Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Vineri, 24 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Dan Mocanu, partenerul de afaceri din Piteşti al liderului PSD, Liviu Dragnea: „Pe Ştefan Dragnea l-am avut în practică la mine. A stat o vară întreagă la Piteşti!”
Articole - Investigatii politice
Joi, 13 Iulie 2017 11:51

01-mocanu.jpgÎn această ediţie vă prezentăm un interviu cu omul de afaceri din Piteşti, Dan Mocanu. Cine este Dan Mocanu? Administrator şi acţionar al SC Interfrigo Logistics Piteşti. Cine este Interfrigo Piteşti? Societatea în care fiul liderului PSD România, Ştefan Dragnea, deţine acţiuni, din anul 2015, prin intermediul firmei SP Investement Management. Interfrigo a aparţinut iniţial lui Daniel Neagoe (cunoscut prin Mega Com Construct Piteşti), fiind finul lui Marian Fişcuci de la Tel Drum SA Teleorman. Interfrigo Piteşti este una dintre societăţile care au finanţat PSD, care a câştigat lucrări publice în judeţul lui Liviu Dragnea şi ai cărei acţionari au cotizat, la rândul lor, în campaniile electorale  (vedeţi istoric).

La acest moment, Interfrigo Logistics Piteşti este patronată de cumnatul lui Petre Pitiş, tot de la Tel Drum SA, pe numele său Liviu Barcaru (acţionar majoritar), alături de Dan Mocanu, cel cu care am discutat săptămâna trecută şi SP Investement Management al lui Ştefan Dragnea. Dacă nu am fi purces la câteva fotografii ale domeniului Interfrigo la Piteşti, afaceristul Dan Mocanu s-ar fi ferit să stea de vorbă cu presa, pentru că presa, în opinia sa, scrie şi lucruri neadevărate.

”Îl cunosc pe Ştefan Dragnea de la 17 ani”

