Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Duminică, 24 Iunie 2018

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Victor Ponta, preşedintele PSD: „Nicolescu mai are încă multe de spus în politică”
Articole - Investigatii politice
Luni, 28 Martie 2011 00:00

01-13.jpgLiderul PSD Victor Ponta a făcut, pentru publicaţia „Gherila Urbană” o radiografie concisă a ceea ce înseamnă gestionarea organizaţiei judeţene la acest moment. Nu s-a dat în lături în a-l acuza pe rivalul politic Mircea Andrei (acest lucru a devenit de mult o obişnuinţă pe mai toate canalele mass-media) de faptul că şi-ar supune rivalii politici, prin metode mai mult sau mai puţin ortodoxe. Ca element de noutate absolută, Victor Ponta are o veste pentru toţi pesediştii de frunte care se visează în locul lui Constantin Nicolescu: „Conducerea organizaţiei va fi pe mâna unui om de-al locului.”!

Domnule preşedinte, România nu e măcinată doar de criza economică, ci şi de o acută criză politică. Războiul - făţiş, dintre Putere şi Opoziţie e o stare de fapt. În acest context înfruntarea tinde să iasă din regulile jocului, ale moralei ori ale bunului simţ...
- Din păcate, în viziunea actualei puteri, da! Ei chiar cred că politica se face pe viaţă şi pe moarte, la propriu. Şi nu mă refer aici doar la cazul domnului Constantin Nicolescu – fără îndoială foarte grav. Nu putem să uităm – nu avem voie, de fapt! – cazurile de oameni disperaţi care au încercat să-şi ia viaţa din cauza măsurilor guvernului Boc, sau chiar şi-au pierdut viaţa din cauza şocului de a fi umiliţi prin deciziile aberante de reducere a salariilor şi pensiilor.
„Toţi trăiesc sub ameninţarea senatorului Andrei!”
De la bun început, n-aţi ezitat să afirmaţi că, în cazul lui Constantin Nicolescu, este vorba de un dosar politic. Care ar fi argumentele dumneavoastră, pentru susţinerea acestei ipoteze?
- Oricine înţelege că sunt prea multe „coincidenţe” la mijloc. A doua zi după mitingul anti-Boc de la Mioveni, este reţinut liderul PSD Argeş! Mai mult, domnia sa a fost acuzat de nişte fapte pe care le-ar fi săvârşit încă de prin 2006. De ce n-a acţionat justiţia la acel moment? Arestarea preventivă a fost de asemenea un abuz, o măsură inutilă şi nejustificată în acest caz. Ca să nu mai vorbim de faptul că preşedintele Băsescu s-a lăudat la Strasbourg cu arestarea unui lider al opoziţiei, înainte ca acest fapt să se petreacă!
De altfel, punctul nostru de vedere a fost confirmat de decizia unanimă, repet unanimă, a celor trei judecători de la Curtea de Apel care au judecat recursul!
- Dacă era vorba de Justiţie, atunci aceasta ar fi trebuit să se sesizeze de fiecare dată când s-au întâmplat cele acuzate. Vorbim însă de un dosar politic, pus la punct în aşa fel încât să servească unui scop politic – răzbunarea - într-un moment anume.
Citez dintr-o declaraţie a dumneavoastră către presă: „Arestarea unui cetăţean român la solicitarea şefului de la PDL Argeş, domnul Mircea Andrei, făcută în cursul unei mese de seară la restaurant cu şeful DNA Argeş este un abuz.” Este o afirmaţie foarte gravă. V-o puteţi susţine? Explicaţi-mi cum poate cineva, fie el şi lider politic, în România anului 2011, într-un stat european, să aranjeze într-o cârciumă arestarea rivalului pe linie politică?
- Aş vrea să-l întrebaţi chiar pe cel în cauză cum este posibil aşa ceva! Din nefericire, România este condusă de Traian Băsescu, recunoscut prin faptul că lua decizii la Golden Blitz . Prin urmare, discipolii săi îi urmează exemplul. Şi cel mai grav este ca toţi cei implicaţi în viaţa publică din Argeş trăiesc sub ameninţarea domnului Andrei, ceea ce este un lucru profund nociv.
Dosarul „Nicolescu” tinde să fie unul „greu”. Aproape în fiecare zi, alţi şi alţi membri ai PSD Argeş, în special primari, sunt chemaţi să dea cu subsemnatul la DNA. Domnule preşedinte Victor Ponta, PSD Argeş are o problemă cu Procuratura sau Procuratura vrea să creeze probleme în PSD Argeş?
- Nu numai PSD Argeş, ci PSD în general şi opoziţia unită sub sigla USL reprezintă o problemă pentru Putere. De ce? Fiindcă oamenii au încredere în noi şi ştiu că soluţiile pe care le propunem pot repune România pe drumul cel bun. Spunem adevărul şi atunci ne sunt atacaţi liderii locali. Nu pot să câştige la vot democratic şi încearcă în acest fel să răstoarne voinţa oamenilor. Nicio problemă, rezistăm!

