Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Vineri, 24 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
EXCLUSIV/ Liviu Dragnea şi-a pus gaj mocheta şi maşina de umplut cârnaţi, în contul datoriilor către afaceriştii piteşteni
Articole - Investigatii politice
Miercuri, 15 Martie 2017 12:02

# Hotelul Turris al lui Liviu şi Bombonica Dragnea a ajuns dator la Interfrigo Logistic Piteşti, în perioada în care aceeaşi Interfrigo construia drumurile judeţene din Teleorman

# Datoria depăşea 4 miliarde de lei vechi, iar în contul acesteia au fost gajate absolut toate bunurile hotelului: de la perdele, veioze şi paturi până la televizoare, mochete şi maşini de umplut cârnaţi

Presa naţională a titrat în urmă cu circa două săptămâni despre milioanele de euro pe care îi produce fiul liderului PSD, Ştefan Valentin Dragnea, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, care nu au ieşit niciodată în evidenţă. Media a vorbit inclusiv despre relaţiile dintre Dragnea junior şi societatea Interfrigo Logistics din Piteşti, din acţionariatul căreia a ajuns să facă parte începând cu anul 2014. Interfrigo a aparţinut, după cum deja se ştie - afaceristului argeşean Daniel Neagoe. Acesta este mai cunoscut datorită firmei de transport şi construcţii Mega Com Construct şi ca fiind foarte apropiat de Liviu Dragnea prin prisma naşului de cununie- Petre Pitiş, administrator al Tel Drum SA şi omul de casă al liderului PSD.  De ce a ajuns fiul lui Liviu Dragnea să controleze Interfrigo Logistic Piteşti, iată o întrebare la care putem răspunde în această ediţie.

# Reţeta politico-economică

Relaţiile dintre omul de afaceri Daniel Neagoe şi Liviu Dragnea, via Petre Pitiş, administrator al Tel Drum, s-au tradus în mod oficial prin sponsorizări electorale în campaniile PSD ale liderului PSD şi prin lucrările de construcţii câştigate de firma argeşeanului pe teritoriul liderului PSD România, prin Consiliul Judeţean Teleorman. Aceste relaţii exprimă, după cum vedea, reţeta economică perfectă care asigură omului politic miliarde pentru o campanie puternică şi omului de afaceri accesul la business-uri de vârf sau lucrări pe bani publici.

# Daniel Neagoe, sponsorizări de… 7 miliarde lei vechi la PSD Teleorman, plus asociere cu…Tel Drum SA

În anul 2009, deşi argeşean get-beget, Daniel Neagoe era cel mai mare sponsor al PSD Teleorman. Conform datelor oficiale, acesta a contribuit cu 200.000 lei la PSD Teleorman, cu 100.000 lei la PSD România şi cu nu mai puţin de 400.000 lei (octombrie 2009) tot la PSD Teleorman, prin firma pe care o patrona alături de un alt om de afaceri argeşean- Ion Daniel Mocanu, respectiv Interfrigo Logistics Piteşti. Adunând, ne dă o sumă colosală, care nu a mai fost repetată în anii următori. Sau cel puţin nu în mod oficial. În aceeaşi perioadă a sponsorizărilor electorale, adică exact în luna octombrie 2009, Daniel Neagoe şi Ion Daniel Mocanu de la Interfrigo Logistics se asociau, alături de Tel Drum SA, într-o cooperativă agricolă, pe numele ei Agroboian Alexandria, dând startul unor afaceri agricole de top şi dezvoltând ferme de porci, care aveau să producă profituri neaşteptate. Un an mai târziu, adică în 2010, aceiaşi Neagoe şi Mocanu îşi sedimentau afacerile în Teleorman, cumpărând societatea Danubius Pontic. Prieteniile şi relaţiile comerciale dintre cei doi argeşeni şi Tel Drum SA, administrată de naşul lui Neagoe- Petre Pitiş (omul de bază al lui Dragnea), cu care erau şi asociaţi s-au fructificat în acest an, care coincide cu plecarea lui Neagoe din Interfrigo Logistics. Locul lui este luat de cumnatul naşului său, Petre Pitiş, respectiv Liviu Barcaru, adică fratele surorii sale- Dana Pitiş.  Afacerile Interfrigo Logistics în Teleorman vor continua în 2011, avându-i drept patroni pe Barcaru şi Daniel Mocanu din Piteşti. Business-ul Interfrigo ajunge înfloritor în anul 2012. Mai précis, la o lună după ce Liviu Dragnea câştiga încă un mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, această instituţie atribuia firmei Interfrigo Logistics, aflată în asociere cu Detla ACM şi Total Road, un contract în valoare de 18,7 milioane de lei (circa 4 milioane de euro). Banii erau pentru proiectarea și executarea unor lucrări la drumul județean 504 Cernetu-Alexandria. Suma alocată inițial nu a fost suficientă pentru a finaliza lucrarea. Pe 12 decembrie 2012, Consiliul Judeţean Teleorman anunţa o suplimentare cu 1 milion de euro. Câteva zile mai târziu, Liviu Dragnea avea să-și dea demisia din funcția de președinte al CJ Teleorman pentru a-și exercita mandatul de parlamentar.

