Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Vineri, 24 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Doriţi-vă ca la bătrâneţe să fiţi lăudaţi şi de copiii noştri!
Articole - Editorial
Joi, 26 Octombrie 2017 18:09


„Am ajuns la un nivel de revoltă prea mare. Aş vrea să citesc în presă şi de fapte măreţe ale conducătorilor noştri, dar, din păcate, ele nu prea există”. Asta îmi spunea săptămâna trecută un amic, un om de afaceri, sătul ca mine, ca dumneavoastră, de tot ce se întâmplă în judeţ, în România, la ora actuală. Şi îi dau dreptate.

###


Eu, la rândul meu, ca om şi ca jurnalist, aş vrea să citesc şi să scriu despre fapte măreţe, să fac în aşa fel încât să am în ziar câteva articole de laudă şi bună exemplificare a unor fapte, care să ne mulţumească sau care să mai aplaneze din indignarea generală care ne ţine din şoc în şoc, dintr-o silă într-alta, de dimineaţa până seara. Politicul e intrat în justiţie, justiţia face jocuri politice. Curtea Constituţională nu prea mai este constituţională. Puşcăriile îşi eliberează deţinuţii că nu au condiţii. Şefa DNA nu este scoasă dintr-o cucuvea, iar spaţiul românesc, cel carpato-danubiano-pontic s-a transformat într-unul danubiano- Belina-pontic. Plângem că infractorii intră în puşcărie şi facem băşcălie, până leşinăm de râs, că Iliescu ăsta nu mai moare odată. Statul ne dă cu o mână şi ne ia cu două. Mediul privat strânge la ciorap ca să supravieţuiască. Funcţionarul public ajunge rege, în vreme ce pensionarul aşteaptă 2018 în lanul de florea-soarelui. Soroş e-n tot şi toate, ne dă de mâncare, ne spală şi ne manipulează din umbră, că vrea să salveze România de la pieire. În tot acest timp, ne dotăm cu sarcasm, înjurăm sistemul, ne mai luăm o pisică şi căutăm frenetic ce ţară să mai vizităm, ca să ne spălăm creierul prea îmbâcsit de mizeria românească etc. Şi aflăm de toate acestea din presă. Şi criticăm presa, în loc să conştientizăm că, în mod indubitabil, aceasta este fix realitatea zilnică în care ne zbatem.

###

Îmi amintesc de declaraţiile prefectului Dragnea, care îşi doreşte o presă constructivă, că era şi sigur încă mai este sătul de titlurile din print şi online, care ne învârtesc creierii mai ceva ca la rotisorul cu friptură de vânat. Presă constructivă este o expresie largă şi cu foarte multe interpretări în zilele noastre, dar pe mine mă agaţă cu o singură întrebare: Cu ce anume să faci presă constructivă, pe un pilon pozitiv, de care vorbea prefectul Dragnea? Avem pilonii ăştia pozitivi? Ce întâmplări admirabile se întâmplă în judeţul Argeş, iar presa nu le vede ori nu le poate vedea? Asfaltarea unui drum? Asfaltăm de când ne ştim şi infrastructura este la fel de prăfuită! Construirea unui bloc? Se construieşte de când suntem în UE şi Dumnezeu ştie cu ce eforturi din partea agentului economic. Turism? Să fim serioşi! Vila Florica, prinsă într-o mizerie legislativă, de parcă ieri au fost inventate primele hotărâri de guvern?  Singurele fapte pozitive absolut vizibile, care au loc în Argeş, sunt în opinia mea două la număr: construirea spitalului de la Mioveni şi activitatea Filarmonicii Piteşti. Dacă sunt şi altele, vă rog să mi le spuneţi şi mie! Altfel, am ajuns să ne lăudăm spumos şi cu ce nu avem. Suntem la un nivel de prefăcătorie, în formă severă. Cum să te lauzi, tu, Consiliu Judeţean, prin ţări străine, cu „Omul de fier” de la Vidraru, care, de circa doi ani nu poate fi vizitat, din cauza riscurilor de accidentare din zonă ?!? „Omul de fier” de la Vidraru este, pentru cei care nu ştiu, o sculptură preţioasă a lui Constantin Popovici, dar nu poate fi admirat nici de mine, nici de dumneavoastră, pentru că are lacătul pus pe el de către Hidroelectrica. Din motive de securitate! Era greu oare pentru Consiliul Judeţean să-l mute pe „Omul” ăsta într-o altă zonă turistică, care poate fi uşor accesibilă, ca să ne mai clătim şi noi ochii din când în când? Sau trebuie să mergem în Grecia să-l vedem printre produsele agroalimentare româneşti ?!? Sau ne lipseşte zona turistică? Puneţi-l, domnule Manu, pe acoperişul Refugiului Salvamont sau „invitaţi-l” şi pe el la o festivitate folclorică pe scena în care DOAR acolo reapar, din pâmânt din iarbă verde, mai toţi parlamentarii argeşeni!

###

Aşadar, despre ce fapte de excepţie să scrie presa, pentru a fi pozitivă, constructivă în sensul relatat mai sus? Despre un pod inaugurat cu fast, într-un an de zile? S-o fi făcând primăvară cu un pod în Argeş? Poate în Vaslui…

Până când autorităţile nu vor trata cu toată conştiinţa şi cu toată puterea lor de decizie CORECTĂ orice nebuloasă care să ducă spre o faptă bună,  acestea sunt sortite să ia ca atare realitatea din teren. Ar fi momentul ca autorităţile şi orice personaj activ în viaţa socială să deschidă ochii şi mai larg în faţa acestei realităţi actuale: una cruntă, nefericită, imorală de la un capăt la celălalt, dezastruoasă şi ineficace în decizii administrative, înfometată de înavuţire, în detrimentul interesului de contribuabil. Este momentul ca aceste autorităţi să facă tot posibilul ca lucrurile să se mişte şi într-un mod îmbucurător. Dar, stimabile autorităţi, pentru asta trebuie să iubiţi şi voi un pic judeţul ăsta. Doriţi-vă ca la bătrâneţe să fiţi lăudaţi şi de copiii noştri!


Graţiela Bâzoi

Hits: 8235
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com