„Liderul PSD Argeş trebuie să fie un om al locului”

S-a spus că problemele cu Justiţia şi, mai ales, sănătatea precară, s-ar putea să-l determine pe Constantin Nicolescu să facă un pas înapoi în politică. V-aţi gândit cum va arăta PSD Argeş fără actualul său lider? Se poate vorbi despre Titus Corlăţean ca un posibil înlocuitor al lui Constantin Nicolescu?
- Nici nu a gândit cineva din PSD aşa ceva. Liderul organizaţiei noastre din Argeş trebuie să fie un om al locului, din judeţ. Ideea mea a fost că Titus Corlăţean, vicepreşedinte la nivel naţional, este unul dintre liderii tineri, reprezentativi pentru PSD şi poate sprijini în acest moment delicat. Eu, de exemplu, am fost mereu alături de organizaţia mea de la Gorj fără să am niciodată o funcţie la nivel local, ci doar la Centru. Aşa văd şi rolul lui Titus şi nu trebuie alte interpretări de presă. Dar, ca să revin, eu sunt convins că domnul Nicolescu mai are încă multe de spus în politică. Nu-i subestimez energia şi nici dorinţa de a ajuta organizaţia.
Deţinem date că se fac mari presiuni asupra unor oameni cheie ai PSD Argeş, pentru a fi înregimentaţi, sub o formă sau alta, în sfera de influenţă a actualei Puteri. Ce-i puteţi promite dumneavoastră, şeful PSD, unui primar, căruia i se condiţionează, se pare, accesul la finanţări pe proiecte de larg interes pentru comunitatea pe care o reprezintă, de schimbarea carnetului de partid?
- Îi pot promite că facem tot ceea ce depinde de noi pentru a răsturna această putere care a transformat în mod deschis guvernarea într-o mafie. Am creat o formaţiune a opoziţiei unite, cu scopul de a ne maximiza şansele de a da jos acest guvern şi de a readuce ţara într-o stare de normalitate. Aceasta este soluţia corectă şi de durată pentru primarii noştri!
Dintotdeauna, în România, Justiţia a fost, mai degrabă, o problemă decât o putere în stat. Dacă mâine aţi conduce un Guvern, care ar fi primele trei măsuri pe care le-aţi lua în acest domeniu?
- Vă spun nu trei măsuri, ci două direcţii care includ mai multe măsuri: justiţie corectă şi rapidă pentru cetăţean şi eliminarea influenţelor politice din justiţie. Sunt om al legii şi ştiu ca doar o Justiţie independentă poate fi eficientă. Şi mai vreau un control transparent şi democratic în ceea ce priveşte interceptarea şi înregistrarea cetăţenilor pentru a preveni sau sancţiona abuzurile! Nu accept să ne întoarcem la vremurile lui Ceauşescu!
Aveţi cel puţin două probleme de imagine: Adrian Severin în PSD şi Dan Voiculescu în USL. Cum aveţi de gând să le rezolvaţi? Se impun nişte criterii de integritate nu numai în PSD, ci şi în interiorul USL? Dacă da, care ar fi acestea?
- Suntem singurul partid care a luat decizii corecte, chiar dacă dureroase, în situaţii de probleme de integritate. Alţii doar vorbesc – cei din PDL, deşi au probleme mult mai grave decât noi.
Avem şi foarte mulţi oameni valoroşi, despre care vorbim puţin şi rar fiindcă numele aşa-zis controversate ne ocupă mare parte din timp. M-am pronunţat, la momentul potrivit, despre ambele persoane pe care le aduceţi în discuţie, dar vă propun să vorbim despre oamenii care încep abia acum să intre în prim-plan, fiindcă au ceva de spus în politică, fiindcă se pricep la domeniile lor.
- Deci, vă propun să-i analizăm în schimb pe Titus Corlăţean, Dan Şova, Iulian Iancu, Corina Creţu, Cătălin Ivan. Dan Şova chiar conduce Comisia de Integritate din PSD, aşa încât generaţia aceasta cunoaşte şi înţelege bine standardele morale necesare.
(Madalin Popa)

Hits: 1984
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com