Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Vineri, 24 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Ipoteză năucitoare despre cine face legile în România/Deputata Jenica Dumitru nu are BAC-ul (!)
Articole - Investigatii politice
Miercuri, 01 Iunie 2016 16:51


# Parlamentara de Argeș, care candidează la funcția de primar al orașului Ștefănești, a reprezentat poporul în Parlamentul României, în calitate de membru al Comisiei pentru Buget, Finanțe, Bănci, fără ca oficialii să se asigure de specializările instituționale ale acesteia în domeniu

#  Publicația Gherila întocmește un CV de parlamentar, la solicitarea alegătorilor din orașul Ștefănești

# CV-ul deputatei Jenica Ioana Dumitru este inexistent în arhivele Camerei Deputaților- instituție care nu-i poate obliga pe aleșii poporului să-și declare studiile, pregătirile profesionale sau orice alte expertize

Deputata Jenica Dumitru a decis să candideze la funcția de primar al orașului Ștefănești, fiind susținută de viceprimarul localității Ion Mihalcea. Decizia acesteia a creat un val de critici și mai ales întrebări din partea a sute de locuitori, care au vrut să afle cine este această candidată, ce fel de meserie are, unde locuiește etc. Sute de argeșeni au semnat un memoriu către Camera Deputaților, în care și-au exprimat dezaprobarea privind atitudinea deputatei-candidat, care s-a ferit, pe cât putință, în această campanie electorală, să se prezinte în fața electoratului, prin intermediul media și nu numai.

# Prima sesizare

Încă de la startul campaniei, alegătorii din Ștefănești au acuzat că deputata Jenica Dumitru și-a comandat afișe de dimensiuni mult mai mari decât cele admise de lege, pe care le-ar fi făcut uitate pe clădiri de-a lungul unor zile bune de campanie. Urmare a mai multor sesizări venite atât din partea locuitorilor, dar și partea altor partide, echipa de campanie a deputatei-candidat a renunțat la afișele neconforme, intrând în legalitatea unei campanii electorale.

# În căutarea CV-ului la Parlament

Sesizările privind aceste situații au fost publicate de Săptămânalul Gherila în urmă cu mai mult de o săptămână, sub titlul „Cine este deputata Jenica?” La începutul acestei săptămâni, articolul respectiv a fost xeroxat și împărțit în orașul Ștefănești, în scopul informării cetățenilor despre identitatea acesteia. Contrar așteptărilor, articolul nu a lămurit întrebarea, semnalând doar dilema sutelor de locuitori care doreau să afle CV-ul deputatei. Contactată telefonic de publicația Gherila, pentru a-și exprima un punct de vedere la întrebările privind studiile și pregătirea profesională, deputata Jenica ne-a sfătuit să căutăm mai bine pe site-ul Camerei Deputaților, acolo unde are cunoștință că și-a depus CV-ul. În cazul în care nu era găsit, CV-ul cu pricina urma să fie remis către redacție. Acest lucru nu a avut loc.

# Săltat de Poliție, la sesizarea deputatei

Revenind la distribuirea articolului de presă pe teritoriul orașului Ștefănești, această banală informare avea să se transforme într-un incident de proporții. Aflând despre existența unor copii de presă, deputata Jenica a ajuns la fața locului, împreună cu Poliția. Parlamentara a depus o sesizare, conform căreia distribuirea articolului respectiv către populație ar reprezenta o calomnie. Reproducem mai jos declarația cetățeanului, care ajuns să fie ridicat de polițiști și dus la secție, urmare a sesizării deputatei:

„La momentul acestui întâmplări, eu lipeam niște afișe și aveam o singură copie după articolul respectiv apărut în ziarul Gherila. Mi-a fost cerut de un cetățean, care era curios să știe cine este deputata Jenica Dumitru. Ulterior, au apărut deputata, viceprimarul Mihalcea și poliția. Ea a strigat la polițiști să mă aresteze, iar viceprimarul le-a spus să-mi facă dosar penal. Am fost luat de polițiști și dus la secție. Am semnat un proces-verbal, în care a trebuit să spun că articolul respectiv a fost găsit asupra mea. Așa am declarat, pentru că nu este nicio infracțiune.”

# Cazul trimis la Biroul Electoral

Potrivit oficialilor Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, acest caz a fost trimis spre analiză Biroului Electoral Județean, nefiind indicii de comiterea vreunei infracțiuni al codului penal. Oficialii spun că nu s-a întocmit un dosar penal, verificările sesizării urmând a fi finalizate în perioada imediat următoare, în baza legislației emise de Autoritatea Electorală Permanentă.

