Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Vineri, 24 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Pendiuc şi-a BRAND-uit umilinţa
Articole - Editorial
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017 11:59

De la închiderea Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, ne-am dotat vocabularul cu preţiosul cuvânt brand. Branduri fabricate sau prefabricate în Argeş, nu mai contează. Unele branduri masive, de la Dacia la industria lui Gheorghe Badea. Altele mai mici, dar tot branduri. Altele - branduri de ocazie. Este covârşitor de comercială expresia lui Dan Manu de joia trecută, când în şedinţa de Consiliu Judeţean a spus că Vila Florica este un „megabrand”. Cât să fii de superficial? Păcat că Vila Florica nu a mai încăput în lista premiaţilor sub egida „Fabricat în Argeş”, că atunci Brătienii primeau şi ei o diplomă şi-un trofeu, de riscam ca Argeşul să ajungă vreun judeţ cultural! Dar mai avem un brand, care deşi nu este născut sau fabricat în Argeş, acesta a funcţionat pe banda fabricii VIP, vreo două decenii. Este Tudor Pendiuc.

#

Tudor Pendiuc şi soţia au participat şi ei la Sărbătorile Argeşului şi Muscelului. Au fost fotografiaţi în timp ce mâncau din tradiţionala farfurie a sărbătorilor judeţului. Pendiuc mânca hulpav, era umil, se simţea neimportant, părând foarte preocupat şi cu siguranţă mulţumit că a mai punctat încă o manifestare publică. Nu s-au înghesuit oamenii să-l bage în seamă, fostul primar lăsând în spate doar sentimente de compasiune. Compasiunea asta funcţionează la Pendiuc cu precădere de când a ieşit din arest. Mulţi dintre noi ne simţim bine când ajungem să compătimim pe cineva. Sentimentul ăsta ne arată că suntem mai buni, mai umani şi este firesc. Să compătimeşti cu voce tare un personaj precum Tudor Pendiuc îţi creează chiar o stare de importanţă, pentru că tu dovedeşti că eşti capabil de aşa simţăminte sincere şi naturale, iar el este, nu-i aşa, în dezavantajul unui fost primar bântuit de legea penală. Asta, generalizând. Apoi mai este şi expresia „Nu vreau să ajung să te compătimesc!” Spunem aşa unor oameni cu o oarecare demnitate în comportament. Pentru că a ajunge să compătimeşti un tip demn, trecut prin orice furci ale vieţii, ar fi jignirea supremă chiar pentru el însuşi. Dar lui Pendiuc îi place să fie compătimit. Am impresia că se hrăneşte cu toate părerile de rău care îi sunt declarate de sutele sau miile de argeşeni. Compătimirea asta colectivă îl ajută să creadă că DNA-ul i-a făcut o mare nedreptate. La fiecare sărbătoare la care îşi face apariţia, Pendiuc pledează de fapt nevinovat, deşi îşi ţine fruntea din ce în ce mai aplecată!

##

Ajung azi să cred că Pendiuc nu este nici măcar viclean, ci doar un om foarte slab, care nu mai poate impune respect, căruia nu îi stă în fire să se comporte mai rezervat, date fiind problemele din corupţie. Uitaţi-vă la Nicolescu. Am mai spus că omul ăsta este fabricat de la maica lui dintr-o supradoză de tărie de caracter. Uitaţi-vă la Vişoiu şi Văsâi. Oamenii ăştia, la rândul lor ieşiţi din arest, şi-au schimbat hainele ponostite de la Colibaşi în haine respectabile, s-au urcat la volan şi şi-au luat viaţa de la capăt. O să întrebaţi „Şi care e diferenţa dintre Pendiuc şi ăştia?”. Diferenţa este că lui Pendiuc îi place să-i plângi de milă, celorlalţi nu. Şi toţi patru au bani berechet!

###

Unde vreau să ajung? Viaţa publică argeşeană nu are nevoie de personalităţi vulnerabile sau, în cazul lui Pendiuc, de foste personalităţi, acum foarte slugarnice! Trecând prin vremurile astea într-o tranziţie care parcă durează de o eternitate, mediul public argeşean are nevoie să fie motivat de personaje puternice, care să inspire forţă, respect, sobrietate. Pentru că doar asemenea personaje pot genera fapte, acţiune, dând certitudinea mersului înainte şi nu înapoi. Omul de rând, prezent la o festivitate precum cea de amploarea Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului,  ar trebui să plece seara de acolo fix cu o astfel de imagine. Să fie entuziasmat de imaginea lăsată de cei care i-au condus sau îi conduc judeţul. Să fie capabil de admiraţie, nu de păreri de rău pentru un Pendiuc care şi-a BRAND-uit splendoarea propriei umilinţe, nu de imaginea unor oameni de scaun, care îi inspiră laşitate, neîncredere sau falsitate. Pentru că a doua zi, când se dă jos din pat, omul ăsta riscă să se revolte din nou. Pentru ce? Va crede că judeţul lui chiar nu mai e-n stare de nicio glorie!

- de Graţiela Bâzoi


Hits: 5135
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com