# Datorie luată în evidenţa Camerei de Comerţ şi Industrie Teleorman

Ajungem astfel la subiectul acestei ediţii. În vara anului 2013, autorităţile din Teleorman sărbătoreau cu fast inaugurarea drumului judeţean Cernetu-Alexandria, realizat de Interfrigo Logistics. Panglica s-a tăiat, mai précis, în data de 17 iulie 2013. Ce se întâmpla însă cu o lună înainte surprinde şi mai bine relaţiile foarte strânse dintre firma piteşteană Interfrigo Logistics şi Liviu Dragnea însuşi. Potrivit unui document avizat, dar neoficial şi nesecret, emis de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, firma Interfrigo Logistics declara în luna iunie 2013 că are de încasat o datorie de… 422.176 lei, nu de la  Consiliul Judeţean Teleorman, ci de la… Hotelul Turris, patronat de soţia lui Liviu Dragnea, Bombonica. La acea dată, Liviu Dragnea îşi declara oficial investiţiile făcute în acest hotel, dar şi creanţele care rezultă din mai multe contracte comerciale. Vorbind în date foarte concrete, economiştii Hotelului Turris al lui Liviu şi Bombonica Dragnea îşi asumau, potrivit contractului de ipotecă mobiliară cu nr. 903 din data de 07.06.2013 şi a unei anexe la hotărârea nr.1 din data 07.06.2013 a Adunării Generale, că înregistrează către Interfrigo Logististics o datorie de 422.146 lei.

# Daniel Mocanu, Interfrigo Piteşti: “Am avut nişte relaţii comerciale. Am încasat banii”

Partea hilară a acestei datorii, în care Interfrigo ajunge să fie creditorul familiei Dragnea, este că Hotelul Turris nu a avut cu ce să garanteze decât cu…absolut toate bunurile pe care le poate deţine în dotare: mai précis, după cum rezultă din lista afişată, cu sute de tablouri, oglinzi, scaune, mese, canapele, mochete, veioze, pături, paturi, perdele şi cuiere, noptiere şi frigidere, minibaruri şi draperii,  până şi cu malaxoare şi maşini de umplut cârnaţi, case de marcat, telecomenzi şi televizoare.  Întrebat despre această relaţie comercială, reprezentantul Interfrigo Logistic, Daniel Mocanu, nu a dorit să dea detalii, rezumându-se să spună doar atât: “A fost o creanţă rezultată din nişte relaţii  comerciale cu Hotelul Turris, pe care am încasat-o. “ Datoria respectivă s-ar fi stins doi ani mai târziu, mai precis în anul 2015, când în Interfrigo Logistics intrase deja fiul lui Liviu Dragnea, Ştefan Valentin Dragnea, prin societatea SP Investement Management.  SP Investement Management, în care este acţionar Dragnea junior mai deţine şi afacerile cu ferma în care familia şefului Camerei Deputaţilor creşte 12.000 de purcei pentru îngrăşare. Cel mai probabil, relaţiile comerciale dintre Interfrigo Logistic şi Hotelul Turris pot avea legătură cu industria cărnurilor, afaceri demarate cu ani în urmă de Daniel Neagoe în asociere cu Tel Drum SA, sub denumirea de Agroboian. Altfel spus, apariţia fiului lui Liviu Dragnea în business-ul Interfrigo Logistic  Piteşti este mai mult decât explicită şi confirmă relaţiile tatălui său cu oamenii de afaceri de la Argeş.

(G.B.)

Afacerea Agroboian: Acţionarii de la Interfrigo, în asociere cu Tel Drum SA

#sursa- Monitorul Oficial

AGROBOIAN COOPERATIVA AGRICOLĂ Alexandria, județul Teleorman , fondată în octombrie 2009

Fondatori: 1. S.C. TEL DRUM - S.A.; 2. S.C. AGROTRUST CEREAL - S.R.L.; 3. S.C. AGROTRUST - S.R.L.; 4. S.C. GRANSILOZ - S.R.L; 5. S.C. EVA - S.R.L.