Administratorul de la Interfrigo, Dan Mocanu, ne-a oferit răspunsuri la câteva dintre întrebările care se ridică în ultimele zile, privind averea şi afacerile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Ne-a spus cât a putut dumnealui să spună. Ferit, contrariat, suspicios. Am aflat astfel despre prietenia sa cu Dragnea junior, de spaţiile pe care le deţine în Teleorman, de afacerile din Piteşti ale unei alte junioare a puternicilor Tel DRUM.
# Domnule Dan Mocanu, în toată vâltoarea asta cu şi despre Liviu Dragnea sau cu fiul acestuia,  vă întreb: cum e cu Ştefan Dragnea asociat în firma pe care o deţineţi şi o administraţi, Interfrigo Logistics?
- Sunt atât de asociat cu familia asta, Dragnea, încât toată lumea spune că firma este a lor. Nu este chiar aşa ce se scrie. Eu vă întreb aşa: Dacă era să-i fiu chiar atât de drag familiei ăsteia, eram eu atât de jos? Eram mult mai sus şi mult mai ok. Dacă e să ne luăm după toate articolele, intrăm cu toţii în puşcărie nevinovaţi. Că la toţi ne găsesc câte ceva. Păi aţi văzut cifrele de afaceri că nu ştiu cât de mari sunt, nu ? A, s-a văzut un profit mare? Au fost nişte cheltuieli nedeductibile care s-au plătit la stat. Le-am băgat pe nedeductibilitate. Nu este chiar aşa, cum se spune.
# Dar nu trebuie să vă feriţi să spuneţi unor lucruri pe nume. Pe Ştefan Dragnea îl cunoaşteţi destul bine. Nu se înţelege cum de a ajuns miliardar la doar 20 şi ceva de ani.
- Dar nu mă dau niciodată în spate să spun asta. Normal că îl cunosc pe Ştefan Dragnea. Şi îl cunosc foarte bine de când avea 17 ani. L-am avut în practică. Nu la Interfrigo, la altă firmă. L-am avut în practică pe ăla micu. Nu am cum să spun că nu îl cunosc şi că nu am rămas prieteni.
# În practică la ce anume?
- La auto. Ştiţi că el a terminat auto.  El a venit efectiv să vadă ce înseamnă camion, ce înseamnă altele. Şi a stat o vară întreagă aici. De dimineaţă de la opt până seara la 17.00, când se închidea programul. E din 2010 asta. Firma lui, cu care a intrat aici la Interfrigo, (nr. SP Investement Management)  pe mine nu mă interesează. Acţionar cu 1 la sută? Ce să spun? Aţi văzut că acţiunile nu sunt la purtător. Sunt nominale pe fiecare în parte. Nu am eu treabă.
# Aveţi relaţii comerciale foarte bune cu Teleormanul...
- Am lucrat cu Teleormanul, nu am cum să nu spun asta. Am şi acum relaţii comerciale cu ei. Eu îmi iau banii, ei îşi iau marfa. Nu am de ce să mă feresc.
# Şi când vine Ştefan Dragnea pe la dvs, unde stă? Că poate lămuriţi şi restul zvonurilor. Are sau nu casă la Piteşti?
- Asta este o aberaţie. Nu există aşa ceva. A stat atunci în practică în apartamentul Interfrigo. După aceea nu a mai venit aici. Atât.
# Mai precis ce afaceri aveţi în Teleorman?
- Am decât spaţii de închiriat. Ăştia cu farmacia, nu ştiu cum le mai spune, mai am închiriat la cei de la „Preţuri pentru tine”. Cred că nu credeţi că şi ăştia au vreo treabă cu familia Dragnea. Şi un spaţiu închiriat cu Salcia, conform contractului de închiriere care există. Între noi şi ferma Salcia.
# Staţi un pic. Acel spaţiu l-aţi cumpărat de la Liviu Dragnea. Şi ulterior l-aţi închiriat fermei Salcia, a lui Ştefan Dragnea?
- Da. Păi staţi un pic. Ce este rău în asta? Eu am plătit banii pe achiziţie. Apoi i l-am închiriat. Îmi plăteşte chirie. Vreţi să vă spun ceva? Eu nu am pierdut. Adică nu văd aici un business în pierdere. Ia gândiţi, dacă tot scriem, haideţi să scriem realitatea.  În 2014, ştiţi câte controale am avut? Nouă. Aici la Piteşti, la societate. Nimeni nu a avut nimic ce să-mi zică. Inclusiv de Poliţie am fost controlat.
# Pentru ce anume v-a controlat poliţia?
- Spălare de bani, evaziune fiscală, grup infracţional şi tot felul. Nu mi-au găsit nimic. Totul mi-au găsit negativ. Ce am eu cu Dragnea? Nu am scos dividende. S-au scos şapte miliarde într-un an. Atât. Nu am contracte de transport ajutat de ei. Eu fac transporturi pe contracte cu Micheline Franţa şi Micheline Ungaria. Nu cred că are Dragnea afaceri la Micheline. Avem 29 de camioane. Vreţi să vă iau să vă arăt clienţii neîncasaţi?
# Este afacerea dvs privată. Nu am fi discutat acum, dacă nu ar fi existat controversele vizavi de Liviu Dragnea sau fiul său.  Şi cu fiica lui Petre Pitiş cum este? Şi ea are afaceri la Piteşti?
- Firma ei are, într-adevăr, sediu în Piteşti, dar ea funcţionează pe Bucureşti.
# Ce profil?
- Importă cafea. Şi-a cumpărat prăjitor, dar să nu vă gândiţi la cantităţi industriale.
# În Brazilia aţi fost şi dumneavoastră cu Liviu Dragnea?
- Doamne fereşte!
# Să înţelegem că intrarea lui Ştefan Dragnea în această firmă este până la urmă în baza unei amiciţii, prietenii.
- Eu îl cunosc foarte bine pe Ştefan Dragnea. El se cunoaşte cu majoritarul.
# Majoritarul fiind...cum îl mai cheamă?
- Barcaru Dan. El stă în Craiova. Eu am pornit în 2009 firma. Cu Daniel Neagoe. El a plecat şi s-a schimbat majoritarul. Dar Neagoe nu este finul lui Pitiş. Este al lui Fiscuci.
# Din afacerile din Teleorman, câştigaţi?
- Da. La el (la Ştefan Dragnea, ferma Salcia) îi iau 500 de euro pe lună. La farmacie, 7533 de lei, la ceilalţi la „Preţuri pentru tine”- 1000 de euro.
# Şi domnul Barcaru trece pe aici?
- Da, vine. Se interesează.

