Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Vineri, 24 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Aici sunt banii dumneavoastră!!! Piaţa Smârdan, investiţie inutilă
Articole - Reportaj
Luni, 11 Aprilie 2011 00:00

16-piatasmardan.jpgConstruită în urmă cu 3-4 ani, din bani publici, Piaţa Smârdan a făcut parte, alături de Piaţa Ceair, din planul de reamenajare a pieţelor de cartier din Piteşti, deoarece acestea nu îndeplineau standardele europene de funcţionare. Dacă în Piaţa Ceair vânzările merg ceva mai bine, în ceea ce priveşte Piaţa Smârdan, nu putem vorbi despre acelaşi nivel al vânzărilor. Mulţi se îndoiesc chiar de utilitatea acestei construcţii care a scos din buzunarele piteştenilor peste 150 de miliarde de lei vechi, aproape la fel ca şi în cazul Pieţei Ceair, şi consideră că a fost mai mult o pierdere de bani şi de timp.

Spaţiile puse la dispoziţie sunt încă goale

Proiectul iniţial al clădirii prevedea distribuirea spaţiilor astfel: la parter trebuia să se vândă legume, zarzavaturi şi fructe, la etajul I urmau să fie amplasate boxe special amenajate pentru carne, lactate, ouă şi peşte, iar etajul al II-lea trebuia să funcţioneze în regim de bazar. Dar, cum socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg, şi pentru că nu au existat suficienţi producători care să acopere spaţiile puse la dispoziţie, la momentul deschiderii pieţei, comercianţii de legume au fost nevoiţi să se îngrămădească la parterul clădirii, alături de negustorii de carne, peşte şi lactate. Cât despre etajele superioare ale clădirii, acestea au fost goale sau semi-goale încă de la deschidere.

Vânzările merg foarte slab

La parter, chiria pentru o masă este de 9 lei pe zi. Tarabele, aşezate una lângă alta, sunt toate pline de legume, fructe şi zarzavaturi, dar cu toate acestea vânzătorii se plâng că lumea nu cumpără aproape nimic. „Merge foarte prost, mă simt de parcă cerşesc banii. Suntem mai mulţi vânzători decât cumpărători. Ne târâm şi noi de azi pe mâine, că de pricopsit, nu ne mai pricopsim. Uite şi dumneata cum ne rugăm de ei să cumpere! Toţi îşi fac cumpărăturile la hipermarket şi nu mai are lumea bani cum avea odată.”, ne-a declarat, vizibil necăjită, doamna Veruţa, una dintre vânzătoare.

„Aşa de gol a fost de la început”

La etajul I, spaţiul este aproape gol, se mai găsesc doar trei tarabe cu haine şi încălţăminte şi o masă cu câteva alimente. Comercianţii de aici scot din buzunar 250 de lei pe lună pentru chirie. „Aşa de gol a fost de la început, de când s-a deschis. Merge foarte prost, nu vine nimeni să cumpere. Cei care şi-au întins tarabele pe alee nu plătesc toţi chirie, mulţi au ocupat spaţiile în mod abuziv.”, ne-a declarat doamna Maria, una dintre comerciante. Scările care urcă spre etajul al II-lea sunt blocate de gratii. Acest spaţiu nu a fost folosit niciodată..

Comerţ printre gunoaie şi câini vagabonzi

Unii comercianţi au ales să-şi întindă tarabele pe aleea care trece pe lângă Piaţa Smârdan, decât să plătească chirie pentru spaţiul de la etajul I, unde oricum vânzarea este la fel de slabă. Chiar dacă au de înfruntat câinii vagabonzi care se plimbă liniştiţi pe lângă tarabe sau uneori condiţiile climatice nefavorabile, aceşti oameni au preferat să aleagă calea mai puţin costisitoare. Singurul lucru de care ei se plâng este gunoiul menajer aruncat la întâmplare şi pentru care Serviciul de Salubritate nu ia nicio măsură, deşi facturile la gunoi vin încărcate. „Aici, lângă piaţa veche, era cândva spaţiu pentru containere de gunoi, dar a fost desfiinţat sub motiv că mirosul provenit de la gunoaie îi deranjează pe locatarii din blocul vecin, ceea ce este o mare exagerare. Legea spune că trebuie să existe o distanţă de minimum 10 metri între spaţiul de depozitare al gunoiului şi bloc, iar aici sunt aproximativ 20 de metri. Aşa că l-au desfiinţat şi l-au transformat în parcare. Acum toţi vin şi aruncă gunoiul lângă noi. Am cerut să ni se facă un loc pentru depozitare, dar am fost refuzat continuu. Cei de la Salubritate au zis să ne aducem containere de acasă, dar mă pun, în schimb, să plătesc gunoiul, deşi nu îl ia nimeni. Pe al meu îl strâng în punguţe şi îl arunc în drum spre casă. Zilele astea am primit factura la gunoi, mi-a venit 200 de lei, pe trei-patru luni. Pentru ce să plătesc eu banii aceştia?” ne-a declarat supărat unul dintre comercianţi.
„Merge foarte prost, mă simt de parcă cerşesc banii. Suntem mai mulţi vânzători decât cumpărători. Ne târâm şi noi de azi pe mâine, că de pricopsit, nu ne mai pricopsim. Uite şi dumneata cum ne rugăm de ei să cumpere.” Doamna Veruţa, vânzătoare în Piaţa Smârdan
Dănuţa Bunea

Hits: 1587
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com