# Deputata a evitat să se promoveze în mass-media

Deputata Jenica Dumitru a evitat, după cum spuneam, să apară în mass-media locale, pentru a-și promova programul care o aduce în calitatea de candidată la funcția de primar al orașului Ștefănești. Deși a fost invitată în cadrul unei emisiuni electorale, aceasta a refuzat să se prezinte, contrar așteptărilor alegătorilor, care au dorit să o urmărească. Potrivit formatului dezbaterii electorale TV, orice candidat avea la dispoziție câteva minute, pentru a-și prezenta CV-ul. Sesizările cetățenilor au ajuns de altfel și în media audio-vizuală, fiind înmânate, în direct, către conducerea partidului care o susține pe deputată în această campanie. 

# CV-ul deputatei. Surse autorizate/avizate

La sesizările publice ale cetățenilor din Ștefănești (pe care le deținem sub semnătura fiecăruia dintre petenți), publicația Gherila întocmește un așa-zis draft al CV-ului deputatei. Precizăm însă că ziarul nostru își manifestă buna-credință și interesul în a publica orice informare/drept la replică/lămurire pe care deputata ar dori să o pună la dispoziția publicului cititor, privind acest controversat caz. Conform surselor autorizate, Ioana Jenica Dumitru a urmat cursurile Liceului Alexandru Odobescu din Pitești, până în clasa a 10-a, neînscriindu-se la examen pentru treapta a doua. Sursele noastre, a căror identitate nu poate fi divulgată din motive obiective, lansează ipoteza conform căreia Jenica Dumitru nu a terminat cele 12 clase, neajungând astfel să susțină examenul de Bacalaureat. În privința calificării acesteia pentru o specialitate/meserie anume, Jenica Dumitru deține o diplomă ce atestă diverse cursuri de scurtă durată absolvite nu în România, ci în Italia. După ce a devenit parlamentar, Camera Deputaților a trimis mai multe formulare tip Jenicăi Dumitru, pe care urma să le completeze cu date privind studiile, calificările, profesia. Acest CV nu a ajuns să fie completat niciodată, de aceea nu a luat drumul Camerei Deputaților. Aspect care este confirmat chiar de oficialii Camerei.

# Ce spun oficialii Camerei Deputaților

Cazul sesizărilor la adresa deputatei au devenit mai mult de cunoscute în această perioadă, și la nivelul Camerei Deputaților. Oficialii s-au aflat în postura de a căuta acul în carul cu fân, pentru a afla dacă în arhiva instituției există sau nu un CV al parlamentarei. Răspunsul este unul negativ. Iată ce spun oficialii Camerei Deputaților: „Conform informațiilor noastre, doamna deputat Jenica Dumitru nu și-a depus un curriculum vitae. Legislația nu obligă parlamentarii să-și declare studiile sau competențele, pentru că aceștia nu sunt funcționari publici sau înalți funcționari publici, ci aleși ai poporului. Și în cazul în care ar fi existat, CV-ul nu ar fi fost făcut public, decât cu acceptul parlamentarului. Legea ii obliga, in schimb, pe parlamentari, sa-si faca publice declaratiile de avere si de interese.”

Întrebați despre criteriile care stau la baza numirii unui deputat în cadrul unei Comisii de Specialitate, oficialii ne-au declarat că exista o singură metodă: simpla propunere nominală de către Grupul Parlamentar din care face parte deputatul/senatorul.

Jenica Dumitru a reprezentat poporul în Parlamentul României, ca membru în Comisia pentru Buget, Finanțe, Bănci. Această comisie se ocupă cu:

bugetul de stat şi execuţia bugetară;

bugetul asigurărilor sociale de stat şi execuţia acestuia;

politica financiară;

sistemul de impozite şi taxe, asigurări şi reasigurări;

echilibru monetar circulaţia bănească

credite şi sisteme de credite, dobânzi, scont;

bursa de valori şi efecte;

împrumuturi externe ale statului sau garantate de stat;

investiţii realizate din credite bugetar.

Din martie 2016, deputata Jenica este membru în Comisia pentru afaceri europene.

Jenica Dumitru a ajuns deputat în anul 2012, după redistribuirea voturilor, pe listele partidului lui Dan Diaconescu. Cel care ar fi trebuit să candideze pe această funcție ar fi fost, de fapt, soțul acesteia, Adrian Dumitru. Ioana Jenica Dumitru a obținut  20,02% din voturi în colegiul Ştefăneşti.

(Grațiela Bâzoi)


Hits: 4059
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com