Un domeniu de peste o jumătate de hectar

Averea firmei administrată de Dan Mocanu şi patronată de Liviu Barcaru şi Ştefan Dragnea se întinde în Argeş pe o suprafaţă de peste o jumătate de hectar. Dan Mocanu a cumpărat Baza de Achiziţii Animale (strada Dârzului) de lângă Ciprom Argeş şi a transformat-o într-o flotă de camioane şi service auto. Pe Fraţii Goleşti, Interfrigo deţine un apartament (foto), cel în care vine Ştefan Dragnea să-şi petreacă vacanţele la Piteşti. Gardienii Interfrigo s-au arătat foarte contrariaţi în momentul în care am luat câteva cadre ale domeniului, aflat în imediata vecinătate a Spitalului Privat Sfântul Nicolae. Nu am mai fost ameninţaţi cu Poliţia de pe vremea în care presa descoperise vila de la Ştefăneşti a fostului senator Nicolae Văcăroiu. Parcul auto este unul în care s-a investit, iar Dan Mocanu ne-a dat de înţeles că el este cel care duce tot greul. În curtea Interfrigo aşteptau şi maşini de Teleorman (foto). După cum aţi sesizat, afaceristul a vorbit cu lejeritate despre un business făcut cu... greu. Nu este legat ombilical de familia Dragnea, iar noi nu am mai apucat să-l întrebăm de miliardele cu care a contribuit societatea sa în campaniile preşedintelui PSD. Posibil să ne fi răspuns că nu el are treabă cu astfel de chestiuni, ci...majoritarul firmei, adică Liviu Barcaru.  Spaţiul Salcia despre care acesta face vorbire este o tranzacţie de... pomină. Conform Rise Project, Interfrigo a cumpărat de la Liviu şi Bombonica Dragnea (vedeţi facsimil) spaţiul pe care îl menţionează Dan Mocanu. Ani mai târziu, acelaşi Interfrigo a oferit spre închiriere acelaşi spaţiu lui...Ştefan Dragnea. Care îi mai plăteşte şi 500 de euro pe lună (!?!) Dacă nu am şti istoricul acestei societăţi, toată treaba ar părea un  business de familie şi amiciţie şi i-am da dreptate celui care munceşte de dimineaţa până seara, pentru a-şi onora contractele cu anvelope către Micheline. Dan Mocanu a părut însă că aruncă pisica tuturor combinaţiilor Interfrigo-Dragnea senior, Dragnea junior, în spatele celui care patronează cu acţiuni majoritare- Liviu Barcaru, mult implicat în gruparea puternicilor de la Tel Drum SA.

Istoricul Interfrigo Piteşti: Dan Mocanu, Dan Neagoe, Liviu Dragnea, bani pentru PSD, lucrări publice, Ştefan Dragnea

2009- Dan Mocanu şi Dan Neagoe contribuie cu 200.000 lei la PSD Teleorman, cu 100.000 lei la PSD România şi cu nu mai puţin de 400.000 lei (octombrie 2009) tot la PSD Teleorman, prin societatea proaspăt înfiinţată- Interfrigo Logistics Piteşti.
- octombrie 2009- Dan Mocanu şi Dan Neagoe de la Interfrigo Logistics se asociază alături de Tel Drum SA, într-o cooperativă agricolă, pe numele ei Agroboian Alexandria, dând startul unor afaceri agricole de top şi dezvoltând ferme de porci.
- 2010- aceiaşi Dan Mocanu şi Dan Neagoe cumpără societatea Danubius Pontic din Teleorman.
- 2010- Dan Neagoe părăseşte Interfrigo Piteşti. Intră cumnatul lui Petre Pitiş (director general TEL DRUM, fost consilier judeţean în Teleorman), respectiv Liviu Barcaru, adică fratele surorii sale- Dana Pitiş.  
- 2011- Afacerile Interfrigo Logistics în Teleorman devin înfloritoare, avându-i drept patroni pe Dan Mocanu şi Liviu Barcaru.
- 2012- Interfrigo Logistics, aflată în asociere cu Delta ACM şi Total Road, câştigă un contract în valoare de 18,7 milioane de lei (circa 4 milioane de euro). Banii erau pentru proiectarea și executarea unor lucrări la drumul județean 504 Cernetu-Alexandria. Suma alocată inițial nu a fost suficientă pentru a finaliza lucrarea. Pe 12 decembrie 2012, Consiliul Judeţean Teleorman anunţa o suplimentare cu 1 milion de euro. Interfrigo cumpără spaţii de la Liviu şi Bombonica Dragnea
- 2015- Fiul liderului PSD, Ştefan Dragnea, intră în afacerea Interfrigo Piteşti
- 2017-  Ştefan Dragnea devine proprietar al brandului Salcia Teleorman, plătind “chirii” către Interfrigo Piteşti, mai precis către firma în care este acţionar, parteneră de afaceri cu tatăl său. (G.U.)

Click AICI pentru a vizualiza mai multe fotografii


Hits: 6823
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com