Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Duminică, 24 Iunie 2018

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Tot oamenii Preşedintelui! Raportul ANI în cazul Nicolescu, ticluit de un fost procuror DNA
Articole - Investigatii politice
Luni, 28 Martie 2011 00:00

01-14.jpgRaporturile Agenţiei Naţionale pentru Integritate întocmite în dosarul „Constantin Nicolescu” confirmă, mai mult ca niciodată, faptul că însuşi şeful acestei instituţii, Alexandru Macovei, şi-a repus în funcţiune calităţile de fost procuror al DNA. Conform înştiinţărilor oficiale ale ANI remise DNA Piteşti, din care reiese grava incompatibilitate şi conflictul de interese ale preşedintelui Constantin Nicolescu în afacerile cu instituţia Consiliului Judeţean, Alexandru Macovei a întocmit mai degrabă un rechizitoriu complex tipic anchetatorilor DNA.  Vom vedea şi de ce.

Cazul Paul Scheaucu

Potrivit anchetei ample a DNA-ului Piteşti, dosarul ANI aruncă, din nou, în aer, legalitatea preşedintelui Constantin Nicolescu vizavi de integritatea şi moralitatea modului în care acesta şi-a administrat afacerile de familie şi pe cele publice derulate prin Consiliul Judeţean.  Acţiunile pe care Constantin Nicolescu le deţine în mai multe societăţi comerciale din Argeş care au intrat, conform DNA, în business-uri cu însuşi Consiliul Judeţean nu au fost şi nu sunt, nici la această oră, o noutate. Presa vremii a titrat, ani de-a rândul, despre pachetele sociale pe care şeful PSD le controlează, personal, la Autopro Mond SA, SC Mac Auto SA sau, prin soţia sa, Viorica Nicolescu, la SC Dinik Mar ARG. Nicio instituţie publică, fie ea de control sau anchetă, nu a luat vreun fel de măsură în privinţa acestor aşa-numite conflicte de interese pe toată perioada desfăşurării mandatelor lui Nicolescu de preşedinte al CJ Argeş. În anul 2009 în schimb, ANI, prin vocea sa oficială, Alexandru Macovei, anunţa monitorizarea la sînge a afacerilor pesediştilor de seamă din Argeş, emiţând rapoarte de constatare, aplicând amenzi la legea incompatibilităţilor etc.  Fostul consilier local PSD Paul Scheaucu, de pildă, a fost aspru verificat de către ANI, fiind acuzat de interese personale exercitate la nivelul Primăriei Piteşti, în afacerea „Daperom”, chiar în perioada în care acesta îndeplinea funcţia de consilier local. Paul Scheaucu a acuzat, la rândul său, faptul că ANI ar fi trebuit, ca înainte de aplicarea oricărei sancţiuni, să-şi exercite atribuţiile de organ de prevenire, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, şi tocmai după aceea, în funcţie de rezultate, să recurgă la sancţiuni.

Cazul Gelu Mujea

Pesedistul Gelu Mujea este un alt exemplu. Directorul general de la Apă-Canal a fost acuzat de ANI de aproximativ acelaşi gen de fapte care i se pun în cârcă lui Constantin Nicolescu. Acţionar în mai multe societăţi cu profil de activitate identic SC Apă-Canal, Gelu Mujea a dat cu subsemnatul până la epuizare pentru a-şi spăla păcatele conflictului de interese şi, după caz, cele ale incompatibilităţilor. În instanţă, acesta a reproşat Agenţiei că specialiştii ei trec cu prea multă uşurinţă peste unul dintre cele mai importante articole de lege în baza căreia a fost înfiinţată. Şi anume- actele care îndeamnă la caracterul preventiv al acţiunilor desfăşurate de ANI. Finalul? Cum Gelu Mujea şi nici Paul Scheaucu nu reprezentau o miză importantă, precum cea a şefului lor politic, ANI i-a uşurat doar cu amenzi. În tot acest timp, Constantin Nicolescu figura acţionar cu drepturi depline în firmele mai sus menţionate.

Ancheta ANI versus Nicolescu, ţinută la sertar doi ani

În vara anului 2009, Alexandru Macovei declara oficial pentru presa argeşeană că specialiştii din subordine pregătesc un dosar amplu, asupra căruia tronează o maximă confidenţialitate. Acesta s-a ferit însă să dea un nume concret, rezumându-se la identificarea unui „greu” din administraţia judeţeană, de culoare social-democrată. Ulterior, pe surse, PSD-ul şi nu doar el avea să afle că este vorba chiar de şeful Consiliului Judeţean. Cu alte cuvinte, din august 2009, PSD-ul aştepta ca ANI să apară cu orice act de constatare care să-l tragă la răspundere (despre prevenţie nu se punea problema) pe Constantin Nicolescu. Teoretic, lui Alexandru Macovei i-a luat circa doi ani să ia nişte date oficiale de la Registrul Comerţului, din care să reieasă pachetele sociale deţinute de preşedintele Nicolescu în mai multe firme, pentru ca apoi să le reagăsească în afacerile publice oficiate sub semnătura Consiliului Judeţean. Un aspect foarte interesant şi care se vrea menţionat este acela că Alexandru Macovei este, potrivit declaraţiei de avere, un fost procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Unul chiar foarte priceput. Înainte de a fi pus în funcţia de vicepreşedinte al ANI, ulterior în cea de preşedinte (2008), Alexandru Macovei era procurorul delegat de către DNA Bucureşti în multe dosare complexe întocmite la nivelul judeţului Argeş. Cazurile vizau implicări ale judecătorilor şi procurorilor în infracţiuni grave la Legea Anticorupţiei. Macovei avea aşadar o imagine deja formată, încă de după anul 2006, despre ceea ce înseamnă judeţul Argeş, atât în accepţiune politică, dar mai ales infracţională. Dosarul de incompatibilitate şi conflict de interese cu trimitere directă la fapte de corupţie în cazul „Constantin Nicolescu”, concluzii reieşite din informările oficiale ale ANI nu fac decât să confirme atribuţiile de anchetatori ai specialiştilor Agenţiei, pe care însuşi Macovei le nega sau infirma până în urmă cu două săptămâni. Punctual, Macovei a pus un semn al egalităţii între lupta împotriva corupţiei şi lupta împotriva lipsei de integritate, creând un precedent periculos pentru oricare dintre aleşii publici, care nu au apucat să fie preveniţi
de aliniere la mult trâmbiţata moralitate în afaceri!
(Florin Necula)

Hits: 3009
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com