Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Vineri, 24 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Micuţa fabrică de turtă dulce face furori în Argeş
Articole - Reportaj
Luni, 05 Decembrie 2011 10:46

14-01.jpgDacă obişnuiţi să mergeţi în târgurile săptămânale din judeţul nostru sau din alte zone ale ţării, cu siguranţă aţi văzut o tarabă plină cu turtă dulce. Poate nici n-aţi rezistat ispitei de a cumpăra, fie şi pentru a duce acasă, celor mici. Puţini ştiu că aceste produse care sunt comercializate în toată ţara şi nu numai, sunt produse în judeţul nostru, la Bascov. Iar „patronul” deşi nu-i place termenul, este unul dintre cei mai apreciaţi duhovnici pe care-i are judeţul nostru, părintele Constantin Onu de la Biserica Mavrodolu. Deşi începutul a fost greu, astăzi binecuvântatele produse sunt la mare căutare, ele fiind apreciate şi peste hotare.

Nu de puţine ori, întâiul ierarh al Argeşului şi Muscelului i-a îndemnat pe preoţii de pe cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului, să se apuce de afaceri, să se instruiască în diverse meserii, să aibă iniţiative în aşa fel încât familiile să şi le poată întreţine fără a lua bani din conturile bisericilor la care activează. Tocmai pentru că salariile preoţilor erau mici şi aşa au rămas până-n ziua de astăzi, la vremea aceea, în stilu-i caracteristic, exprimându-se plastic, Prea Sfinţitul Calinic, pe atunci doar episcop, a fost tranşant: „Nu trebuie să vă mai plângeţi de lefurile primite, nu trebuie să mai aşteptaţi cu mâna întinsă uitându-vă spre Stat, diversificaţi-vă cunoaşterea şi învăţaţi meserii fără a vă fi jenă să munciţi, gândiţi-vă la apostolii care erau pescari...” Atunci când au fost rostite, aceste sfaturi au fost privite cu scepticism de către slujitorii sfintelor altare şi doar câţiva, cazuri izolate, au început să practice apicultura sau legumicultura. Dintre toţi, părintele Constantin Onu avea să fie cel dintâi care a spart gheaţa şi s-a apucat de afaceri în adevăratul sens al cuvântului. Profitând de spaţiul generos de care dispunea la Bascov, cunoscutului preot i-a venit ideea de a produce...turtă dulce! Mulţi dintre confraţii săi au afişat un zâmbet discret în colţul gurii când au auzit de această iniţiativă şi au fost convinşi că omul n-are nicio şansă de reuşită, în condiţiile în care magazinele sunt pline cu produse de panificaţie de tot felul, iar turta dulce nu se mai află de mult în topul preferinţelor copiilor. Totuşi părintele Constantin Onu, era încredinţat că nu va da greş, iar Dumnezeu îl va ajuta şi îi va da spor, cu atât mai mult cu cât, prin demararea acestei activităţi inedite, va crea şi câteva locuri de muncă.

Ingrediente naturale, produse Bio 100%

Părintele Constantin Onu nu şi-a propus să se îmbogăţească, ci doar să asigure un trai decent familiei sale, în aşa fel încât să poată să ajute financiar cât mai mulţi oameni năpăstuiţi din Bascov sau din alte zone ale judeţului. Tocmai de aceea, la micuţa fabrică de la Bascov nu se doreşte obţinerea unor profituri mari cu orice preţ, în detrimentul consumatorului, aşa cum procedează alţi producători. Intenţia este de a oferi turtă dulce de calitate, cu atât mai mult cu cât, copiii sunt cei dintâi consumatori. Sunt folosite ingrediente naturale 100% şi chiar şi culorile, roşu, verde sau alb cu care sunt decorate produsele, sunt procurate cu mare grijă, astfel încât acestea nu conţin substanţe chimice dăunătoare pentru organism. Încă de la început lucrătorii de aici nu s-au limitat doar la producerea în serie a unor forme clasice de turtă dulce. Impulsionaţi de părintele Constantin Onu, ei s-au întrecut pe sine şi se poate spune că au ridicat munca pe care o fac la rang de artă. Drept dovadă diversitatea sortimentelor şi modul atractiv, inedit în care sunt decorate. Pe lângă forme de animale sau imitaţii ale unor forme din natură cum ar fi florile sau ciupercile, angajaţii părintelui Constantin Onu au dat adevărata dimensiune a valorii lor când au realizat, pentru prima dată în România, căsuţe tridimensionale din turtă dulce. O astfel de casă de mari dimensiuni, a atras atenţia şi fostei vedete a TVR, Andreea Marin iar de atunci, celebritatea naţională a micuţei făbricuţe de la Bascov a venit de la sine pentru că fosta prezentatoare a emisiunii „Surprize-surprize” a spus şi altor cunoscuţi despre lucrurile minunate şi gustoase produse lângă Piteşti. Acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, cum e şi firesc, la mare căutare se află Moş Crăciun din turtă dulce, iar la firma părintelui Constantin Onu,  printr-o măiestrie de invidiat, este redat fidel chipul bunului Moş atât de aşteptat. Sătuli de aditivii, îndulcitorii şi coloranţii de tot felul prezenţi în aproape toate dulciurile din comerţ, tot mai mulţi părinţi îşi îndreaptă atenţia spre turta dulce produsă la Bascov spre fericirea atâtor prichindei care vor constata singuri cât de dulce şi pufos e Moş Crăciun, un astfel de cadou fiind numai bun de pus sub brad.
Eduard Tomaziu

Hits: 8621
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com