat că l-ar fi cadorisit pe Grigore Dobre cu o licitaţie fabuloasă, în schimbul unui apartament la Piteşti. Primarul Perieţeanu a dat cu subsemnatul la Anticorupţie, până i-a venit rău, jurând cu mâna pe inimă că nu i-a fost niciun cadou magnatului de la Zeus, printre altele cetăţean de onoare al Icoanei. Lucrurile s-au precipitat însă foarte tare de la NUP-ul dat de DNA în cazul celor doi amici, privind construirea Podului de la Icoana, distrus  şi el de inundaţiile din anul 2005. La momentul alegerilor locale, o parte dintre consilierii locali ai comunei Icoana au sărit la gâturile edilului social-democrat, dar şi la cel al lui Dobre, fiind reclamaţi pe la toate autorităţile de faptul că Dobre ar fi construit primarului o casă frumuşică la Piteşti, în  compensaţie la interesele pe care acesta le-ar avea încă în comuna Icoana.

# Misterul casei de la Piteşti, “ofranda” lui Dobre pentru primar

Fostul consilier local al comunei Icoana, Chiriţă Năstase, fost PDL, actual PNL, a fost, pe departe, cel mai vehement dintre administratorii Primăriei Icoana- în privinţa relaţiilor controversate dintre Grigore Dobre şi primarul Gheorghe Perieţeanu. Potrivit unor procese verbale din anul 2011, ale şedinţelor CL Icoana, Chiriţă Năstase a declarat că edilul ar fi foarte influenţat de faptele şi solicitările omului de afaceri de la Zeus, interesat să pună mâna pe un teren aparţinând Primăriei, în schimbul căruia să construiască o şcoală. Din cauza opoziţiei din CL de la acea dată, primarul nu a reuşit nici până astăzi să pună în practică cererea lui Zeus, cel mai probabil din teama unor alte şi alte reclamaţii pe la DNA. Edilul a fost acuzat că Zeus i-ar fi construit o vilă la Piteşti, mai précis pe strada Dumitru Brătianu, din zona cartierului Montanstar, imobil pe care primarul nu a binevoit să-l treacă în declaraţia de avere. “Mi-am auzit atâtea şi atâtea despre câte mi-a făcut mie Grigore Dobre de la Zeus, despre care am o părere foarte bună. Nu mi-a dat niciun apartament şi nici nu mi-a construit vreo casă. Într-adevăr casa de la Piteşti este a mea, dar nu am făcut-o pe numele meu, ci pe cel al juristului de la Primărie. Mă aflam în divorţ şi aveam mai multe probleme în familie.”, spune primarul. Potrivit altor surse, afacerea acestuia cu imobilul din strada Dumitru Brătianu este cu atât mai suspicioasă şi cu legături tot în curtea lui Dobre de la Zeus, întrucât nici juristul Primăriei, Daniel Florin Dorobanţu, nu şi-a declarat niciodată că ar deţine vreun imobil la Piteşti. În schimb, primarul a afirmat în declaraţiile de avere că are o casă în construcţie, neachiziţionată nici până astăzi. “De ce să o declar, dacă v-am spus că am construit-o pe numele juristului? Nu am stat acolo decât foarte puţin timp. Am şi scos-o la vânzare. Dar nu-mi dă nimeni cât cer.”, mai spune primarul Perieţeanu. Întrebat dacă este construită de Zeus, primarul a început să înşire mai multe credite pe care le-ar fi făcut pe mai multe bănci, necesare ridicării casei din Piteşti, la care ar fi contribuit zilieri de-ai lui şi, în niciun caz de-ai lui Dobre. Cu toate acestea, în declaraţia de avere a primarului, nu este pomenit niciun credit bancar, cu excepţia unuia accesat în anul 2008.

# Ferma Floru- moşia lui Dobre din judeţul Olt

Revenind însă la Grigore Dobre, ale cărui utilaje marca Zeus traversează aproape zilnic comuna Icoana, staţionând la poarta moşiei sale, acesta şi-ar fi pus la adăpost averea cea mai de preţ, de teama ca DNA Piteşti să nu-I sechestreze sute de hectare şi zeci de imobile. Potrivit unor surse avizate, acesta şi-ar fi vândut în anul 2010 Ferma Floru, cea mai puternică afacere din comuna Icoana, în care a investit miliarde bune europene. După cum puteţi observa şi din fotografiile ataşate în posesia cărora am intrat, ferma lui Dobre se întinde pe un întreg domeniu, compus din immobile, birouri şi silozuri. Deşi acesta ar fi predate afacerea la cheie unui anume Ionuţ Coman, cel care controlează direct mersul banilor de aici ar fi nimeni altceva decât tot Grigore Dobre de la Zeus. Mai spunem că la acest moment Zeus se ocupă de proiectul alimentării cu apă pentru întreaga comună Icoana, investiţie făcută tot pe bani europeni, dar şi de alte tranzacţii pentru achiziţionarea de terenuri, pe care le cultivă sau creşte oi. Pentru cei care nu ştiu, părinţii lui Dobre sunt originari din Icoana, judeţul Olt şi locuiesc lângă moşia acestuia.  Dobre, făcut cetăţean de onoare de Episcopia din Olt, este, cu toate belele pe cap, văzut bine în comună, măcar pentru simplul motiv că a sponsorizat ridicarea unui monument al Eroilor, pe care şi-a inscripţionat numele. (I.M.)

 

 

Hits: 4432
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com