- administratori persoane fizice:

1. Ignat Verginia până la data de 28.09.2013, domiciliată în județul Teleorman, localitatea Alexandria,, durata mandatului 4 ani, având puteri cf. statut;

2. Neagoe Daniel până la data de 28.09.2013, domiciliat în județul Argeș, localitatea Pitești, durata mandatului 4 ani, având puteri cf. statut;

3. Mocanu Ion Daniel până la data de 28.09.2013, domiciliat în județul Argeș, localitatea Teiu, durata mandatului 4 ani, având puteri cf. statut.

- denumire: AGROBOIAN COOPERATIVA AGRICOLĂ;

- forma și gradul societății cooperative: Cooperativă agricolă de achiziții și vânzări;

- sediul social: Alexandria, Str. Libertății nr. 458 bis, camera 19;

- domeniul principal de activitate: grupa CAEN: 462 - comerț cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii; - activitate principală: cod CAEN 4621 - comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat;

- capital social subscris: 10.000,00 RON, vărsat 3.000,00;

 

Datoria Hotelului Turris către Interfrigo Piteşti (document)

#sursa-Camera de Comerţ şi Industrie Teleorman, înscriere creanţe

Creditor- Interfrigo Logistics Piteşti

Debitor- Hotel Turris, Turnu Măgurele

Înscriere garanţii mobiliare: Ipotecă mobiliară asupra bunurilor care fac obiectul garantării plăţii creanţei în suma totală de 422176, 48 lei, deţinută la data de 07.06.2013, de creditoarea Interfrigo Logistics, confom contract nr. 903 din 07.06.2013 şi anexă la hotărârea nr 1 din 07.06.2013 a Adunării Generale a Asociaţilor SC Hotel Turris SA. Din lista de mai jos, putem afla absolut toate dotările hotelului aflat în proprietatea familiei Dragnea până la partajul cauzat de divorţul dintre Bombonica şi Liviu Dragnea.

Garanţii mobiliare:

demifotoliu 116 buc,

dulap inzidit 96 buc,

tablouri 215 buc,

oglinzi 192 buc,

canapele 13 buc,

masa camera cazare 296 buc,

masa dreptunghiulara 3 buc,

masa rotunda 35 buc,

masa patrata 15 buc,

pat o persoana 76 buc,

pat 2 persoane 52 buc,

saltele 128 buc,

lampadar 96 buc,

scaune tapitate 230 buc,

portbagajier 96 buc,

cuier hol 96 buc,

veioze 192 buc,

noptiere 192 buc,

minibaruri-frigidere 100 buc,

tv + telecomanda 96 buc,

taburet 96 buc,

ansamblu receptie 1 buc,

corp bucatarie 3 buc,

cuvertura matlasata 128 buc,

perdea 159 buc,

draperii 127 buc,

mocheta 3803,95 mp,

aparat aer conditionat 37 buc,

instalatie frigorifica Rivacold 1 buc,

vitrina frigorifica Compilon 1 buc,

vitrina frigorifica Advanter 1 buc,

camera frigorifica congelare 1 buc,

camera frigorifica congelare 1 buc,

vitrina frigorifica Sameiro 199 CM 1 buc,

vitrina frigorifica Sameiro 299 CM 1 buc,

vitrina colt Sameiro 1 buc,

aparat aer conditionat 24000 BTU 1 bu

c,

mixer carne C-EMM30-05 1 buc,

cutter legume-fructe C-ETV 1 buc,

masina umplut carnati C-EINS 22 - 1 buc,

masina tocata A- E22R 1 buc,

aparat aer conditionat 24000 BTU 1 buc,

vitrina frigorifica GTI 5003 - 1 buc,

arzator GASP - 1 buc,

lada frigorifica GTI 5003 - 1 buc,

pompa simpla POES 65*4/126 - 1 buc,

malaxor C/EMB90 Seria 09E2823 - 1 buc,

agregat frigorific 1 buc,

grup electrogen Gesan Spania 1 buc.,

masina tocat C-E 32 U5, 380 V - 1 buc,

cuptor patiserie 4 tavi - 1 buc,

gratar electric 1 buc,

sistem electronic - NRC Real POS 1 buc,

platforma Seria 7612650 - 1 buc,

cantar electronic SM 300P - 1 buc,

cantar electronic SM 300P - 1 buc,

casa de marcat Eurocash 630 - 1 buc,

casa de marcat Eurocash 630 - 1 buc,

Glaive Touch- 1 buc.


dragmea1.jpg

Hits: 6198
Comments (1)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com